Foto: ABA
Foto: ABA

Kasno Partizan formu podiže

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 09:00

Vidan uticaj Aleksandra Matovića, a dobra serija poklopila se i sa dolaskom Zorana Savića na mesto sportskog direktora

Partizan igra jednu od najlošijih sezona u novijoj istoriji. Ništa crno-belima nije polazilo za rukom. Od Vlada Šćepanovića do Saša Filipovskog, kratko i Milivoja Lazića. Međutim, Partizan je trijumfom nad FMP-om povezao prvi put u sezoni četiri trijumfa u ABA ligi. I time pokazao da je podigao formu. Doduše kasno za ABA ligu i Evrokup. Ali ostaje mu Superliga kao šansa.

Dovoljno da se pristalice Parnog valjka zapitaju – zašto Partizan nije igrao ovako čitave sezone?

Izabrane vesti

Zanimljivo je kako su košarkaši Partizana izgledali nezainteresovano i nekako bledo, anemično, u toku sezone, u utakmicama kada su mogli i te kako da odlučuju o svojoj sudbini. A sada kada su izgubili bilo kakve šanse za plej-of, a već su overili opstanak, crno-beli su prvi put u sezoni vezali četiri pobede. I ne samo da su vezali pobede, već izgledaju gladno, orno, željno da pokažu svima da dosadašnji rezultati nisu bili pravi odraz kvaliteta. I to im polazi za rukom.

Partizan je seriju krenuo pobedom nad Mornarom koji je u tom momentu imao imperativ trijumfa u borbi za plej-of, zatim je nadigrao talentovanu Megu, a onda se revanširao Krki pobedom od 91:67. I to protiv tima koji je upravo nadigrao crno-bele u prvom delu sezone sa 19 razlike. Partizan je tada jedva dao 50 poena. A isti igrači su u pitanju.

Šta o partiji protiv FMP-a misli trener Aleksandar Matović?

Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo utakmicu dobro što nam je kasnije dalo polet da možemo da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na tim iz Železnika da se spremimo za ovaj meč, pošto su oni imali utakmicu protiv Mornara. Verovatno je malo i njihov umor posle tog meča nama dao mogućnost da možemo više da trčimo. Ovoga puta smo to iskoristili i bilo je dosta zadovoljavajuće”, rekao je Matović.

Njegov najbolji vojnik protiv FMP-a bio je Uroš Trifunović koji je ubacio čak šest trojki iz osam pokušaja.

"Veoma mi je drago da smo pobedili, kao i zbog moje dobre partije. Ako je neko zaslužio ovakvu pobedu onda smo to mi. Hemija je odlična, podseća na prošlu godinu. Samo ovako da nastavimo. Krivo nam je što se ovo kasno desilo, ali dobro. Treniram trojke, vežbam. Nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu", rekao je Trifunović za Jutjub kanal Partizana.

(2,10) Uniks (14,0) Virtus (1,80)

Svakako treba odati priznanje Matoviću za učinjeno u dosadašnjem delu mandata. Seo je na mesto šefa stručnog štaba u najvažnijem meču u sezoni protiv Metropolitana u Ljubljani, ali nije bilo realno da namesti ekipu za dva dana. Međutim, posle toga je počeo da radi dobar posao, a koliko god to čudno zvučalo, uspeo je sa crno-belima da obezbedi i opstanak na Jadranu.

Istina je da su se u međuvremenu u tim vratili Vil Mozli i Erik Mika, povećao se i fond igrača, pa je i to uticalo na bolje igre crno-belih. Ali, pre svega je, čini se, razlika u pristupu i želji igrača koju pokazuju na parketu.

Koincidencija, ili ne, jeste da su se dobre igre i četiri vezane pobede Partizana poklopile sa dolaskom Zorana Savića na mesto sportskog direktora.

Dolazak takve košarkaške legende zbio je redove kod crno-belih, očigledno je podigao i motivaciju kod igrača koji su se osetili kao da su na nekoj određenoj vrsti ispita ili audicije, pa i u toj činjenici treba tražiti povećan kvalitet igara, ali pre svega povećanu borbu i želju kod gotovo svih prvotimaca.

Doživele su pristalice crno-belih da ove sezone uživaju u igri Partizana, da ne moraju da drhte do kraja utakmica i crvene posle poraza od ekipa iz donjeg doma ABA lige, a Parni valjak je suštinski pregazio i Krku i FMP i pokazao da ipak razlika u kvalitetu velika. I tu se opet pojavljuje pitanje - zašto crno-beli nisu igrali ovako cele sezone?

Da li je do igrača, trenera, nečega trećeg?


tagovi

Aleksandar Matović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara