Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Srbija i MVP nagrada idu ruku pod ruku, Teodosić ponovo iznad svih

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 12:53

Kapiten srpske reprezentacije uzeo drugo individualno priznanje u sezoni, uz šampionsku titulu

U kineskom kalendaru zapisano je da je 2021. godina Bivola, a ako pitate Srbe onda je apsolutno godina za MVP nagrade!

Nedelja, 21.00: (2,25) Milvoki (12,5) Bruklin (1,80)

Izabrane vesti

Po mnogo čemu je ova godina specifična i posebna, ali u košarkaškom smislu dosad su je maksimalno obeležile naše superzvezde. Nikola Jokić napravio je istorijski podvig jer je izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, Vasilije Micić ušao je u elitno društvo onih koji su u istoj sezoni objedinili MVP nagrade za igrača sezone u Evroligi i Fajnal fora elitnog takmičenja, dok je Filip Petrušev zvanično najkorisniji igrač i najbolji strelac Jadranske lige. Na sve to, Miloš Teodosić je drugu godinu zaredom proglašen za MVP prve faze Evrokupa, a sinoć je zbirku individualnih nagrada proširio i zvanjem MVP finalne serije Palakanestra.

Virtus iz Bolonje postao je šampion Italije posle 20 godina čekanja, a u finalu je pometlana milanska Olimpija sa 4:0 u seriji, gde je upravo vrsni plejmejker ostavio najjači utisak.

”Zbog ovoga sam došao u Virtus, da ostvarim snove i ciljeve. MVP nagrada? Nije važna, imam saigrače na koje sam ponosan i zajedno smo uložili velike napore da prevaziđemo sve poteškoće, napravimo odličan rezultat i klub usmerimo na kurs velikih stvari. Pobedili smo sjajnog protivnika sa 4:0 što je fantastično”, izjavio je Teodosić.

Na konkretno pitanje da li će ostati u Virtusu i u budućnosti, srpski plejmejker nije želeo da bude direktan...

”Budućnost, voleo bih da ostanem ovde, ali sada nije trenutak da razmišljam o tome”.

U četiri utakmice finala Teodosić je beležio 15,5 poena na 34,5 odsto šuta za tri poena, uz prosečno šest asistencija i indeks korisnosti 16,5. Teodosiću je ovo 14. klupski pehar u karijeri.



tagovi

Miloš TeodosićVirtus BolonjaPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara