Foto: twitter.com/MornarBar
Foto: twitter.com/MornarBar

Odjeknula bomba u Baru: Vil Mozli potpisao za Mornar

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 17:39

Samo tri dana nakon što je raskinuo saradnju sa Partizanom američki centar pronašao novo uhlebljenje

Stigla je i potvrda. Kako je Mozzart Sport prvi najavio, Vil Mozli je novi košarkaš Mornara. Barani su loše počeli sezonu, pa su ugledali priliku da se dobro pojačaju kada se Partizan rastao sa američkim košarkašem i po kratkom postupku je ugrabili. Moći će 32-godišnji centar odmah da pomogne novom timu, s ozbirom da nije bio licenciran za nastupe u ABA ligi od strane crno-belih.

Mozli je dobio zeleno svetlo od lekara da nastavi da se bavi košarkom na profesionalnom nivou, ali za 32-godišnjeg centra u sistemu Željka Obradovića nije bilo prostora. Pre svega tri dana se rastao sa crno-belima i očas posla pronašao novi angažman u Baru.

Izabrane vesti

Iako su braća Pavićević tokom leta najavili da će se okrenuti igračima iz regiona i da će pažljivo birati strance, Mozlija će u ekipi sačekati tri zemljaka: Džozef Trej Luis, Kori Dejvis i Tejlor Smit. Shvatili su ipak u klubu da im posle odlaska Uroša Lukovića u Zadar nedostaje pravo rešenje u reketu, pa su na kraju prelomili i u svoje redove preselili Mozlija u čije kvalitete su se u prethodne dve sezone uverili.

Atletski sjajan, borben centar, doneće Baranima ono što im je nedostajalo na startu sezone. Ekipa Mihaila Pavićevića je na pet odigranih mečeva pretrpela isto toliko poraza, a u ABA ligi su je ozbiljno nadskočili svi rivali. Cibona je imala 11 skokova više, Krka 13, a Borac čak 16. Biće Mozli veliko pojačanje za Mornar.

Mozli je posle četiri godine na Norvestern stejtu profesionalnu karijeru počeo pre devet godina u dresu Fortituda iz Bolonje. Igrao je potom za Ferentino, Rekanati, Latinu, dve godine za Lenjano Najtse, da bi se 2018. godine preselio u Trst, gde je dobrim igrama skrenuo pažnju Partizana i tadašnjeg trenera crno-belih Andree Trinkijerija. Za dve godine u crno-belom osvojio je Kup Radivoja Koraća i trofej Superkupa ABA lige.

Amerikanac je minule sezone na 16 mečeva u regionalnom šampionatu prosečnu beležio 6,5 poena i 5,8 skokova po nastupu, dok je na 12 susret u okviru Evrokupa ostvario brojke od 4,4 poena i 4,7 skokova.



tagovi

Vil Mozli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara