Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić s dobrim vestima: Cirbes negativan, čeka se još test opterećenja, Lazić uskoro na treningu

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.10.21. | 21:35

"Za rezultate i dobru igru potrebno je da igramo dobro i u odbrani i u napadu. Da bismo igrali bolji napad potrebni su nam igrači koji nedostaju, to sam rekao i ranije"

Tri utakmice - dve pobede. S obzirom na sve kadrovske probleme koji muče Crvenu zvezdu od letos, rezultat u Evroligi je odličan. Posle Makabija iz Tel Aviva Zvezda je na pleća oborila još jednog nekadašnjeg prvaka Evrope - Žalgiris.

Posle 35 minuta neizvesnosti crveno-beli su u finišu dodali gas, slomili otpor gostiju iz Litvanije i zasluženo slavili. Zbog toga je Dejan Radonjić na konferenciju za novinare došao s izrazom zadovoljstva.

Izabrane vesti

"Bila je teška utakmica, u ovom trenutku za nas jako važna pobeda. Bili smo dobri gotovo svih 40 minuta. Na poluvremenu, bilo nam je važno da igramo napadački dobro, što smo i uradili. Na kraju je jako važno što smo ostvarili ovu veliku, važnu pobedu", počeo je Radonjić i zatim dodao:

"Igrali smo protiv dobrog protivnika, koji je igrao dobru odbranu, bilo je bitno da izađemo s ekstra motivacijom u drugo poluvreme, da uradimo neke stvari koje nismo uradili u prvom poluvremenu. Ne zato što smo bili loši u Laktašima, već zato što je bilo važno da odigramo dobro".

Još jedna velika pobeda izvojevana je bez pomoći trojice igrača, ali i dosta problema sa rovitim pojedincima koji su večeras bili na parketu.

"Bez ikakve dileme količina problema i vreme koje je proteklo i koje je još tu, nešto je što nas opterećuje do te mere da smo bili u dilemi pred početak sezone kako ćemo uopšte da izgledamo. Pripremati se za sezonu bez ijednog zajedničkog treninga, plus sve ostalo... To je za nas bilo izazovno, ali mislim da smo iz cele situacije izašli na kvalitetan način. Uspeli smo da savladamo neke protivnike, da imamo dve od tri pobede u Evroligi. Imamo još igrače koji se vraćaju, kompleksna je situacija koja i dalje traje. Pričati i praviti analizu svega vrlo je teško i verovatno će za neke, konkretne stvari morati da prođe još nekoliko meseci".

Da li ste zadovoljniji igrom u ABA ligi ili Evroligi?

"Zadovoljan sam svim što smo dosad uradili, s obzirom šta nas je snašlo moram da budem zadovoljan. Rano je da pravim analize i paralele na taj način. Borimo se svakodnevno sa mnogo problema".

Radonjić je otkrio da bi uskoro ekipi mogli da se priključe Majk Cirbes i kapiten Branko Lazić, koji se večeras zagrevao sa ekipom, ali nije igrao.

"Cirbes je negativan, tako da čekamo test opterećenja. Sve dosadašnje analize su bile dobre dosad, tako da bi uskoro mogao da počne s treninzima s obzirom da je dugo bio van procesa, 14 dana stroge izolacije. Branko Lazić je bio na parketu večeras, ali mislim da bi naredne sedmice možda mogao da se priključi treningu prvog tima".

Raspored nije povoljan, već u četvrtak popodne sledi put za Moskvu, zatim sledi Cedevita Olimpija u Beogradu.

"Moramo prvo da analiziramo situaciju u kojoj se nalazimo, da napravimo plan za CSKA. Već u četvrtak popodne idemo za Moskvu, pa onda dan odmora i onda Cedevita Olimpija u Beogradu. Videćemo kako ćemo da preživimo tu utakmicu u Moskvi".

Na pitanje da li je mu je važno da Zvezda igra dobro u odbrani ili napadu, Radonjić je odgovorio:

"Za rezultate i dobru igru potrebno je da igramo dobro i u odbrani i u napadu. Da bismo igrali bolji napad potrebni su nam igrači koji nedostaju, to sam rekao i ranije".



tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićMajk CirbesBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara