PET NA PET- Tijana Jevtić: Nikad ne odustaj, sve je moguće

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.04.18. | 08:20

Sportska novinarka javnog servisa podvlači da se svojevremeno bavila skijanjem, tenisom i odbojkom, a danas pilatesom!

U sportskom novinarstvu je već 20 godina i svoje dečje snove je ostvarila. Tijanina želja i jeste bila da se bavi ovim i samo ovim poslom. Počela je na Trećem kanalu, a njegovim gašenjem prešla je u Sportsku redakciju RTS-a. Na Sportklubu je radila nekoliko godina, od njegovog otvaranja pa narednih par sezona i tu je stekla dodatno iskustvo i divna prijateljstva.

Ipak, profesionalnu afirmaciju vezuje za medijski javni servis, gde je za poslednjih 12 godina radila gotovo sve što je važno u krijeri jednog novinara. Uz to što tvrdii da sportski novinar mora biti potkovan svim informacijama u svim sportovima, kao one koje je više od ostalih radila izdvajaju se odbojka, tenis, vaterpolo, košarka...

Izabrane vesti

U ovom poslu izazovi se iznova stvaraju”, podvlači Tijana za Mozzart Sport i odgovara na naših pet pitanja.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

 “Aktivno i profesionalno nisam, ali sam u životu uvek bila okrenuta sportu. Skijala sam od malih nogu, igrala tenis i odbojku, odbojku toliko da sam bila u treningu. I danas svaki put kad mi vreme dozvoli odvojim sate za, bar jedan program koji su sada sve zastupljeniji, trx, pilates...”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Nije tu bilo uzora jednog, svaki uspeh je iznedrio nekog za koga smo tvrdili da želimo biti kao on… Moja generacija je imala dosta sportova i sportista koji su bili svetske veličine, uostalom kao i danas. Svi su jednako bili uzori”. 

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Nije profesionalno kad bih neki klub izdvojila, iskreno i ona navijačka strast koja je nekada i postojala izgubila se vremenom. Danas mi je potpuno isto kad igraju Zvezda i Partizan, ali u detinjstvu, tata koji me je vodio na utakmice trasirao je i moje navijačko opredeljenje. Marakana je i za devojčice bila nešto veliko i značajno”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

 “Definitivno Olimpijske igre. Bila sam u Pekingu 2008, radila za svoju kuću, RTS, i to je neponovljivo i nemerljivo iskustvo. Kada ste deo tima koji je nacionalni vlasnik prava onda vi radite nešto što velika većina sanja i to je osećaj koji nema cenu. Divno je bilo gledati i raditi sa Boltom, Felpsom i svim zvezdama svetskog sporta”. 

5. Životni i sportski moto?

“Nikad ne odustaj, sve je moguće”. 

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel koji je itekako primamljiviv fudbalskim zaluđenicima, a to je, naravno, utakmica najprestižnijeg  fudbalskog takmičenja, Lige šampiona.

Par SEVILJA - BAJERN MINHEN. Španski predstavnik je do četvrtfinala stigao izbacivši izabranike Žozea Murinja, dok su Bavarci lako izašli na kraj sa turskim Bešiktašom.

Ponos Sevilje je svoj poslednji meč odigrao kod kuće nerešeno sa Barselonom, bilo je 2:2, mada je domaćin imao i prednost od 2:0. Klub iz Minhena je u svom prethodnom susretu, tačnije derbiju Bundeslige demolirao Borusiju iz Dortmunda rezultatom 6:0. Ulogu favorita u okršaju dva giganta ima Bajern.

,,Mislim da je nemački tim kvalitetniji i da će ostvariti pobedu u gostima, zato predlažem dvojku“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6402 Sevilla - Bayern ki 2 1,60
Ukupna kvota1,60

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: Tijana Jevtić/ Privatna arhiva


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara