Slavlje rukometaša Barselone u junu u Kelnu (©Reuters)
Slavlje rukometaša Barselone u junu u Kelnu (©Reuters)

Skener EHF Lige šampiona: Čak 13 Srba kreće u pohod na trofej, Barsa, Kil i Kjelce najjači, PSŽ srezao budžet, Hansen adut Olborga

Vreme čitanja: 14min | sre. 14.09.22. | 08:06

Danas kreće elitno rukometno takmičenje na tlu Starog kontinenta. Poredak ne bi trebalo da se menja, isti favoriti kao prethodnih godina. Vesprem i ove sezone na srpski pogon. U kremu i naši reprezentativci - Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Dragan Pešmalbek, Bogdan Radivojević, Uroš Borzaš, Milan Milić i Stefan Dodić, uz nekadašnjeg Orla Petra Nenadića

Nešto manje od tri meseca od spektakularnog finalnog turnira Lige šampiona za rukometaše u Lankses areni u Kelnu, vraća nam se elitno takmičenje. Ništa nije menjano u odnosu na prethodne dve sezone. Rukometni krem Starog kontinenta imaće 16 ekipa, podeljenih u dve grupe sa po osam klubova. Zbog finansijskih problema, nažalost, nećemo gledati Vardar, prvaka Evrope iz 2017. i 2019. godine. Odlukom EHF-a makedonski gigant je izbačen iz Lige šampiona, pa naše južne komšije posle 22 godine neće imati predstavnika u najjačem takmičenju.

Prva dva tima u obe grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe od trećeg do šestog mesta da igraju baraž za plasman među osam najboljih klubova Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Barselona je dvostruki uzastopni šampion kontinenta. Prošle sezone je u jednom od najboljih F4 u istoriji, u finalu, posle boljeg izvođenja sedmeraca pobedila poljski Vive Kjelce. Tragičar je bio španski desni bek Aleks Dujšabajev, koji je u penal-seriji jedini promašio, odnosno saigrač iz repezentacije, golman Gonzalo Perez de Vargas mu je odbranio udarac sa sedam metara.

18.45: (3,60) Seged (8,50) Barselona (1,40)

Rukometni poredak ove sezone ne bi trebalo da se menja. Na papiru, Barselona, Kil i Kjelce su prva tri favorita. U igri za krunom je i večiti kandidat za titulu šampiona Evrope, Vesprem. Francuski Pari Sen Žermen je slabiji nego prethodnih godina, dok mesto među četiri najbolja tima mogu da se nadaju i Olborg, Magdeburg, PIK Seged, možda Nant, dok bi prijatno iznenađenje sezone mogao da bude Dinamo iz Bukurešta. Najmanje šanse se daju Celju, Zagrebu i Elverumu.

U Ligi šampiona gledaćemo čak 13 Srba, od toga 11 rukometaša, dok ćemo u evropskoj eliti imati i dvojicu mladih stručnjaka, Momira Ilića i Alema Toskića koji će drugu sezonu da predvode Vesprem, odnosno slovenačkog šampiona Celje.

Najbrojnija srpska kolonija je i ove sezone u Vespremu. Redove tragičara prošle sezone, vicešampiona Mađarske (izgubljena titula od PIK Segeda u poslednjoj sekundi revanša) i četvrtoplasiranog tima na završnom turniru u Kelnu, i dalje će da brane Petar Nenadić i Vladimir Cupara, a ove sezone pridružio im se i Dragan Pešmalbek. Pivotmen, novajlija iz Nanta, prošle godine počeo je da igra za Srbiju, a pre toga je branio boje mlađih selekcija Francuske.

U PIK Segedu su starosedeoci, desno krilo Bogdan Radivojević i mladi golman Luka Krivokapić. Za Zagreb igraju dvojica Srba, Milan Milić, novajlija iz Nanta, i najbolji junior Evrope, Stefan Dodić, koji je na jednogodišnjoj pozajmici iz poljskog Kjelcea.

Lazar Kukić (©Starsport)Lazar Kukić (©Starsport)

Novi klub ove sezone ima srednji bek Orlova Lazar Kukić, osvajač Lige Evrope sa Benfikom. Dres lisabonskog tima ja zamenio za Dinamov, rumunski projekat iz Bukurešta koji poslednjih godina ulaže velika sredstva kako bi se približio timovima iz evropskog vrha. Nekadašnji rukometaš Partizana i španske La Riohe je prošle godine potpisao za beloruski Meškov Brest, ali posle izbacivanja klubova iz ove zemlje iz međunarodnih takmičenja, odlučio je da raskine ugovor i potpiše na dve godine za tim koji će drugu sezonu s klupe da predvodi nekadašnji trofejni trener Barselone Ćavi Paskval.

20.45: (1,35) Kjelce (8,50) Nant (4,00)

Srpski reprezentativac Uroš Borzaš je posle francuskog Tuluza karijeru nastavio na severu Evrope, u Elverumu, šampionu Norveške. Za Ligu šampiona su prijavljeni i mladi srpski desni bekovi, Aleksandar Cenić, član Barselone i kadetski reprezentativac Srbije, Vrbašanin Uroš Mitrović, rukometaš poljskog vicešampiona Visle iz Plocka. Ovog leta je u Celje stigao mladi srednji bek iz Metaloplastike, kadetski reprezentativac naše zemlje, Vukašin Antonijević, ali on nije licenciran za najjače evropsko takmičenje.

BARSA OVE SEZONE JAČA – VANE JE KVALITET PLUS NA POZICIJI LEVOG KRILA

Dika Mem (©Reuters)Dika Mem (©Reuters)

Najveći rukometni klub na svetu i ove sezone je prvi favorit za krunu. U odnosu na prethodnu, Barselona je jača. Najveće plus je dolazak jednog od najboljih krila današnjice, Šveđanina Hampusa Vanea, doskorašnjeg igrača nemačkog Flensburga. Trener Antonio Karlos Perez Ortega ima „drim tim“, na svakoj poziciji zvezde svetskog rukometa.

Verni Kataloncima su ostali domaći asovi, kapiten Gonzalo Perez de Vargas, desno krilo Aleis Gomez Abeljo, levo krilo Aito Arino Benkočea, zatim stranci, Hrvat Luka Cindrić, Francuzi Dika Mem, Timoti N’Gasan, Ludovik Fabregas (sledeće godine se seli u Vesprem) i Melvin Ričardson, Slovenci Jan Blaž i Domen Maguc, Brazilac Anijel Langaro... Osim Vanea, Barsa je dovela i danskog golmana Emila Nilsena iz Nanta, dok je stub odbrane, Brazilac Tijagus Petrus produžio ugovor.

JIHA SA STARIM SNAGAMA, KJELCE DOVEO DVOJICU FRANCUSKIH REPREZENTATIVACA

Zebre su pre dve godine četvrti put bili na krovu Evrope, ali poslednje dve vlada Barselona. Kil nije mnogo menjao tim između dve sezone. Ekipa je ostala na okupu, a pojačanje su norveški pivotmen Peter Everbi, novajlija iz Erlangena, kao i švedski bekovi Erik Johansen (Elverum), i Karl Valinijus (Monpelje).

Problem za nemačkog vicešampiona je što prvi deo sezone neće igrati teško povređeni norveški as Sander Sagosen. On je početkom juna doživeo povredu zgloba, dva puta je operisan i verovatno neće moći na teren do kraja godine, a verovatno i propustiti Svetsko prvenstvo narednog januara. Van stroja narednih nedelje biće i pivotmen Hendrik Pekeler. Perjanice tima i dalje ostaju golman Niklas Landin Jakobsen (naredne godine se pridružuju Mikelu Hansenu u Olborgu), Domagoj Duvnjak, Harald Rejkind, Stefan Vajnold, defanzivni specijalista Patrik Vinček, odlična skandinvska krila Niklas Ekberg i Magnus Landin Jakobsen koji je ovih dana produžio saradnju sa timom s Baltika. Kil je ostao prošle sezone i bez titule u Nemačkoj koja je završila u Magdeburgu, pa Jiha, koji je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Zebrama, želi opet svoj tim da dovede do trofeja u svim takmičenjima.

18.45: (1,05) Kil (18,0) Elverum (13,0)

Malo ja falilo sredinom juna u Kelnu da drugi put u vitrinama Kjelcea završi trofej Lige šampiona. Ove sezone tim Talanta Dujšebajeva je jači nego prethodne sezone. Pojačanje su francuski reprezentativci, levoruki, desni bek Nedim Remili i krilo Benoa Konku. Obojica su stigla u Poljsku iz Pari Sen Žermena. Nema više u timu Belorusa Vladislava Kuleša i Crnogorca Branka Vujovića, obojica su otišla u Hanover, ali čini se da su plavo-žuti jači. Prva zvezda je i dalje Španac Aleks Dujšebajev, a tu su i nemački golman Andreas Volf, najbolji igrač završnog turnira Lige šampiona u Kelnu prošle sezone, beloruski pivotmen Arcem Karalek, Francuzi Dilan Nai i Nikola Turna, Hrvat Ivan Karačić i Španac Danijel Dujšebajev. U timu je ostao i najbolji poljski igrač, desno krilo Arkadijuš Morito. Pršti od zvezda na svakoj poziciji. Remili i Konku pojačaće konkurenciju. Kjelce puca na titulu.

MOŽE LI VESPREM KONAČNO DO TITULE?

Petar Nenadić (©Reuters)Petar Nenadić (©Reuters)

Kad nema srpskih klubova, a neće ih još godinama biti u Ligi šampiona (ponižavajuće 27. mesto na EHF listi), ljubitelja rukometa u našoj zemlji navijaće za Vesprem. Mađarski vicešampion svake godine ima jedan od najvećih budžeta u Evropi, ali ne uspeva da se domogne titule. Ove sezone tim je dodatno ojačan. Stigli su Islanđanin Bjarki Mar Elison, Belorus Mikita Valiupau, Egipćanin Jehija El Dera i srpski pivotmen Dragan Pešmalbek iz Nanta.

Za sledeću sezonu kaparisana su Francuzi Ludovik Fabregas iz Barselone i Ugo Deska iz Monpeljea, kao i Šveđanin Lukas Sandel i Španac Agustin Kasado. Glavni aduti Momira Ilića i ove sezone ostaju Danac Rasmus Lauge (igra poslednju sezonu u dresu Vesprema, potpisao za Silkeborg), Petar Nenadić, Francuz Kentin Mae, Egićanin Omar Jahija, golmani Rodrigo Korales i Vladimir Cupara, krila Manuel Štrlek i Gašper Marguč... Nema više u timu najboljeg mađarskog beka Matea Lekaija koji je pojačao Ferencvaroš. Tim iz gradića blizu jezera Balaton je početkom meseca odbranio krunu u SEHA ligi pobedom protiv Zagreba.

NIKOLA KARABATIĆ POSLEDNJI „MOHIKANAC“ U PARI SEN ŽERMENU

Izgleda su u Pari Sen Žermenu odustali od pohoda na trofej Lige šampiona koji zaobilazi Grad svetlosti kao što ni fudbaleri skupocenog katarskog projekta u Parizu ne uspevaju da se domognu „ušatog pehara“. Prvi je od asova digao sidro Sander Sagosen, a posle decenije je klub napustio ovog leta i danski bomabrder Mikel Hansen koji se vratio u otadžbinu, završiće karijeru u Olborgu. Od asova ostao je samo Nikola Karabatić koji je na zalasku karijere. U 38. godini ne može da bude lokomotiva tima. Budžet sa 17.800.000 evra smanjen je na „samo“ 12.000.000. Veliki porez tera rukometaše da napuste Francusku. Nedim Remili i Benoa Konku su dobili mnogo bolje ugovore u Kjelceu.

Ima i dalje španski stručnjak Raul Gonzales jak tim, ali čini se da borba za titulu evropskog šampiona više nije moguća. Plasman na finalni turnir u Kelnu bi bio veliki uspeh. Promenjena su oba golmana, sada su među stativama iskusni Šveđanin Andreas Palička i Danac Janik Grin. Najviše se očekuje od bekova, omalenog Holanđanin Luka Stejnsa i francuskog reprezentativca Eloima Prandija, kao i snažnog poljskog pivotmena Kamila Sipžaka. David Balager će pojačati konkurenciji na desnom krilu zemljaku Feranu Soleu. Ostali su i Luka Karabatić i gorostasni letonski desni bek Dainis Kristopans. Gubitak Superkupa Francuske od Nanta u predigri sezone pokazuje da bi Sveci mogli da izgube primat i u domaćim okvirima.

DANSKI GROMOVNIK UZDANICA NOVOG PROJEKTA, KUKIĆ SNAGA DINAMA

Mikel Hansen (©Reuters)Mikel Hansen (©Reuters)

Pre dve sezone je Olborg bio prijatno iznenađenje kada je bio vicešampion Evrope. Barselona je bila nedodirljiva u finalu. Prošle sezone je Islanđanin Aron Palmarson, posle igranja u Kilu, Vespremu i Barseloni, pojačao danski tim, a ovog leta stigao je najbolji šuter svih vremena Mikel Hansen. Olborg je izgubio titulu u Danskoj, prošle godine je Gudme stigao do trona. Sledeće godine stiže iz Kila golman Niklas Landin Jakobsen, pa se od Olborga očekuju velika dela, napad na Ligu šampiona u naredne dve do tri godine. Ove sezone vreba iz drugog plana, na papiru su Barselona, Kil i Kjelce kvalitetniji.

Još jedan novi ambiciozni projekat u Evropi je Dinamo iz Bukurešta. Rumunski šampion je prošlog leta najavio velike domete angažovanjem trofejnog stručnjaka Ćavija Paskvala, nekadašnjeg trenera Barselone. Sportski direktor kluba je još jedan legendarni Španac, David Barufet. Ove sezone se napada nokaut faza. Najveći posao rumunski šampion je napravio dolaskom srpskog srednjeg beka Lazara Kukića koji iz sezonu u sezonu napreduju, a stiže posle fantastične godine u dresu Benfike i osvajanje Lige Evrope. Veliko pojačanje, posebno u odbrani je Egipćanin Ali Zejn, novajlija iz Barse, dok je Kukić dobio jako oružje u napadu, snažnog pivotmena, Belorusa Vjačeslava Bohana, nekadašnjeg rukometaša ukrajinskog Motora iz Zaporožja. Nema Dinamo još uvek kvalitet za borbu za završni turnir, ali bi mogao da bude prijatno iznenađenje. Prošle sezone nije izborena nokaut faza, sada je to glavni cilj.

MAGDEBURG SE VRATIO NA EVROPSKU MAPU, NANT BEZ LAZAROVA

Nekadašnji šampion Evrope iz perioda Nenada Peruničića početkom ovog milenijuma, Magdeburg, imao je sjajnu prošlu sezonu, osvojio je Bundesligu, skinuo moćnii Kil s trona i igrao finale Lige Evrope, gde je posle produžetaka pao u Lisabonu od Benfike. Sada će mladi stručnjak Benet Vigert imati veliki ispit, prvi put će igrati elitno takmičenje na Starom kontinentu.

Veliko pojačanje je stiglo iz Šamberija, golman Nikola Portner, koji menja Janika Grina koji je pojačao Pari Sen Žermen. Ton igre davaće i ove sezone sjajni islandski bekovi Gisli KristjansonOmar Ingi Magnuson, a tu su i Filip Veber, Matijas Muše, Magnus Saugstrup, Mikael Damgard i Holanđanin Kaj Smits, od narednog leta igrač Flensburga.

Nant je prošle sezone bio bolji od Eksa i Monpeljea, zauzeo drugo mesto, iza još uvek neprikosnovenog Pari Sen Žermena. Ekipa je promenjena, čini se, slabija nego protekle sezone. Nema više u timu legendarnog Makedonca Kirila Lazarova koji je u 42. godini odlučio da završi igračku i počne trenersku karijeru u ambicioznom skopskom Alkaloidu. Klub su napustili i Emil Nilsen, Mikel Robin, David Balager i srpski reprezentativci Dragan Pešmalbek i Milan Milić. Pojačanje na golu je hvatski reprezentativac Ivan Pešić i iskusni španski desni bek Horhe Makeda koji stiže iz Vesprema. Francuski reprezentativac, srednji bek Ajmerik Min i iskusno špansko levo krilo Valero Rivera trebalo bi da budu glavni aduti. Nokaut runda je izvesna, sve preko toga bi bio veliki uspeh. Pre četitri godine Kanarinci su igrali finale Lige šampiona, kada su poraženi od Monpeljea. Posle godinu dana se vraćaju u Ligu šampiona. Protekle sezone je i najjačem evropskom takmičenju igrao Monpelje.

PIK SEGED NIJE MENJAO TIM, TEŠKO DO KELNA, ZAGREB I CELJE AUTSAJDERI

Bogdan Radivojević (©Reuters)Bogdan Radivojević (©Reuters)

Tim iz Segedina je prošle sezone osvojio titulu u Mađarskoj, bio bolji od znatno skupljeg Vesprema. Španac Huan Karlos Pastor je dobio novi dvogodišnji mandat. Prošle sezone je PIK Seged stao u osmini finala od Flensburga, sada se želi bar stepenicu više. Nije se menjao tim koji će sigurno imati najbolju atmosferu na svom terenu. Velelepna PIK Arena, koja je otvorila vrata krajem prošle godine, na skoro svakom meču je ispunjena do poslednjeg mesta. Više od 8.000 gledalaca biće „vetar u leđa“. Prva zvezda tima je lucidni slovenački srednji bek Dean Bombač. Na desnom krilu će biti srpski reprezentativac Bogdan Radivojević, a tu su i domaće snage, golman Roland Mikler, pivotmen Bence Bahnidi, kao i Slovenci Borut Mačkovšek, Mario Šoštarić, Matej Gaber i Norvežanin Kent Robin Tenesen.

Visla Plock se vraća na velika vrata u Ligu šampiona. Prošle sezone je igrala na završnom turniru Lige Evrope i Lisabonu, gde je zauzela treće mesto. Španac Ćavi Sabate i ove sezone vodiće poljskog vicešampiona koji je bio velika pretnja za Kjelce u domaćim okvirima. Za Vislu na startu sezone neće igrati teže povređeni Španac Niko Mindehija i Mađar Đerđ Fazekaš. Iz penzije je reaktiviran iskusni Španac Danijel Sarmijento koji je potpisao četvoromesečni ugovor i igraće bar do kraja godine. Najviše se očekuje od ruskog bombardera Sergeja Kosorotova. Tu je i Hrvat Tin Lučin, otkrovenje Evopskog prvenstva u Mađarskoj početkom ove godine. Videćemo da li će minutažu u Ligu šampiona da ima i talentovani Vrbašanin, kadetski reprezentativac Srbije, Uroš Mitrović. Cilj Visle je plasman među 12 najboljih timova Evrope.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

Gudme je napravio podvig u Danskoj, skinuo s trona moćni Olbrog, ali ove sezone šampion ove zemlje ostao je bez prve zvezde, desnog beka Matijasa Gidsela koji je potpisao za nemački Fukse iz Berlina. Elverumu se takođe ne daju prevelike šanse. Norveškog šampiona pojačao je ovog leta Uroš Borzaš koji je potpisao dvogodišnji ugovor i stiže iz francuskog Tuluza gde nije mnogo igrao u timu koji s klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Srbije Danijel Anđelković. Norveški tim je oslabljen odlascima Mađara Dominika Matea u PSŽ i Šveđanina Erika Johansona u Kil.

Porto kao šampion Portugalije izborio je novi učešće u eliti. Na klupi je ostao Šveđanin Magnus Anderson. Nije se mnogo menjao tim. Gro reprezentativaca Portugalije igraće u redovima Zmajeva – Fabio Magaljes, Diogo Brankinjo, Viktor Ituriza, Rui Silva, a važna karika je i makedonski golman Nikola Mitrevski. Najveće pojačanje trebalo bi da bude danski levi bek Nikolaj Leso, novajlija iz Olborga. Nokaut runda je i ove godine realna, sve preko toga teško ostvarivo.

20.45: (1,95) Zagreb (8,00) Gudme (2,15)

Od država iz bivše Jugoslavije, u eliti će igrati Zagreb i Celje koji su dobili specijalne pozivnice EHF-a. Slovenački tim je verovatno najslabiji u evropskoj eliti, a vodiće ga bivši srpski reprezentativac Alem Toskić. Zagreb je jači nego proteklih sezona, kada je služio za popravljanje gol-razlike u Ligi šampiona. Ivica Obvan je dobio novajliju u Rusu Timuru Dibirovu koji je napustio Vardar posle izbacivanja skopskih crveno-crnih iz evropske elite. Vuko Borozan je trebalo da bude kapitalno pojačanje, ali je brzo raskinut ugovor sa Crnogorcem, nekada odličnim levim bekom dok je branio boje Vardara i Vesprema. Karijeru mu je poslednjih godina u strmoglavom padu, pa su se u redovima hrvatskog šampiona brzo pokajali što su ga doveli. Dvojica Srba braniće boje Zagrepčana, Stefan Dodić i Milan Milić. Na pragu Zagreba bio je i juniorski reprezentativac Srbije Miloš Kos, ali je talentovani levi bek ostao u Izviđaču jer hrvatski šampion nije hteo da plati obeštećenje ekipi iz Ljubuškog.

Sve u svemu, očekuje nas atomski rukomet u Ligi šampiona. Srpski reprezentativici – Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Dragan Pešmalbek, Uroš Borzaš, Milan Milić i Stefan Dodić imaće važne uloge u svojim timovima što može da raduje selektora Orlova Tonija Đeronu pred Svetsko prvenstvo narednog januara u Švedskoj i Poljskoj.

Rukometni poredak trebalo bi da ostane isti – Barselona, Kil ili Kjelce. U trom trouglu bi trebalo da tražimo vladara Starog kontinenta.

BILANS PRELAZNOG ROKA

BARSELONA

DOŠLI: Emil Nilsen (Nant), Hampus Vane (Flensburg), Džonatan Karlsbogard (Lemgo).

OTIŠLI: Leonel Masijel (Sporting Lisabon), Anhel Fernandez Perez (Limož), Ali Zejn (Dinamo Bukurešt), Jusef Benali (Eks)

KJELCE

DOŠLI: Nedim Remili (PSŽ), Benoa Konku (PSŽ), Eliot Stenmalm (Redbergslids).

OTIŠLI: Branko Vujović (Hanover), Vladislav Kuleš (Hanover).

KIL

DOŠLI: Tomaš Mrkva (Bergišer), Peter Everbi (Erlangen), Erik Johansen (Elverum), Karl Valinijus (Monpelje).

OTIŠAO: Pavel Horak (Lovosice).

VESPREM

DOŠLI: Bjarki Mar Elison (Lemgo), Dragan Pešmalbek (Nant), Mikita Valiupau (Meškov Brest), Jehija El Dera (Zamalek).

OTIŠLI: Blaž Blagotinšek (Gepingen), Dragan Manaskov (Vardar), Horhe Makeda (Nant), Mate Lekai (Ferencvaroš).

Nedim Remili (©Reuters)Nedim Remili (©Reuters)

PARI SEN ŽERMEN

DOŠLI: Janik Grin (Magdeburg), Andreas Palička (Redbergdlids), Joan Žibelin (Kretej), Dominik Mate (Elverum), David Balager (Nant).

OTIŠLI: Mikel Hansen (Olborg), Nedim Remili (Kjelce), Benoa Konku (Kjelce), Vensan Žerar (Sen Rafael), Jan Ženti (Limož).

MAGDEBURG

DOŠLI: Nikola Portner (Šamberi), Lukas Majster (Minden)

OTIŠLI: Janik Grin (PSŽ), Magnus Gulerud (Kolstad)

PIK SEGED

DOŠAO: Zoltan Sita (Visla Plock)

OTIŠLI: -

NANT

DOŠLI: Viktor Gisli Halgrimson (Gudme), Ivan Pešić (Štutgart), Horhe Makeda (Vesprem), Kauldi Odriozola (Bidasoa Irun), Žeremi Toto (Vardar).

OTIŠLI: Emil Nilsen (Barselona), Mikel Robin (Sen Rafael), Kirili Lazarov (penzija), Milan Milić (Zagreb), David Balager (PSŽ), Dragan Pešmalbek (Vesprem).

DINAMO BUKUREŠT

DOŠLI: Lazar Kukić (Benfika), Ali Zejn (Barselona), Žoa Pedro Silva (Anhel Himenez), Stanislav Kašparek (Meškov Brest), Vjačeslau Bohan (Motor Zaporožje), Andrej Akimenko (Azoti Pulavi), Aleksansdru Bukataru (ĆSM Bukurešt).

OTIŠLI: Razvan Gavriloa (Sučeava), Andrej Lazar (Politehnika Temišvar), Raul Nantes (Al Ahli Kairo), Ahmed Kairi (Al Ahli Kairo), Amin Banur (Mudar, Saudijska Arabija), Alireza Musavi (?).

OLBORG

DOŠLI: Mikel Hansen (PSŽ), Mads Hangard (Mors), Andreas Flodman (Kolding), Kristijan Termansen.

OTIŠLI: Nikolaj Leso (Porto), Jonas Samuelson (Skevde), Valdemar Hermansen (Midtjiland), Andres Holst Jensen (Monpelje).

VISLA PLOCK

DOŠLI: Kristijan Pilipović (Kadeten Šafhauzen), Gonzalo Perez Arse (Ademar Leon), David Davičik (Azoti Pulavi), Kosuke Jasuhira (Nim), Danijel Sarmijento (Sen Rafael), Tomaš Piroh (Krijens Lucern).

OTIŠLI: Zoltan Sita (PIK Seged), Jan Jurečić (Trimo Trebnje), Adam Moravski (Melsungen).

PORTO

DOŠLI: Nikolaj Leso (Olborg), Jal Turin (Skevde), Jakob Mikelsen (Istr), Ignasio Plaza Himenez (AEK Atina).

OTIŠLI: Ivan Slišković (Štutgart), Đibril M’Benge (Bergišer), Diogo Silva (Eks).

ELVERUM

DOŠLI: Uroš Borzaš (Tuluz), Šimon Mizera (Žubri), Danijel Blomgren (Alingsas), Andreas Horst Haugseng (Nerbo), Benjamin Berg (Fjelhamer), Patrik Heland Anderson (Folo), Kasem Avad (Malme).

OTIŠLI: Torsten Fris (Frederisija), Simen Holand Petersen (Skjern), Erik Johanson (Kil), Dominik Mate (Pari Sen Žermen), Tomas Solstad (Silkeborg).

GUDME

DOŠLI: Tobijas Tulin (Štutgart), Nikolaj Nigard Petersen (Šartr), Nejc Cehte (Hanover), Lauric Rajnhold Leger (Ringsted), Oskar Vind Rasmusen (Ringsted), Henrik Jakobsen (Nim).

OTIŠLI: Matijas Gidsel (Fukse Berlin), Tobjorn Bergerud (Kolstad), Viktor Gisli Halmgrison (Nant), Lase Pedersen (Savehof), Matijas Larson (Arendal), Simon Bak Ostersen (Ištad), Viktor Vlastos (Skive), Oskar Bergendal (Štutgart), Mads Jakob Krag Tomsen (Lugi), Anders Bešo (Kolding).

ZAGREB

DOŠLI: Aljaž Panjtar (Gorenje), Timur Dibirov (Vardar), Milan Milić (Nant), Stefan Dodić (Kjelce), Gabriel Buvinić (Umag).

OTIŠLI: Sandro Obranović (Kadeten Šafhauzen), Filip Vistorop (Balingen), Marin Šipić (Kriens Lucern).

CELJE

DOŠLI: Jasin Belkaid (Sporting Lisabon), Amir Muhović (Izviđač), Vukašin Antonijević (Metaloplastika).

OTIŠLI: -

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

20.45: (1,95) Zagreb (8,00) Gudme (2,15)

Četvrtak

18.45: (2,85) Dinamo Bukurešt (8,00) Magdeburg (1,60)

20.45: (1,45) Vesprem (8,50) PSŽ (3,40)

20.45: (1,40) Visla Plock (8,50) Porto (3,60)

GRUPA B

Sreda

18.45: (1,05) Kil (18,0) Elverum (13,0)

18.45: (3,60) Seged (8,50) Barselona (1,40)

20.45: (1,35) Kjelce (8,50) Nant (4,00)

Četvrtak

18.45: (1,80) Olborg (hendikep -9,5) Celje (1,90)

***kvote su podložene promenama

TABELE IZ PROŠLE SEZONE



tagovi

RK KilEHF Liga šampionaEHFRK BarselonaLazar KukićPetar NenadićDragan PešmalbekVladimir CuparaMomir IlićAlem ToskićRK PSŽNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara