Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kraj puta, ispade Partizan iz Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 22:18

Košmarna sezona crno-belih dobila svoj pun oblik...

Ne ide, pa ne ide. Imao je Partizan dobru šansu da se domogne četvrtfinala Evrokupa, pomogla mu je u tome i Lokomotiva pobedom nad Trentom, međutim... Ove sezone crno-belima ništa ne polazi za rukom. Neuspeh za neuspehom se niže kao na traci, pa je tako bilo i u Ljubljani protiv Metropolitana. Partizanu je za prolazak dalje bilo potrebno da pobedi četiri ili više poena razlike. Na kraju je bilo - 75:70 za Francuze.

Poveli su crno-beli sa devet poena prednosti na startu poslednje deonice, ali mu ni to nije bilo dovoljno. Posle ABA lige i Kupa, sada je i Evrokup otišao u nepovrat.

Izabrane vesti

Nekako se tokom celog toka utakmice razlika kretala tu negde oko tih famoznih četiri poena, a kada god bi crno-beli došli do te tačke, usledila bi trojka Metropolitana ili promašaj sa penala. Nije moglo da bude dramatičnije ni na ovoj utakmici ni u celoj grupi.

Na kraju Metropolitan slavi... Prošao je u četvrtfinale, kao i Lokomotiva. Za Partizan je ovde kraj puta.

Rašon Tomas je završio meč sa 20 poena, Perkins je dodao 10, ostali su bili jednocifreni. Kod Metropolitana je Entoni Braun ubacio 18, a David Mišino je dodao 14.

Crno-beli nisu mogli da računaju na Vila Mozlija, Radeta Zagorca i Erika Miku, dok je imao na raspolaganju Novicu Veličkovića koji se vratio u ekipu.

Partizan je od samog starta imao ideju da napada francuski sastav igrom ispod koša gde su glavne uloge imali Janković i Tomas. Matović je iznenadio stavljanjem Stefanovića na poziciju jedan u prvoj postavi.

Nisu Matovićevi izabranici odigrali slabo u prvih 20 minuta, ali su napravili greške, dopustili su protivniku da pogađa trojke, pa je sve to bilo dovoljno za nerešen ishod na pauzi između dva poluvremena.

Vukao je Tomas unutrašnjom igrom, a Metropolitan je konstantno pogađao za tri poena, imao je u jednom momentu 11/18 za tri, pa je Partizan sredinom treće deonice mogao da bude i zadovoljan što je u egal utakmici. U pojedinim momentima je izgledalo kao da francuska ekipa ima šuterski trening i to vrlo uspešan. Baš ih je išlo u Ljubljani.

Međutim, crno-beli su uspevali da izdejstvuju rudarske poene i da u završnih 10 minuta uđu sa tri poena prednosti. Nedostajao mu je samo "još jedan" do prolaska dalje.

Tako blizu, a tako daleko.

EVROKUP: Partizan - Metropolitan 70:75 (21:19, 14:16, 24:21, 11:19)

Dvorana: Stožice

Sudije: Jerezuelo, Van den Brok, Valev

PARTIZAN: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz, Veličković 2, Perkins 10, Jovanović, Janković 9, Radovanović, Tomas 20, Trifunović 5

METROPOLITAN: Braun 8, Konate 10, Mišino 14, Ros 5, Sako, Puno, Gudvin 4, Braun 18, Ovens 5, Čikoko 4, Ginat 7



tagovi

EvrokupMarkus Pejdž

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara