Đorđe Ćirković (©Printscreen)
Đorđe Ćirković (©Printscreen)

Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno: Ćirković na klupi Partizana

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 19:08

Predsednik crno-belih rukometaša Miljan Žugić za Mozzart Sport potvrdio da je nekadašnji trener Vojvodine i rumunske Konstance naslednik Darija Krželja

Više od mesec dana je trajala licitacija oko trenera Partizana. Selektor Srbije Toni Đerone je bio „dogovoren“, „blizu potpisa“, ali na kraju novi kormilar crno-belih rukometaša biće Đorđe Ćirković. Nekadašnji igrač kluba iz Humske, u dva navrata je vodio Vojvodinu, radio je u Makedoniji u Eurofarm Rabotniku, poslednjih godina je bio na kormilu rumunske Konstance.

Vraća se u srpski rukomet posle osam godina. Predsednik Partizana Miljan Žugić za Mozzart Sport je potvrdio da crno-beli imaju naslednika Darija Krželja koji je odlično vodio crno-bele 15 meseci, dva puta ih odveo do vicešampionskog mesta u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Imali smo nekoliko imena u opticaju, sa svima su obavljeni razgovori. Tražili smo najboljeg i na kraju smo se odlučili za Đorđa Ćirkovića. Za desetak dana bi trebalo da dođe do zvaničnog predstavljnja novog trenera“, rekao je Žugić za Mozzart Sport.

Saradnja sa Ćirkovićem će biti najverovatnije na tri godine.

Turbulentan period u Humskoj ovog leta. Rukometni klub Partizan je dobio novu upravu na čelu sa Miljanom Žugićem koji je zamenio dosadašnjeg čelnika Željka Perkunića. Bilo je mnogo vatre pre izbora novog rukovodstva, trvenja dve struje. Na samoj Izbornoj skupštini – idila. Prošla je za pola sata, svi predlozi su izglasani jednoglasno u opuštenoj atmosferi.

Predsednik Žugić je bio veoma optimističan, da ne kažemo euforičan. Najavljivalo se rušenje Vojvodine s čela srpskom rukometa, čak i napad na evropski vrh.

Došao sam da pomognem pre svega finansijski i organizaciono, kako bismo vratili Partizan na vrh srpskog rukometa i konačno skinuli s trona Vojvodinu. To je kratkoročni cilj, da osvajamo titule u zemlji, a želimo da Partizan pravi odlične rezultate i u Evropi, da bude i tu u vrhu“, rekao je Žugić za Mozzart Sport u prvoj izjavi za medije kao novi čelnik kluba.

Prvi posao nove uprave je bio izbor trenera. Toni Đerona je bio prvi pik.

U završnom smo pregovorima sa Tonijem. Ljudi koj su zaduženi za to u kontaktu su sa Đeronom i uskoro ćemo i to da završimo. Krećemo jako, prvo od trenera, pa ćemo posle da vidimo oko igračkog kadra“, istakao je Žugić tog 20. juna.

I posle toga u izjavi za druge medije, predsednik crno-belih je govorio na temu Tonija Đerone. Čak je išao i korak dalje, najavljujući da bi španski stručnjak trebalo da potpiše novi ugovor sa RSS-om.

Pregovori su u završnoj fazi. On je trenutno u Španiji i trebalo bi naredne nedelje da dođe na potpisivanje ugovora sa Savezom i Partizanom. On je želeo da ostane sa reprezentacijom, a onda smo uz određene konsultacije, došli do ideje da napravimo paket ugovora i da tako Đerona stigne u Partizan i ostane na klupi Orlova“, rekao je Žugić za Sportski žurnal.

Đorđe Ćirković u dresu Partizana (©MN Press)Đorđe Ćirković u dresu Partizana (©MN Press)

Na kraju, ništa od Đerone, pa su u Humskoj okrenuli alternativnim rešenjima. Dugo je kao trener figurirao Aleksandar Brković koji je doneo crno-belima poslednje trofeje pre više od decenije. Posle završetka juniorskog Svetskog prvenstva u Berlinu kuloari su dovodili u vezu selektora Orlića i kormilara leskovačke Dubočice Đorđa Teodorovića. Na kraju je „kuglica“ stala na Ćirkovića koji će imati težak zadatak. Vojvodina je suvereni vladar srpskog rukometa, za dve klase ispred ostalih, a u Humskoj se najavljuje napad na tron.

Partizan su zasad napustili trojica igrača, dvojica od četvorice ključnih u protekle dve sezone – golman Andrej Trnavac (Vojvodina) i Stefan Petrić (Vardar). Iz kluba je otišao i Martin Varga (Slovan Ljubljana), dok je ugovor istekao iskusnom crnogorskom reprezentativcu Vuku Lazoviću. Problem predstavlja i povreda kapitena Nikole Zečevića zarađena prošle nedelje na Svetskom juniorskom prvenstvu u Berlinu u meču sa Farskim Ostrvima u četvrtfinalu. Prve prognoze su bile da je u pitanju teška povreda ukrštenog ligamenta kolena, a naredne nedelje će srednji bek crno-belih da uradi novu magnetnu rezonancu u Beogradu, kada će se znati tačan stepen povrede i da li je potrebna operacija.



tagovi

RK PartizanĐorđe ĆirkovićMiljan ŽugićARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara