Draško Nenadić (©ARKUS liga)
Draško Nenadić (©ARKUS liga)

Pao dogovor: Draško Nenadić potpisuje za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 08:45

U ponedeljak iskusni levi bek stavlja paraf u Ljutice Bogdana, saznaje Mozzart Sport

Crveno-beli rukometaši sutra pale motore u Ljutice Bogdana. Posle godina tavorenja, borbe za opstanak, velike promene u Crvenoj zvezdi ovog leta. Novi čelnik nekadašnjeg šampiona postao je Dragan Škrbić, ostali su Nenad Peruničić i Ognjen Kajganić, a stigla su sedmorica pojačanja.

U ponedeljak, prvog dana priprema za novu sezonu – šlag na tortu. Ugovor sa Zvezdom staviće dete kluba, Draško Nenadić, saznaje Mozzart Sport. Iskusni levi bek se pre nešto manje od godinu dana vratio u Ljutice Bogdana posle više od decenije u inostranstvu. Počeo je sezonu, ali je imao veliki peh, oboleo je od mononukleoze, pa u drugom delu šampionata nije mogao da pomogne saigračima.

Izabrane vesti

Nekadašnji rukometaš Granoljersa, Gvadalahare, Flenzburga, Hamburga, Koburga, Silkeborga i Celja dobio je zeleno svetlo od doktora da može da počne da trenira. Dugo su trajali pregovori Zvezde i Draška, ali je dogovor pao. Mozzart Sport je još 1. juna pisao o intersovanju crveno-belih za mlađeg od braće Nenadić.

Iako se za Petra Nenadića može reći da je poznatiji, da je napravio veću karijeru, Draško, za razliku od četiri godina starijeg brata, ima trofej Lige šampiona. U ranoj fazi karijere, nekadašnji reprezentativac Srbije osvojio je titulu šampiona Evrope 2014. godine, kada je na klupi tima s Baltika sedeo Šveđanin srpskog porekla Ljubomir Vranješ, a saigrač mu je bio Bogdan Radivojević.

Pre Nenadića, ugovore sa crveno-beliam su potpisali nekadašnji crnogorski reprezentativac Branko Kankaraš, Izraelac Rotem Segal, Tunišanin Ramzi Majdub, Miloš Bujišić, Nikola Perić, Uroš Kolundžić i Dušan Šmigić. Spoj mladosti i iskustva.

Ugovori su produženi sa Ivanom Horvatom, Mirkom Đurovićem, Markom Kneževićem, Viktorom Matičićem, Đorđem Majesom, Milošem Blagojevićem i golmanom Dimitrijem Jelićem - oni su potpisali ugovore na dve godine, dok se Sava Radovanović (2004), koji je debitovao za prvi tim u prolećnom delu sezone, obavezao na vernost naredne tri sezone. Aktivne ugovore imaju golman Janko Gemaljević, pivot Nemanja Vučićević, levo krilo Uroš Simić i levi/srednji bek Mihailo Šljukić.

Zvezda u sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Nije u najužem krugu favorita za titulu. Vojvodina, pančevački Dinamo i osvajač Kupa Srbije Metaloplastika, na papiru su jači, ali Zvezda vreba iz prikrajka. Cilj je ulazak u plej-of. Ove sezone igra se zajednička liga sa 14 klubova, a četiri najbolja boriće se u doigravanje za šampiona.

OVDE pročitajte rukometne transfere ovog leta.


tagovi

RK Crvena zvezdaDraško NenadićARKUS ligaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara