Brok Pardi i Tom Brejdi (©AFP)
Brok Pardi i Tom Brejdi (©AFP)

Spektakl u San Francisku: Pardi - 22 godine VS Brejdi - 23 sezone u NFL-u

Vreme čitanja: 6min | ned. 11.12.22. | 11:03

Duel u Kaliforniji večeras (22.25) u epicentru 14. kola šampionata. Fortinajnersi s trećim kvoterekbeom na ove sezone neubedljive Bakanirse. Domaćin velike nade polaže u najbolju odbranu lige

Da li mlađani Brok Pardi može da krene stopama Toma Brejdija? Gledaćemo večeras (22.25) obračun San Franciska i Tampa Beja u derbiju NFC-a i 14. kola NFL šampionata. Fortinajnerse predvodi u napadu ruki kvoterbek, pik sedme runde drafta, izabran sa 262. pozicije ove godine, Brok Pardi, dok je vođa Bakanirsa legendarni, najveći Tom Brejdi.

Laici bi odmah rekli da je ovo dvojka kao vrata (kvota u Mozzartu na pobedu tima s Floride je čak 2.55), međutim, favorit je domaćin. Kako? San Francisko je u sjajnoj seriji, vezao je pet pobeda. Nažalost, po Fortinajnerse, prošle nedelje se povredio Džimi Garapolo već u prvom napadu protiv Majamija (verovatno završio sezonu, mada postoji šanse da se vrati u plej-ofu). Mesto je dobio treći izbor ove sezone (prvi je bio Trej Lens koji je zadobio tešku povredu na startu šampionata). U vatru je uskočio mladi Pardi i odlično vodio svoj tim do novog trijumfa (33:17).

Izabrane vesti

Pardijev početak je sličan Brejdijevim prvim koracima u NFL-u. I G.O.A.T. je bio „luzer“, izabran u šestoj rundi drafta 2000. godine, sa tamo neke 199. pozicije, a danas je osvajač sedam Lombardijevih trofeja, što će biti teško dostići u ovom veku.

22.25: (1,60) San Francisko Fortinajners (14,0) Tampa Bej Bakanirs (2,55)

Tajna uspeha San Franciska u poslednjih pet kola je granitna odbrana, trenutno najbolja u ligi. Nik Bosa je vođa defanzive. Imao je povredu prethodne nedelje, nije trenirao, ali će sjajni mladi „pes rašer“ igrati večeras i biti pretnja po Brejdija. Na početku sezone, domaćin je imao mnogo kadrovskih problema, ali je sada situacija bolja. Oporavio se i Erik Armsted, jedan od boljih teklova u ligi, pa Fortinajnaesi ne dopuštaju rivalima veliki broj poena. Na četiri od pet prethodnih duela, u drugom poluvremenu rivali nisu poentirali. Taj podatak govori o snazi defanzive Fortinajnersa.

Napad San Franciska neće biti tako dobar sa Pardijem kao sa Garapolom, ali je mladi kvoterbek pokazao na debiju da nije zalutao u NFL-u. Verovatno će trener Kajl Šenehen da proba što više da trči, da se osloni na Kristijana Mekefrija i Diba Semjuela. Bakanirsi dobro brane taj segment igre, sa snažnim teklovima Vita Veom i Akimom Hiksom, pa će bit zanimljivo videti ko će da nametne svoj stil.

Brejdijev napad se muči čitave sezone. Tampa postiže mali broj poena (prosek samo 18). Prošle nedelje su tri minuta pre kraja gubili sa 16:3 protiv Nju Orleansa na svom terenu, ali je Tom na čudesni način odveo svoj tim do pobede (17:16). Ima Brejdi elitne risivere, Krisa Gadvina, Majka Evansa i veterana Hulija Džonsa, ali ne funcioniše najbolje na papiru eksplozivan napad tima s Floride. Problem je nedostatak igra trčanjem. Poslednjih nedelja je taj segment igre bolji. Leonard Fornet se probudio, a nova opasnost u bekfildu je Rašad Vajt.


----------------------------------

MOZZART je spremio igru tačdaun – da ili ne. U ponudi je čak 58 igrača za celo kolo, a na vama je da pogodite da li će ponuđeni fudbaleri da poentiraju ili ne. OVDE pogledajte kompletnu ponudu.

-----------------------------------

Gostima bi trebalo da se vrati jedan od najboljih defanzivaca, sejfti Entoni Vinfild. Odbrane bi mogle da dominiraju, pa bismo na Levis stadionu mogli da gledamo tvrd meč na mali broj poena. Defanziva San Francska je zastrašujuća, posebno prednja linija, ali na drugoj strani je svemogući Brejdi. Kao klinac je bio navijač Fortinajnersa, pre nekoliko godina bilo je glasina da bi mogao da obuče dres slavne franšize, ali je otišao u Tampu i već u prvoj sezoni stigao do šampionske titule. Oba tima su lideri svojih divizija, s tim da ekipa iz Kalifornije ima dve pobede više od šampiona iz 2021. godine.

Sinsinati podseća na tim od prošle sezone, kada je stigao do Superboula. Slab početak, solidna sredina šampionata i eksplozija u finišu pred plej-ofa. Džo Barou igra na MVP nivou, pa bi Bengalsi mogli da pomrse račune u AFC-u viđenim finalistima plej-ofa Bafalu i Kanzas Sitiju. Danas (19.00) se igra derbi Ohaja. Stiže Klivlend sa Dešonom Viotsonom. Domaćin se bori sa Balitmorom za prvo mestu na Severu AFC-a, dok Braunsi imaju i dalje šanse za doigravanje, ali moraju do kraja sve da pobede. Vezali su dva trijumfa, igraju solidno, ali Bengalsi su sada na vrhuncu forme. Prošle nedelje su dobili Kanzas, pa se crno piše komšijama iz Klivlenda.

19.00: (1,45) Sinsinati Bengals (14,0) Klivlend Brauns (3,10)

Na Severu AFC-a igra se još jedan duel mrskih neprijatelja, Pitsburga i Baltimora (19.00). Veliki hendikep za Rejvense je što neće igrati startni kvoterbek Lamar Džekson, pa bi Stilersi mogli da iskoriste odsustvo velike zvezde NFL-a. Tim iz Pensilvanije je vezao dva tirjumfa, ima tri pobede u poslednja četiri kola, pa i dalje gaji plej-of nade. Vođa napada gostiju biće Tajler Hentli koji je prošlog vikenda protiv Denvera zamenio Džeksona u prvom poluvremenu i doveo svoj tim do trijumfa sa 10:9. Upravo je Hentli istrčao za tačdaun na pola minuta pre kraja. Baltimor je izgubio čak pet od šest mečeva kada nije bilo Lamara. Odbrana Stilersa sa Ti Džej Votom je jači deo tima. Očekujemo tvrd meč na mali broj poena.

19.00: (1,70) Pitsburg Stilers (13,0) Baltmor Rejvens (2,40)

Bafalo je prošle nedelje saopštio da je za Vona Milera završena sezona, što je veliki udarac za Bilse i šampionske ambicije tima iz države Njujork. Džetsi padaju u finišu sezone, pa je domaćin favorit u komšijskom duelu. Imaće Džoš Alen i kompanija veliki motiv da se osvete Njujorčanima za neočekivani poraz pre pet nedelja (17:20) u Velikoj jabuci. Bafalo je opet lider AFC-a, ali prete Kanzas i Sinsinati, dok se Džetsi bore za ulazak u plej-of.

Filadelfija je veliki favorit u Nujorku protiv Džajantsa (19.00), dok će Dalas u derbiju Teksasa (19.00) imati lak posao protiv otpisanog Hjustona kome se smeši prvi pik na draftu naredne godine.

Sijetil je u padu kako se bliži plej-of. Sihoksi imaju imperativ pobede na svom terenu protiv Karoline (22.25). Sem Darnold će predvoditi napad Pantersa. Džino Smit, kvoterbek domaćina, igra odlično i blizu je potpisavanje velikog ugovora sa četom Pitom Kerola. Domaćin ne sme da kiksne ako želi u doigravanje narednog meseca.

22.25: (1,55) Sijetl Sihoks (14,0) Karolina Panters (2,70)

Denver je najveće razočaranje sezone, pa slabašni napad Rasela Vilsona nema šta da traži protiv Kanzasa. Čifsi sa Patrikom Mahomsem žele popravni posle poraza u Sinsinatiju proteklog vikenda. Tenesi je viđen kao lider Juga AFC-a, a dolazi mu stara mušterija Džeksonvil. Rannig bek Derik Henri je uvek raspoložen protiv divizijskog rivala. Trevor Lorens je rovit, pa je vođa napada tima s Floride pod znakom pitanja za gostovanje u Nešvilu.

19.00: (1,60) Tenesi Tajtens (14,0) Džeksonvil Džeguars (2,55)

Detroit igra odlično ove sezone, pa danas (19.00) protiv Minesote na Ford fildu juri poslednju šansu da se uključi u borbu za plej-of.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

NFL - 14. KOLO

Petak

Los Anđeles Rems - Las Vegas Rejders 17:16 (3:10, 0:3, 0:0, 14:3)

Nedelja

19.00: (1,20) Bafalo Bils (15,0) Njujork Džets (5,40)

19.00: (1,45) Sinsinati Bengals (14,0) Klivlend Brauns (3,10)

19.00: (1,85) Dalas Kaubojs (hendikep -17,5) Hjuston Teksans (1,85)

19.00: (1,70) Detroit Lajons (13,0) Minesota Vajkings (2,40)

19.00: (4,60) Njujork Džajants (15,0) Filadelfija Igls (1,25)

19.00: (1,70) Pitsburg Stilers (13,0) Baltmor Rejvens (2,40)

19.00: (1,60) Tenesi Tajtens (14,0) Džeksonvil Džeguars (2,55)

22.05: (5,40) Denver Bronkos (15,0) Kanzas Siti Čifs (1,20)

22.25: (1,60) San Francisko Fortinajners (14,0) Tampa Bej Bakanirs (2,55)

22.25: (1,55) Sijetl Sihoks (14,0) Karolina Panters (2,70)

Ponedeljak

02.20: (2,55) Los Anđeles Čardžers (14,0) Majami Dolfins (1,60)

Utorak

02.15: (2,20) Arizona Kardinals (13,0) Nju Ingland Petriots (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalTampa Bej BakanirsTom BrejdiSan Francisko FortinajnersBafalo Bils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara