Kevin Panter i Luka Mitrović (©Star Sport)
Kevin Panter i Luka Mitrović (©Star Sport)

Miroslav Nikolić: Pantera pročitala odbrana, Mitrović Zvezdin adut, igračima preko glave ovih maratona

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 08:01

"Domaći igrači mnogo bolje razumeju šta je i koliki je veliki večiti derbi. Znaju koliki je ulog. Kod Zvezde je taj momenat mnogo izraženiji, a oko njih su Vildoza i Kampaco kao dvojica najboljih stranaca. Partizan tu možda ima nedostatak. Jesu Partizanovi stranci igrali dobro cele sezone, ali ovo je druga stvar", kaže iskusni trener za Mozzart Sport

Vrhunac sezone! Sve što su Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda gradili tokom prethodnih deset meseci staje u večerašnjih dva sata. Posle četiri napete utakmice finala Jadranske lige, o tituli se odlučuje na parketu Beogradske arene (TV Arenasport, 20.00) gde će Parni valjak imati podršku 20.000 gledalaca!

Tradicija ide naruku Partizan Mozzart Betu, jer na Jadranu je domaći teren više od prednosti. Crvena zvezda bi da istu tu tradiciju obori na parketu i napravi podvig kakav je dosad zabeležen samo u slučaju Budućnosti, upravo u finalnoj seriji sa crveno-belima 2018. kada su dobili prvi meč kao gosti...

Izabrane vesti

Ohrabrena je Zvezda poslednjim okršajem. Ekipa Duška Ivanovića naterala je crno-bele da odigraju najslabiju utakmicu ove sezone po mnogim parametrima, igrači Željka Obradovića dobar deo meča nisu imali nikakav odgovor u napadu...

"Najslabije izdanje Partizana u prošlom meču, zbog toga je potpuno zaslužena pobeda Crvene zvezde. Zvezda je odigrala baš jaku odbranu, Vildoza i Kampaco su bili odlični, Dobrić isto", kaže nekadašnji Obradovićev pomoćnik u reprezentaciji, Miroslav Nikolić za Mozzart Sport.

Šta može da bude uzrok takvog pada?

"Partizan je neobjašnjivo pao, verovatno su umorni. Možda ima do toga što je Partizan igrao sve vreme, dok Zvezda nije igrala skoro 20 dana. To je bilo loše za njih jer nisu imali utakmice, ali su imali više vremena da se spreme za finale. Partizan je imao majstorice sa Studentskim centrom i Cedevitom Olimpijom, pa je verovatno stigao malo i umor. Plus su imali povrede, evo Avramović se tek sad vratio..."

Da li i koliko umor može da bude problem za poslednju utakmicu sezone, s obzirom da u istu staje cela sezona?

"Željko je već kroz četvrtu utakmicu pokušao da osveži malo ekipu, koliko je to moguće, sa nekim igračima koji su dosad imali manju minutažu ili sa Avramovićem. Duško je dobro vodio prethodne dve utakmice, ali je slabiji bio u prve dve. Onda je pronašao rotaciju i bilo je okej".

Da li ste verovali da će serija otići do majstorice?

"Prognozirao sam to i pre početka serije".

Kome sada dajete veće šanse?

"Partizan ima prednost domaćeg terena, teško je igrati na tom parketu. Publika mnogo znači u Areni, kao što je to bio slučaj i u Pioniru tokom prethodne dve utakmice. Pritisak je bio veliki, Partizan nije izdržao i evo, idemo u majstoricu", kaže Nikolić i dodaje:

"Peta utakmica je po meni 50-50 odsto. Takva je bila i četvrta. Partizan ima malu prednost, ali mnogo zavisi od umora i drugih faktora. Igračima je verovatno preko glave da igraju ovakve maratone".

Među delom navijača crno-belih postoji bojazan da se ne ponovi scenario sa Real Madridom...

"To su dve potpuno različite serije", uzvraća iskusni stručnjak i nastavlja:

"Ispala je tuča, Partizanu nisu igrali bitni igrači, cela situacija je bila specifična. Ovo je sada druga priča, sa Zvezdom i Partizanom se nikad ne zna šta će biti na kraju".

Ima li neko da vam je privukao pažnju svojim igrama i da li vas je možda neko razočarao?

"Smailagić je odigrao baš dobro, što se mene tiče. Vrh! Trifunović me je malo razočarao, mogao je više da pruži, mada nije ni igrao mnogo. Gledam isključivo naše igrače, neću da gledam strance. Od stranaca u oba tima se očekivalo sa tolikim ugovorima da pruže ono što se traži od njih. Ovde je, na primer, Željku teže da uklopi Trifunovića da odmeni nekog, ili Anđušić koji je odličan šuter, ali ga nema u odbrani. To Zvezda prepoznaje i odmah ih napada, Zvezdini domaći igrači su isto bili dobri, Dobrić, Mitrović i Petrušev".

Ko bi po vama mogao da ispliva kao heroj pete utakmice?

"Neko će da ispliva. Kod Partizana zavisi mnogo od Pantera, Duško Ivanović nije napravio dobru odbranu na njemu u smislu taktike. Treba ga udvajati u piku, to se na primer dešavalo u prethodne dve utakmice. Sada će Panteru biti mnogo teže, pošto je dobro bio čuvan, odbrana ga je pročitala. Od njega sam možda očekivao malo više, mada su stranci stvarno odigrali dobro, na obe strane. Mitrovića očekujem kod Crvene zvezde, bio je dobar u trećem meču, odmah je ekipi bilo lakše".

Kada se pogledaju sastavi oba tima, Zvezda ima više iskusnijih igrača, koji znaju kako se osvajaju pehari...

"Jeste, domaći igrači mnogo bolje razumeju šta je i koliko je veliki večiti derbi. Znaju koliki je ulog. Kod Zvezde je taj momenat mnogo izraženiji, a oko njih su Vildoza i Kampaco kao dvojica najboljih stranaca. Partizan tu možda ima nedostatak. Jesu Partizanovi stranci igrali dobro cele sezone, ali ovo je druga stvar".

Može li Crvena zvezda da iskoristi eventualnu psihološku prednost posle četvrtog meča ili je prisustvo Partizanove publike ipak presudno?

"Navijači prave veliku razliku, biće naelektrisana atmosfera, radiće sve kako bi podigli igrače. Ali, verujem da može da bude meč na jednu loptu".

FINALE JADRANSKE LIGE

1. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:80

/Ledej 24 - Dobrić 17/

2. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 87:78

/Smailagić 15 - Nedović 21/

3. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 91:78

/Nedović 19 - Egzum 16/

4. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 68:56

/Kampaco 21 - Egzum 12/

5. meč:

Četvrtak, 20.00: (1,65) Partizan Mozzart Bet (15,0) Crvena zvezda (2,50)



tagovi

Miroslav NikolićKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaKevin PanterLuka MitrovićABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara