Uroš Kovačević (©AFP)
Uroš Kovačević (©AFP)

Pravi ispit za Orlove: Vilfredo Leon stoji na putu Srbije

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.05.21. | 10:07

Naši odbojkaši u drugom kolu Lige nacija u Riminiju igraju sa Poljskom, dvostrukim uzastopnim šampionom sveta

Slovenija je arhivirana - na redu je dvostruki uzastopni šampion sveta Poljska u drugom kolu Lige nacija za odbojkaše. Izabranici selektora Slobodana Kovača u reprizi finala Evropskog prvenstva iz 2019. godine u petak su pobedili Sloveniju posle četiri seta. Orlovi igraju u skoro najjačem sastavu u Riminiju, fali samo kapiten Nemanje Petrić. Poljaci su stigli u grad na obali Jadranskog mora sa najboljim odbojkašem današnjice, zvezdom Peruđe Vilfredom Leonom. Kubanac je pre dve godine stekao pravo da igra za novi nacionalni tim.

Uz sjajnog primača servisa perjanice selekcije su Bartoš Kurek, MVP Svetskog prvenstva u Italiji 2018. godine i odbojkaš Zenita iz Kazanja Bartoš Bednorž. Kovač je na otvaranju takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a šansu pružio Draženu Luburiću na poziciji korektora. Očekuje se da bi danas (16.00) protiv Poljaka u startnoj postavi mogao da bude Aleksandar Atanasijević, koji se posle osam godina vratio u SKRA Belhatov.

Izabrane vesti

16.00: (1,32) Poljska - Srbija (3,05)

Protiv Slovenaca povredio se srednji bloker Srećko Lisinac. Zamena za asa italijnskog Trentina je Petar Krsmanović koji brani boje ruskog Kuzbasa iz Kemerova. Srbija teško izlazi na kraj sa šampionom sveta. Poljaci su dobili četiri vezane utakmice protiv Orlova. Naša selekcija je pre tri godine poslednji put slavila protiv današnjeg rivala u premijernom izdanju Lige nacija. Bilo je 3:0 za Orlove koju je tada s klupe vodio Nikola Grbić.

21.00: (2,55) SAD - Brazil (1,45)

Derbi dana igraju Brazil i SAD (21.00), reprezentacije koje pucaju na titulu u ovom takmičenju. Karioke su u Rimini stigli u najjačem sastavu, ali bez selektora Renana Dal Zota koji se oporavlja od posledica koronavirusa, a njegovo mesto zauzeo je prvi asistent Karlos Švanke. U sastavu Selesaoa su sve zvezde svetske odbojke, tehničar Bruno Rezende, korektori Valas Souza, primači Maurisio Boržes, Rikardo Sousa Lukareli, Joandi Leal

Selektor SAD Džon Sperou takođe je okupio respektabilan tim sa Majkom Kristensonom na poziciji tehničara, Metom Andersonom, novim odbojkašem Peruđe, iskusnim Tejlorom Sanderom, Dejvidom Smitom, Maksom Holtom

Rusija je jedini šampion u Ligi nacija. Na startu takmičenja pbobeđena je Holandija posle četiri seta. Zbornaju predvodi MVP premijernog izdanja, korektor Zenita iz Kazanja Maksim Mihajlov, zatim iskusni srednji bloker Dimitri Muserski i najbolji server 2019. godine Jegor Kljuka, Dimitri Volkov… Rusi su stigli u Rimini kao najviša ekipa na turniru s prosekom od 201 centimetara. Današnji (12.00) rival braniocu krune je Iran koji je pomalo iznenađujuće poražen od Japaan sa maksimalnh 3:0 na startu takmičenje. Irance predvio trofejni ruski stručnjak Vladimir Alekno koji je zamenio na kormilu nekadašnjeg selektora Srbije Igora Kolakovića.

18.00: (3,80) Italija - Slovenija (1,22)

Italija je jedna od retkih selekcija koja čuva najbolje adute za Olimpijske igre krajem jula. Slovenija ima ulogu favorita protiv Azura (18.00) koji su na startu takmičenje glatko poraženi od Poljske sa maksimalnih 3:0.

Sistem takmičenje je isti kao i odbojkašica. Svaka reprezentacije u Riminiju će da odigra po 15 mečeva, a najbolje četiri selekcije igraće u polufinalu 26. juna. Finalni meč na program je dan kasnije.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE (RIMINI, ITALIJA) - 2. KOLO

Subota

10.00: (3,55) Nemačka - Francuska (1,25)

12.00: (4,70) Iran - Rusija (1,15)

13.00: (2,29) Holandija - Japan (1,55)

15.00: (6,80) Australija - Bugarska (1,07)

16.00: (1,32) Poljska - Srbija (3,05)

18.00: (3,80) Italija - Slovenija (1,22)

19.30: (1,50) Argentina - Kanada (2,41)

21.00: (2,55) SAD - Brazil (1,45)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Liga nacija za odbojkašefivbMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija Rusijemuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeVilfredo LeonSlobodan Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara