Brendon Dejvis i Nikola Mirotić (©Reuters)
Brendon Dejvis i Nikola Mirotić (©Reuters)

Majstorica u Blaugrani: Ko će na megdan Realu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 13:02

Barselona i Tenerife odlučuju o drugom finalisti plej-ofa španske ACB lige

Ove sezone neubedljivi Real uspeo je da se plasira u finale plej-ofa šampionata Španije posle majstorice protiv Valensije, a drugi finalista biće poznat posle večerašnjeg (20.00) meča u Blaugrani, Barsleona - Tenerife.

U ovoj rundi u Španiji domaći teren je bio presudan. Pet pobeda ostvarile su ekipe koje su igrale u svojoj dvorani. Očekivalo se da će Katalonci lakše da slome otpor Tenerifa, posebno posle trijumfa od 43 poena razlike (112:69), ali u drugom meču četa Šarunasa Jasikevičijusa je neočekvano lako poklekla (68:80).

Izabrane vesti

Barsa nije ispunila cilj, osvajanje Evrolige, a sledi borba za tron u Španiji. Vicešampion Evrope ostaje i dalje favorit ne samo za finale nego i za titulu jer Real ima dosta problema ove sezone.

Barselonu su pre dva dana razbili veterani, 38-godišnji Brazilac Marselinjo Uertas i Gruzin Gjorgi Šermadini. Iskusni plej, nekadašnji košarkaš katalonskog giganta, ubacio je čak 24 poena i imao 11 asistencija. I kod Barse glavnu reč u drugom meču imao je veteran Pau Gasol. Kvalitet je na strani Nikole Mirotića i drugova koji ne bi trebalo da imaju problem da se dokopaju borbe za krunu.

Ove sezone Barselona i Tenerife su odigrali četiri meča, a bolji skor imaju izabranici Šarunasa Jasikevičujusa koji su slavili tri puta.

Kladionica Mozzart prirpremila je igru broj poena igrača. U ponudi su osam košarkaša. Kvota da će Nikola Mirotić da postigne više od 13,5 poena je 1,85. Na pleja Tenerifea Uertasa je granica 12,5.

KOMPLETNE KVOTE NA IGRU BROJ POENA IGRAČA

ŠPANIJA - POLUFINALE PLEJ-OFA (MAJSTORICA)

Četvrtak

Real Madrid - Valensija 80:77 /u seriji: 2:1/

Petak

22.00: (1,20) Barselona (19,0) Tenerife (5,00) /u serij: 1:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

KK BarselonaKK TenerifeACB ligaŠarunas JasikevičijusMarselinjo Uertas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara