Bogdan Bogdanović i Tre Jang (©AFP)
Bogdan Bogdanović i Tre Jang (©AFP)

Strašni Jang razbio šampiona, Bogdan se muči, mrvice za Bjelicu, solidan Pokuševski (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.11.21. | 03:40

Atlanta dobila Milvoki sa 120:100 uz 42 poena maestralnog plejmejkera Hoksa. Bogdanović samo šest poena. Poraz Golden Stejta u Šarlotu, kao i Oklahome na svom terenu od Bruklina

Muči se Atlanta ove sezone. Imao je tim iz Džordžije seriju od šest poraza, ali u pravom trenutku nagoveštaj boljih dana. Hoksi su prekinuli crni niz, slavili peti put u novom šampionatu najjače košarkaške lige na svetu. Razbijen je šampion Milvoki sa 120:100.

Simultanku s timom iz Viskonsina odigrao je mestralni plejmejker domaćeg tima Tre Jang. On je postigao rekord ove sezone od čak 42 poena, a imao je i osam asistencija i 10 skokova. Šut ga je služio. Iz igre je bio uspešan 16 od 26 puta. Za tri poena je bio impozantan. Čak osam puta je pogodio iz 13 pokušaja.

Izabrane vesti

Osim početnog vođstva gostiju, u preostalom toku meča Hoksi su domiirali i lako rešili pitanje pobednika. Sada imaju skor od pet trijumfa i devet poraza. Naš as Bogdan Bogdanović muči se ove sezone. Nije u formu kao prethodne. Bio je starter protiv Baksa. Na terenu je proveo skoro 30 minuta. Ubacio je šest poena, imao četiri skoka i dve asistencije. Nije mnogo šutirao. Jedini poeni su mu bili za tri poena. Dva puta je pogodio iz pet pokušaja.

Utorak, 20.30: (1,70) Baskonija (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Jang je imao odlične asistente u Džonu Kiolinsu sa 19 poena, dok je Klint Kapela dominirao pod obručima. Imao je dabl-dabl učinak od 12 poena i 13 skokova. Dvocifreni učinak u pobedničkom timu imali su i Kevin Hanter sa 11 i Danilo Galinari sa 10 poena.

U šampionaksim timu, koji takođe loše igra ove sezone, Janis Adetokumpo je ubacio 26 poena, uz šut iz igre ispod 50 odsto (9/21). Džru Holidej je postigao 19, Grejson Alen 18, a Bobi Portis 11 poena. I daje u timu nema Krisa Midltona, uz grčkoga asa, najzaslužnijeg za šampionski prsten. Baksima je ovo drugi vezani poraz, a četvrti u prethodnih šest utakmica.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Pao je i trenutno najbolji tim lige, Golden Stejt. Posle sedam vezanih pobeda, Stef Kari i drugovi su poraženi u Šarlotu sa 106:102. Majlis Bridžis sa 22 poena, Lamelo Bol sa 21 i Teri Rozije su bili najbolji u domaćem timu. Odluka je pala u poslednjem minutu, kada su Bridžis i Rozije uspeli da slome otpor gostiju iz Kalifornije. Kod Voriorsa najbolji je bio Endru Vigins sa 28, dok je Stef Kari ubacio 24, ali uz očajan šut iz igre (7/22, za tri poena 3/13).

Nemanja Bjelica je igrao nešto više od 10 minuta. Za to vreme je postigao samo dva poena, a imao je i dva skoka i jednu asistenciju. Jedine poene je ubacio sa linije slobodnih bacanja. Iz igre je bio neuspešan četiri puta.

Bruklin je lako pobedio Oklahiomu u gostima sa 120:96. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski za 20 minuta je postigao osam poena, a imao je šest skokova i jednu asistenciju. U redovima Netsa blistali su Kevin Durant sa 33 i Australijanac Peti Mils sa 29 poena. U domaćem timu, Kanađanin Šej Aleksander je bio najbolji sa 23 poena.

Los Anđeles Lejkersi su stigli do osme pobede u sezonu. U Stejpls centru je pao San Antonio sa 114:106, uz sjajnu partiju Entonija Dejvisa koji je ubacio 36 poena, a imao je i 15 skokova. Lebron Džejms je propustio meč zbog povrede. Kod tima iz Teksasa najefikasniji je bio Keldon Džonson sa 24 poena.

NBA – REZULTATI

Nedelja

Los Anđeles Lejkers – San Antonio 114:106

/Dejvis 34 – Džonson 24/

Ponedeljak

Atlanta – Milvoki 120:100

/Jang 42 – Adetokunpo 26/

Šarlot – Golden Stejt 106:102

/Bridžis 22 – Vigins 28/

Hjuston – Finiks 89:115

/Vud 17 – Buker 26/

Oklahoma – Bruklin 96:120

/Aleksander 23 – Durant 33/

Denver – Portland u toku

Los Anđeles Klipers – Čikago u toku



tagovi

Tre JangBogdan BogdanovićAleksej PokuševskiNemanja BjelicaJanis AdetokunboAtlanta HoksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara