Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Srbi osvajaju Zagreb: Posle Aleksandre Prijović i Miloš Kos junak hrvatske prestonice (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.10.23. | 21:23

EHF Liga šampiona: Fantastičnim golom uz zvuk sirene momak iz Kozarske Dubice doneo bod domaćinu protiv strašnog danskog Olborga – 30:30. Ni jedan od najboljih golmana svih vremena, Niklas Landin Jakobsen, nije uspeo da zaustavi bombu levog beka Orlova

Poslednjih dana Srbi osvajaju zagrebačku Arenu. Prvo je pevačica Aleksandra Prijović rasprodala pet koncerata u najvećoj dvorani u hrvatskoj prestonici početkom decembra, na zaprepašćenje puritanaca iz "lijepe njihove", a na istom mestu gde će uskoro da se održe koncerti srpske folk zvezde erupciju i salve aplauza zaslužio je levi bek rukometne reprezentacije Srbije Miloš Kos.

Fantastičnim golom momak iz Kozarske Dubice je doneo veliki bod Zagrebu protiv strašnog danskog Olborga – 30:30 u četvrtom kolu EHF Lige šampiona. Srbin je na nekoliko sekundi pre kraja ispod bloka Skandinavaca uputio bombu koju ni jedan od najboljih golmana svih vremena Niklas Landin Jakobsen nije mogao da zaustavi.

Izabrane vesti

Uspeo je legendarni čuvar mreže da pipne loptu, ali projektil reprezentativca Srbije je bio razorne jačine, pa se lopta odbila u mrežu. Pre dve nedelje je Zagreb na svom terenu srušio norveški projekat Kolstad (31:20), a sada je malo falilo da još jači danski gigant bude oboren u zagrebačkoj Areni. Sa tri boda u dva kola, posle dva uvodna poraza, hrvatski šampion je pokazao da može do nokaut runde elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Sledeće nedelje na klupi će da sedne dosadašnji selektor ženske reprezentacije Hrvatske Nenad Šoštarić.

Vodio je domaćin 29:27 u 56. minutu. Dva od tri gola delo je junaka meča Miloša Kosa. Pogodak je u finišu postigao i Kubanac Kuni Morales. Međutim, levoruki Hokser Hangard (dva puta) i veliki Mikel Hansen su serijom 3:0 preokrenuli rezultat. Poveo je Olborg sa 30:29, a onda je na scenu stupio Kos i sjajnim udarcem obradovao rukometne fanove u hrvatskoj prestonici.

Kos je završio meč sa četiri pogotka, uz samo jedan promašaj. Radi se o momku koji je blistao za Srbiju na juniorskom Svetskom prvenstvu u Grčkoj i Nemačkoj ove godine i pretprošlog leta na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, kada su se Orlići okitili broznom. Ima samo 21 godinu i mogao bi da bude adut Tonija Đerone narednog januara na seniorskom Evropskom prvenstu u Nemačkoj. Pre godinu dana je debitovao za najbolji tim protiv Finske u Novom Sadu u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta.

Najefikasniji kod domaćina bio je Zvonimir Srna sa sedam golova. Luka Lovre Klarica je postigao šest, a iskusni Rus Timur Dibirov pet pogodaka. Matej Mandić je imao sedam odbrana. Kod danskog vicešampiona Mads Hokser Hangard je šest puta zatresao mrežu Zagrepčana, kao i legendarni bombarder Mikel Hansen. Po pet puta su pogodili Sebastijan Bartold i Kristijan Bjernsen. Nije imao svoj dan Niklas Landin Jakobsen, samo šest odbrana, ispod proseka za proteklih godina čuvara mreže Kila.

Norveški Kolstad je u prvom meču današnjeg programa Lige šampiona pregazio Seged sa 37:24. Na poluvremenu je u Trondhajmu bilo +13 – 24:11, pa je u nastavku samo bilo otaljavanje posla. Magnus Abelvik Red i Simen Ulstad Lise su postigli po osam golova za norveškog šampiona, dok je Islanđanin Bjern Sigvaldi Gudjonson pogodio sedam puta, a Sander Sagosen četiri. Blistao je na golu Tobrjern Bergerud sa 19 odbrana. Kod indisponiranog mađarskog vicešampiona Matej Gaber, Rikard Bodo i Imanol Garsijandija su pogodli po pet puta mrežu Vikinga.

Sjajan je bio Miloš Kos, a odličnu partiju pružio je još jedan levi bek Orlova Uroš Borzaš. Momak iz Ade je postigao pet golova za Eurofarm Pelister koji je pružio dobar otpor Pari Sen Žermenu u Gradu svetlosti, ali ne i da izbegne poraz, četvrti u nizu – 26:31. Bogdan Radivojević se dva puta upisao u listu strelaca za tim iz Bitolja. Kod Svetaca istakao se poljski pivomen Kamil Sipžak sa sedam pogodaka.

Barselona je pregazila GOG Gudme u Blaugrani sa 38:30, a blistao je kapiten Katalonaca Dika Mem, strelac 10 pogodaka. Magdeburg se budi. Šampion Evrope je slavio na vrućem gostovanju u Plocku protiv Visle sa 28:26. Sjajan je bio Šveđanin Feliks Klar sa devet golova, dok je kod domaćina najbolji bio Tin Lučin sa šest pogodaka.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Kil – Kjelce 35:31 (15:16)

Petak

Kolstad - Seged 37:24 (24:11)

Zagreb - Olborg 30:30 (15:15)

PSŽ - Eurofarm Pelister 31:26 (15:12)

GRUPA B

Četvrtak

Celje – Monpelje 29:31 (17:17)

Vesprem – Porto 44:34 (22:16)

Petak

Barselona - Gudme 38:30 (20:11)

Visla Plock - Magdeburg 26:28 (12:14)



tagovi

RK ZagrebEHF Liga šampionaMiloš KosRK OlborgNiklas LandinMikel Hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara