De Kolo i Larkin (©Shutterstock)
De Kolo i Larkin (©Shutterstock)

Poznata i druga petorka Evrolige, predvode je Larkin i De Kolo

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.05.21. | 20:12

Ozbiljan izbor

Posle Edija Tavaresa kojim je kompletirana idealna petorka Evrolige za takmičarsku 2020/21, objavljen je sastav i druge petorke elitnog takmičenja.

Kako je objavljeno, u glasanju su učestvovali novinari, navijači, a po prvi put u istoriji takmičenja kapiteni klubova i treneri, petorku čine Šejn Larkin, Nando de Kolo, Ševon Šilds, Vil Klajburn i Brendon Dejvis.

Izabrane vesti

Petak, 18.00: (2,70) CSKA (14,5) Efes (1,55)

Larkin je sezonu završio kao deseti najefikasniji strelac sa 15 poena po meču, te deveti u segmentu ukradenih lopti (1,2 u proseku), te indeksom korisnosti 17,1. MVP kola bio je dva puta – u 16. kolu kada je skupio indeks 37 sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova u pobedi nad Barselonom rezultatom 86:79, a onda i 25. kolu kada je imao indeks 32 uz 21 poen i po pet podeljenih i uhvaćenih lopti. Vodio je Efes do treće pozicije na tabeli i lider je ekipe u prosečnom indeksu korisnosti. U plej-ofu je beležio 17,2 indeksna poena u proseku, a u ligaškom delu ubacio je drugi najviši broj trojki – 85. Ovo mu je prvi put da je u timu godine, a da se prošla sezona završila verovatno bi bio i MVP.

De Kolo je po šesti put među deset najboljih igrača Evrolige čime se izjednačio sa nekadašnjim saigračem Milošem Teodosićem. Iza njih su Vasilis Spanulis sa osam i Huan Karlos Navaro sa sedam nominacija. Francuz je imao prosečan indeks korisnosti 18,8. Završio je sezonu na šestom mestu liste strelaca sa 15,8 poena, peti po broju ukradenih lopti (1,4 po utakmici), a šestu sezonu zaredom završava sa 50-40-90 odsto šuta iz igre, za tri i sa linije slobodnih bacanja. Najčešće je fauliran igrač Evrolige sa 5,3 izvučenih prekršaja. Šilds je imao ključnu rolu u plasmanu milanske Olimpije na završni turnir posle 29 godina. Prvi je u timu po prosečnom indeksu korisnosti (15,2). Dvocifreni broj poena beležio je u 22 od poslednjih 25 utakmica u takmičenju. Četvrti je najbolji strelac Evrolige u sezoni sa 16,4 poena, a šesti u prosečnom indeksu korisnosti – 16,8. Najkorisniji igrač nedelje bio je posle strašne utakmice u majstorici četvrtfinala protiv Bajerna. Tada je ubacio 34 poena za indeks 41, najviši u plej-ofu još od 2005. godine. Kao i Larkin prvi put je među najboljima u sezoni.

Klajburn, inače MVP Fajnal fora 2019. godine, beležio je u ovoj sezoni 14,1 poen po utakmici što mu je rekord karijere. Bio je MVP aprila kada je CSKA pobedio svih šest utakmica, a onda počistio Fenerbahče u četvrtfinalu. Njegovih 22,7 indeksnih poena su najbolji u plej-ofu Evrolige. Takođe je bio i prvi strelac doigravanja s 21 poenom, a bio je MVP kola posle indeksa 38 i 27 poena u pobedi nad Fenerbahčeom u Istanbulu čime su Armejci obezbedili plasman na F4. Klajburn je prethodio bio član idealne petorke 2019. Dejvisu je ovo drugi izbor među deset. Prvi put je bio deo idealne petorke posle odlične sezone Žalgirisa u sezoni 2018/19. Američki centar pomogao je Barseloni da sa vrha dočeka četvrtfinale, a najbolji je bio u pogledu indeksa korisnosti (20,2) i skokova (6,8) u doigravanju. Ove sezone beležio je 12,1 poen, 4,3 skoka i 14,2 indeks korisnosti.



tagovi

Brendon DejvisŠevon ŠildsŠejn LarkinNando De KoloVil KlajburnEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara