Jači nego ikad: Dejan Milosavljev (©MN Press)
Jači nego ikad: Dejan Milosavljev (©MN Press)

Milosavljev: Dobro je što odmah udaramo na Norvežane, ako želimo na vrh, moramo najbolje da pobeđujemo

Vreme čitanja: 5min | čet. 19.01.23. | 08:13

"Naša odbrana je 'teška'. I njihovi bekovi su takvi, jaki fizički. Mislim da u tom segmentu imamo šanse da im pariramo. Vrhunski su to igrači, ali imaju svoje zakonitosti i verujem da ćemo dobro da se spremimo“, rekao je golman Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Stigao je Dejan Milosavljev dan posle poraza od Nemačke, pred meč sa Katarom koji je bio ključan za ostanak u igri za četvrtfinale Svetskog prvenstva. Sve je ozario dolaskom, pao je kamen sa srca svima. Jasno je da je popularni Banda snaga Srbije, da u tandemu sa Vladimirom Cuparom, čini jedan od najboljih golmanskih dua na svetu.

Izabrane vesti

Posle mesec dana pauze, u nastavku meča protiv azijskog šampiona je dobio šansu i videla se klasa. Svetska… Nije slučajno što ga mnogi smatraju jednim od najboljih čuvara mreže današnjice, asa Fuksea iz Berlina, lidera Bundeslige. Prethodne dve sezone je bio prvi golman u najjačem šampionatu na svetu.

Sijao je od sreće Milosavljev dan posle debija na Svetskom prvenstvu. Posle četiri godine je igrao za Orlove na velikom takmičenju. Propustio je zbog povrede i korone prethodna dva Evropska prvenstva.

Dobijam veliku podršku od rodbine, prijatelja, poznanika. To mi mnogo znači. Bio je težak period za mene. Veoma sam emotivan dečko. Posle teških napora koji su mi se dogodile u poslednjih 15 dana, dao sam sve od sebe i bilo je dobro. Bio je to poseban dan protiv Katara. Da je bilo i protiv Farskih Ostrva, ko god da je bio rival, igrao bih sa istim motivom, željom za pobedom“, rekao je Milosavljev za Mozzart Sport dan posle sjajne partije u drugom poluvremenu duela sa Katarom u Katovicama u poslednjem meču prve runde takmičenja.

Paklenih mesec dana je iza popularnog Bande. Ima li i dalje bola?

Od 17. decembra nisam stao na gol. Za ovu vrstu povrede, pauza je od šest do osam nedelja, a ja sam se vratio posle četiri. Kad se stane na gol, onda sam 100 odsto spreman. Tako razmišljam i za utakmice koje dolaze. Smatram sebe zdravim. To sam rekao i selektoru, treneru golmana i ekipi. Došao sam maksimalno spreman, ne razmišljajući da li me boli. Svima nam je potreban fokus na ono što dolazi“.

Koliko znači prva lopta koja je odbranjena?

Svaki golman se bori da tu prvu loptu uhvati, oseti je, da mu da samopouzdanje. Ilija Abutović je blokirao udarac, uhvatio sam tu loptu, Rekao mi je: ’Eto, pomogao sam ti’. Uzvratio sam mu: ’Vratiću ti za ovo’“.

20.30: (1,45) Norveška (8,50) Srbija (3,40)

Odbrana je bila granitna u nastavku meča sa Katarom, mnogo bolja nego protiv Nemačke?

Bila je dobra. I kada igramo možda slabije u defanzivi odlični smo u napadu. Verujem da ovo nije naš maksimum, da možemo mnogo bolje“.

Da li znate da Srbije ima treći najbolji napad na SP, odmah iza Danske i Švedske koji su imali lakše rivale u prvoj fazi?

Biti u top 8 bi bila velika čast, ali eto, ponosan sam na taj podatak. Nisam ga znao. Treba da težimo da u narednim mečevima pomerimo granicu“.

Gde ste gledali dramatičan meč protiv Nemačke?

Bio sam sa Dejamom Perićem kod njega u stanu. Nije lako gledati. Imao sam puno prilika da gledam svoje drugove putem malih ekrana, jer nisam bio prisutan zbog povreda, bolesti u prethodnom periodu. Nekako je bilo lakše da s Perketom to prebrodim. Imao sam veliku čast da s njim gledam. On je pre svega čovek, a onda sjajan trener koji i kada uputi kritiku, uvek ti kaže u oči. Nikada ne kaže: ’E, mogao si ovako...’ Uvek je bila kritika bistre glave, nikada u nekom trenutku kad je usijano. I on je deo nas, omogućio mi je da dođem spreman u Katovice kao fizički, tako i psihički“.

Možemo li da pobedimo Norvežane, koji imaju ulogu favorita u današnjem meču? Saigrač iz Berlina, Mijajlo Marsenić kaže da je dobro što sada igramo sa Vikinzima.

I ja s mislim da je u ovom trenutku dobro da udarimo na Norvežane punom snagom, da vidimo gde smo. Ako želimo da budemo u vrhu, moramo da pobeđujemo najjače reprezentcije kao što to čine Danci, Francuzi, Španci... Ne možemo da gledamo kako ćemo što lakše daleko da prođemo. Ako zaslužujemo da budemo u četvtifinalu, moramo sve da dobijamo“.

Dobro poznajete Norvežane iz Bundeslige, Sagosena, Reda, Rajnkinda. Imaju li oni slabe tačke?

Mislim da je dobro što je naša odbrana ’teška’. I njihovi bekovi su takvi, jaki fizički. Mislim da u tom segmentu imamo šanse da im pariramo. Vrhunski su to igrači, ali imaju svoje zakonitosti i verujem da ćemo dobro da se spremimo“.

Da li je ključ da zaustavimo Sagosena?

Svi su opasni. Poznajem ih veoma dobro. Imao sam dobre partije protiv Sagosena, Rajnkinda... Naravno, bilo je i loših. Verujem da ćemo mi golmani da damo veliki dopirnos. Sagosen jeste jedan od najboljih igrača na svetu. Igra odlično na ovom prvenstvu. Posle šest meseci se vratio“.

Šta kažu prijatelji, rodbina, ima li euforije u Srbiji?

Uvek je tako kad je reprezentacija u pitanju. Srećni su što sam tu. Uvek je bilo pehova kada je trebalo da nosim dres Srbije. Svi su srećni što sam konačno tu, što sam zdrav“.

Koliko znači podrška navijača u Katovicama? Nema ih mnogo, manje od 50, ali su veoma bučni.

Bolje da ih bude manje, a da su pravi nego obrnuto. Kad vidiš našu zastavu u dvorani, sve je lakše. Hvala tim ljudima što nas podržavaju. Pozivam sve Srbe koji su u Poljskoj da dođu da nas podrže u Katovicama“, zaključio je Milosavljev.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE - DRUGI KRUG - 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA 3 (KATOVICE)

15.30: (5,60) Katar (11,0) Holandija (1,20)

18.00: (1,03) Nemačka (20,0) Argentina (16,0)

20.30: (1,45) Norveška (8,50) Srbija (3,40)

GRUPA 4 (MALME)

15.30: (13,0) SAD (18,0) Bahrein (1,05)

18.00: (1,03) Egipat (20,0) Belgija (16,0)

20.30: (1,07) Danska (16,0) Hrvatska (11,0

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA 1 (KRAKOV)

Slovenija - Iran 38:21 (20:9)

/Makuc 6 - Orei 4/

Francuska - Crna Gora 35:24 (16:13)

/Ričardson 10 - Božović 6/

Španija - Poljska 27:23 (16:15)

/Perez 4 - Sicko 7/

GRUPA 2 (GETEBORG)

Portugalija - Brazil 28:28 (12:11)

/Areja 7 - Dupoa 9/

Zelenortska ostrva - Island 30:40 (13:18)

/Pina 11 - Gudjonson 6/

Švedska - Mađarska 37:28 (18:14)

/Vane 9 - Rosta 7/



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara