Rukometaši Partizana isrped najvatrenijih pristalica (©MN Press)
Rukometaši Partizana isrped najvatrenijih pristalica (©MN Press)

Partizan uz huk Banjice ruši Islanđane, Dinamova (ne)moguća misija u Volendamu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 08:49

EHF kup: Dva srpska predstavnika danas se bore za treće kolo međunarodnog takmičenja. Crno-beli imaju odličnih 34:34 iz Rejkjavika pred revanš (18.00) u Beogradu, dok Pančevci jure -3 (30:33) u Holandiji

Metaloplastika je bez borbe u trećem kolu EHF kupa posle kazne za kiparskog šampiona Anortozis Famagustu, a danas će Šapčanima u narednoj rundi najslabijeg evropskog takmičenja pokušati da se pridruže Partizan i Dinamo iz Pančeva.

U boljoj situaciji su crno-beli koji su sve iznenadili prošle nedelje u Rejkjaviku, kada su se vratili s remijem – 34:34 protiv Hafnarfjerdura, tima za koji igra nekadašnja zvezde Kila, Vesprema, Barselone i Olborga, Aron Palmarason.

Izabrane vesti

Četa Đorđa Ćirkovića iako desetkovana povredama nekako gura. Mali fond igrača uzima danak, pa je sve na kvartetu najboljih, pre svega Urošu Kojadinoviću, strelcu 13 golova u prvom meču, zatim kapitenu Mladenu Šotiću, pivotmenu Ivanu Mićiću i levom beku Nemanji Peštiću. Revanš je na Banjici danas (18.00).

18.00: (1,90) Partizan (8,00) Hafnarfjerdur (2,20)

Mnogo se očekuje na golu od Dimitrija Jelića, letošnje akvizicije iz Crvene zvezde.

Iza nas je jedna jako teška i naporna utakmica, ali i dragoceno iskustvo. Igrati protiv Arona Palmarsona je za svakog igrača dodatni motiv da se pokaže u što boljem svetlu, a posebno za mlađe, koji prvi put igraju u evropskim utakmicama. Na Islandu smo izborili remi, što je veliki uspeh, i sada je na nama da pred svojom publikom odigramo još jedan kvalitetan meč i obezbedimo plasman u treću rundu”, rekao je Jelić.

U međuvremenu Partizan je imao veoma teško gostovanje u Kragujevcu u sredu u Super rukometnoj ligi, završeno podelom bodova (31:31). Mnogo bolje crno-beli igraju kada imaju huk pune Banjice.

Očekuje se od Grobara da napune hram srpskog rukometa i da budu osmi igrač za vicešampiona naše zemlje.

Nećemo dozvoliti da nas poremeti nerešen rezultat sa Radničkim u domaćem prvenstvu. Ostaje žal što iz Kragujevca nismo odneli oba boda, ali kada je raspored ovako naporan, teško je izdržati tempo i biti u svakom meču na visokom nivou. Svima nam je teško palo što nismo uspeli da pobedimo, ali moramo da se izdignemo i maksimalno pripremimo za revanš sa Islanđanima. Nadam se da ćemo imati podršku navijača, u večitom derbiju su nas nosili tokom svih 60 minuta. Takva energija nam je potrebna i u subotu, a mi ćemo dati sve od sebe da im uzvratimo novom pobedom“, poručio je čuvar mreže Partizana.

Dinamo je neprijatno iznenadio pre sedam dana porazom od Volendama u Pančevu – 30:33. Gubila je četa Dragana Markovića i sa osam golova razlike, ali je u finišu uspela da smanji prednost i ostane u igri za treće kolo. Holanđani nisu bauk, ali su u prvom meču pokazali da rukomet u ovoj zemlji ide krupnim koracima napred i da posle reprezentacije i klubovi više nisu topovsko meso kao nekada.

19.00: (2,55) Volendam (8,00) Dinamo Pančevo (1,70)

Prenos meča iz Volendama možete da gledate OVDE.

EHF KUP – 2. KOLO (REVANŠI)

Subota

18.00: (1,90) Partizan (8,00) Hafnarfjerdur (2,20), prvi meč: 34:34

19.00: (2,55) Volendam (8,00) Dinamo Pančevo (1,70), prvi meč: 33:30



tagovi

RK PartizanEHF kupUroš KojadinovićĐorđe Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara