Kino Kolom (©Star Sport)
Kino Kolom (©Star Sport)

Kino Kolom na putu oporavka

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 09:49

Španski plejmejker radi individualno, u Crvenoj zvezdi ne žure s njegovim povratkom

Kada je virus korona početkom februara pokosio dobar deo sastava i stručnog štaba Crvene zvezde (Kori Volden, Duop Rit, Lendri Noko, Lengston Hol, Aleksandar Lukman, Nikola Birač, Saša Kosović...) najteži oblik zaraze imao je Kino Kolom.

Španski plejmejker se puna dva meseca borio Covid-19 i najviše posledicama ove pošasti. Gotovo mesec dana lečio se od upale pluća koja mu je zvanično prošla pre dve sedmice, a kako se može čuti Kolom je sada na putu potpunog oporavka.

Izabrane vesti

19.00: (1,17) CSKA Moskva (20,0) Fenerbahče (5,50)

Naime, reprezentativac Španije i osvajač svetskog zlata u Kini 2019. uvodi se polako u trenažni sistem, ali je još daleko od takmičarske košarke. Igrački oporavak počeo je individualnim fitnes radom, da bi zatim počeo i samostalno da radi na parketu... Sve u stalnim konsultacijama sa specijalistima i lekarskim timom kluba koji prati zdravstveno stanje ekipe Crvene zvezde i radi na tome da svi budu, narodski rečeno, pod konac.

U ovom trenutku niko ne može da pretpostavi kada bi najranije mogao da se očekuje Kolomov povratak na parket. On se sigurno neće dogoditi još neko vreme, a sve će zavisiti od brzine podizanja radne temperature i uvođenja u ritam najbliži takmičarskim uslovima. Sve ostalo je na stručnom štabu.

Crvena zvezda do kraja ligaškog dela Jadranske lige ima još jednu utakmicu. Iz sedišta regionalnog takmičenja doneli su odluku da se susret u Zadru odigra umesto u utorak ipak u ponedeljak, kako bi svi klubovi koji se bore za opstanak imali jednake i fer uslove u presudnim mečevima. Narednog dana planirana su preostala dva meča koja će odlučiti poslednjeg učesnika plej-ofa. Posle kraće pauze sledi i početak doigravanja za šampionsku titulu, a Zvezda bi pobedom nad Zadrom obezbedila prvo mesto na tabeli.

Kolom je i dalje član kluba, pa se samim tim iščekuje i povratak obavezama...



tagovi

Kino KolomKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara