Jojić, Šatara i Zečević zimus u Humskoj (© Star sport)
Jojić, Šatara i Zečević zimus u Humskoj (© Star sport)

Završni čin odvajanja od proseka, Partizanu više nisu problem male utakmice

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 08:40

Crno-beli u Lučanima opet promovišu Lazara Markovića u ulozi centralnog napadača, Mladost sa dvojicom kadeta

Drugačije nego lane. Pozicija na tabeli je ista, ali se rezultati drastično razlikuju. Partizan (više) nema problema na „malim“ utakmicama, što bi trebalo da potvrdi na završnom susretu ovog prvenstva, protiv Mladosti u Lučanima (18.05, TV Arena sport 1).

Da se izdigao iz proseka, odvojio od timova koji su mu otkidali dragocene bodove u trci za titulom, pokazao je decembarski susret sa sastavom iz Dragačeva. Beše tad 4:0 za ekipu Aleksandra Stanojevića. Bude li jednako ubedljiva, čak i ako „samo“ pobedi, pokazaće da je u sezoni na izmaku makar u nečemu napredovala.

Izabrane vesti

Ne muči se sa timovima iz sredine tabele i(li) gornjeg doma. Da ne pominjemo davljenika. S njima ne bi ni smela da ima problema.

Videlo se to u obračunima sa Vojvodinom baš otkako je Stanojević trener. Na kraju prošle sezone Parni valjak je poražen sa 0:1 u prvenstvu, pa izgubio finale Kupa Srbije na Čairu, u avgustu nastradao u Novom Sadu iako je dvaput vodio (2:3), a onda je Lale dobio bez primljenog gola, u Humskoj (2:0) i na „Karađorđu“ (1:0).

Takvih primera ima još. Pred Čukaričkim je položio oružje na Banovom brdu u jesen 2019. godine (1:2), a na istom mestu nedavno slavio sa 2:0, pre toga sa 1:0 na Topčiderskom. Napredak mu je uzeo četiri poena prošle sezone (2:2 u Kruševcu, 2:3 u Beogradu), a ove mu je vraćen dug, s kamatom (3:1, 4:0). Slično je prošao TSC, pošto je u prethodnoj trci za bodove oba puta izborio remi posle vođstva (po 1:1), međutim, ova sezona pamti se po 4:0 u Senti i svežih 3:1 u Humskoj. Spartak je proletos bio bolji u Subotici (3:2), da bi mu se Parni valjak revanširao identičnim trijumfima. Po 2:1. Valja imati na umu da je Voždovac pokazao sposobnost da pokori Humsku (2:1, oktobra 2019), ali i slabost da u tri ovosezonska duela ne postigne gol (2:0, 4:0, 3:0).

Ostala je još Mladost, kao dužni iz prethodnog ciklusa, da protiv nje Partizan pokaže da se izdigao iznad proseka. Naročito posle saznanja da na minula dva gostovanja u Dragačevu nije slavio (1:1 pod komandom Zorana Mirkovića, 0:1 dok je šefovao Savo Milošević).

Nikad nije bilo lako u Lučanima, svi to znamo“, oprezan je trener Stanojević, koji će na susretu 38. kola verovatno prepisati recept iz prethodnog kad je Lazara Markovića prekomandovao na mestu centralnog napadača kako bi proverio pred okršaj sa Crvenom zvezdom u finalu kupa. „Marković je prošlu utakmicu igrao kao centralni špic, iako je jasno da to nije njegova pozicija. Holender duže vreme igra centralnog špica, iako je njegova pozicija drugi špic ili bočni. Moramo da se prilagođavamo, ali dosta golova smo postigli, ide dobro. Videćemo, gde ćemo ga koristiti, probaćemo još neke varijante i odličiti za finale ko će igrati na kojoj poziciji od svih njih. Ne samo Marković“.

Mladost je rasterećena. Odavno je osigurala opstanak, serijom od pet pobeda, ali na poslednja četiri susreta pretrpela je tri poraza. Donekle, očekivano. Skoro svi u Lučanima čekaju odmor, pa za njih spuštanje zavese na šampionat ima skoro prizvuk revije.

Za meč sa Partizanom planiramo još dva debitanta. Iz našeg kadetskog tima priliku da zaigraju dobiće vanserijski talenti, Đorđe Gordić i Marko Veličković (obojica iz „klase 2004“). Uveren sam da će se o njima tek pričati. Biće vrhunski igrači. Upravo zbog toga, imaće priliku da se pohvale, a u kasnijoj karijeri rado prisete, debija protiv tima kakav je Partizan“, hvali bisere Mladosti trener Darko Rakočević.

---------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 38. KOLO

MLADOST – PARTIZAN, 18.05 (TV Arena sport 1)

Lučani

Stadion Mladosti

Sudija: Stanko Ostraćanin

MLADOST: Milović – Maksimović, Šatara, Mićević, Leković – Radivojević, Baha – Veličković, Gordić, Jovanović – Bojović. Trener: Darko Rakočević.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Jović, Natho, Holender – L. Marković. Trener: Aleksandar Stanojević.



tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara