Foto: MN Press
Foto: MN Press

Janković: Žao mi je što neću sarađivati sa Obradovićem, ne postoji bolji trener za Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.07.21. | 12:45

“Znaš kada rolerkoster ide uzbrdo, pa ide polako, treba mu vremena da bi došao na vrh. A, onda kada je na vrhu, brzo krene na dole. Upravo je takav bio moj boravak u Partizanu”, ističe doskorašnji cenar crno-belih u razgovoru za Mozzart Sport

Nikada se nije razmetao velikim rečima, uvek je davao sve od sebe bez obzira na minutažu, svestan svojih vrlina i mana, radio je skromno i vredno, pre svega za ekipu. Kao što i sam ističe, nekada je to bilo bolje, nekada lošije. Nikola Janković proveo je tri godine u Partizanu i iza sebe ostavlja dva osvojena Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige.

Kako kaže, jedina žal mu ostaje za onom sezonom što je prekinuta usled pojave korone. Te da je i pored svega napustio Parni valjak sa lepim uspomenama.

Izabrane vesti

Crno-beli su juče objavili da su se rastali sa petoricom igrača, a među njima se našao i Janković, koji je tako završio mandat u crno-belom. Imao želju da ostane u Partizanu, to se nije dovodilo u pitanje, ali…

"Ugovor mi je istekao, nisam više igrač Partizana, kao što je klub i objavio. Došao je novi trener i očigledno nisam bio u projekcijama. Što se tiče želje sa moje strane, naravno da je ona postojala da se saradnja nastavi. Ali, svaki kraj je i novi početak, otvaraju se nova vrata. Proveo sam tri divne godine u Partizanu. Bilo je kao na rolerkosteru", rekao je Janković za Mozzart Sport.

Rolerkoster… Prvo ide na gore, pa na dole.

"Znaš kada rolerkoster ide uzbrdo, pa ide polako, treba mu vremena da bi došao na vrh. A, onda kada je na vrhu, brzo krene na dole. Upravo je takav bio moj boravak u Partizanu. Ali, sve u svemu, jedno vrlo lepo iskustvo za mene. Jako sam srećan što sam bio deo Partizana proteklih godina", podvlači Janković.

Našalio se Janković da je Željkov “prvi propust” što ga nije zadržao, pa je onda, u zbilji, istakao da mu je krivo što neće sarađivati sa trofejnim stručnjakom.

"Žao mi je, naravno. Sa jedne strane mi je žao, ali sa druge strane sam jako srećan. Žao mi je što neću raditi sa njim, a srećan sam što je Partizan uspeo da ga potpiše jer ne postoji bolji trener i veći Grobar koji bi mogao tu da se nađe. Partizan je brend, velikan i on zaslužuje najbolje ljude. Tu treba da se nađu najbolji treneri. Mi nismo uspeli ni prošle sezone, imali smo priliku. Treba da budu 12 momaka koji će zaslužiti taj dres i braniti ga krvlju, što se kaže. Definitivno je Željko čovek koji treba Partizanu i da će vratiti klub tamo gde mu je mesto. Na dobrom su putu", kaže doskorašnji košarkaš Partizana.

Obradović je novi trener crno-belih, a kako se Janković seća saradnje sa trenerima pod čijim patronatom je igrao prethodne tri godine?

Definitivno je saradnja sa Trinkijerijem bilo posebno iskustvo. Čovek stvarno zna košarku i živi košarku. I sa ostalim sam imao korektan odnos. Sa Aleksandrom Matovićem sam sarađivao i pre. Profesionalac je. Zaslužuje mesto u Partizanu u bilo kom obliku i u bilo kojoj sezoni. Njega bih izdvojio kao ličnost. Čovek je genije što se tiče košarke, po mojim standardima je i potcenjen. Samo oni koji ne rade sa njim usko povezano ne znaju za njegove kvalitete. Samo onaj ko je radio sa njim zna kakav je profesionalac, pomogao mi je u svakom smislu”.

Kada se pominje Trinkijeri, svima na pamet padne prekinuta sezona. Ne postoji naravno nikakav garant da bi se crno-beli tada plasirali u Evroligu, ali…

Jedina žal je što zbog situacije sa koronom nismo uspeli da privedemo sezonu kraju. Niko ne garantuje da bismo ušli u Evroligu, ali mi je žao što se sezona nije okončala. Samo mi je to žao. Inače mi je bilo prelepo. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na poverenju”.

Kakvi su dalji Nikolini planovi?

"Jednostavno, trenutno sam na odmoru. Oporavljam i duh i telo. Kada se vratim sa odmora - videću. Biće vremena za sve. Stvarno za sada nisam ni u kakvim pregovorima sa klubovima, idemo korak po korak. Stavljena je tačka na jednu sezonu i sledi priprema za sledeću, radujem se tome", završio je javljanje Janković.

Nije mnogo igrača imalo to zadovoljstvo da nastupaju u Partizanu i nose slavni dres tri godine. Janković jeste. I imaće o čemu da priča unucima. Bio je to pravi rolerkoster.


tagovi

Nikola JankovićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara