Boris Puhovski (©Starsport)
Boris Puhovski (©Starsport)

Tata-mata Kaneljas i dalje klasa: Povrede uzele danak, Voša pala u Šafhauzenu

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.02.24. | 20:23

EHF Liga Evrope: Kadeten pobedio srpskog šampiona sa 27:24 (15:13) u prvom meču Top 16 faze

Očajna kadrovska situacija sa povredama, neigranje šestorice prvotimaca, jalov napad u nastavku, mali doprinos s krila, uzrok je poraza Lala u Šafhauzenu. Švajcarski šampion Kadeten pobedio je Vojvodinu sa 27:24 (15:13) u prvog kolu druge faze Top 16 rukometne Lige Evrope.

Kada se doda da su Novosađani promašili tri sedmerca (1/4), dva Petar Đorđić i jedan Gregor Ocvirk, jasno je da četa Borisa Rojevića nije imala šta da traži protiv domaćina koji je stigao do četiri boda u novoformiranoj Grupi 3, dok je srpski prvak ostao sa dva pred naredni utorak i spektakl u Slanoj bari, kada dolazi šampion Evrope iz 2014. godine, Flensburg.

Izabrane vesti

Novosađani su fantastično počeli, golom Miljana Pušice iz kontre poveli su sa 10:6 u 18. minutu. Mirisalo je na iznenađenje u Šafhauzenu, ali onda košmarnih 10 minuta Lala. Razigrao se španski as Đoan Kaneljas, koji je ušao u 38. godinu života, ali je i dalje veliki majstor. Španski reprezentativac je diktirao tempo, davao golove, razigravao krila i pivotmene.

S druge strane, do tada odlični i raspucani Petar Đorđić se umorio, nije išlo ni Borisa Puhovskog. Promašila je Voša dva penala, Đorđić i Gregor Ocvirk, odnosno sjajno im je odbranio udarce sa sedam metara Hrvat Kristian Pilipović, skinuo još nekoliko zicera gostima, pa je Kadeten serijom 8:1 stigao do +3 – 15:12.

Napad je zatajio, kratka rotacija na bekovskim pozicijama je uzela danak u drugom delu prvog poluvremena. I Luka Rogan je brzo dobio dva isključenja. Andrej Trnavac je bio solidan u prvih 30 minuta, skinuo pet udaraca, ali odbrana nije uspela da zaustavi Kaneljasa, koji je u tim trenucima odigrao simultanku sa srpskim šampionom.

I u nastavku, stao je napad, teško se dolazilo do golove, a jedini raspoložen bio je Rojevićev džoker Branko Tomić. Nije išlo Đorđića (4/13 šut), a nekoliko puta Novosađani nisu imali ni sreću jer su pet-šest puta pogodili okvir gola. U nastavku se raspucalo i levoruko krilo Odin Tor Rikardson, kao i levi bek Luka Maroš u finišu.

Prednost je bila i + 6 – 24:18, pa nije bilo neizvesne završnice. U finišu je Voša serijom 3:0, dva gola Bojan Rađenovića, smanjila na 22:25, pa ostaje nada da ovaj minus može da se nadoknadi u revanšu u Novom Sadu (i trećeplasirani ide u nokaut rundu). Imala je Voša napad u poslednjem minutu za samo -2, ali je Rogan promašio zicer, pa je četa hrvatskog stručnjaka Hrvoja Horvata slavila sa +3, ali nije to nenadoknadivo u Novom Sadu.

Na put u Šafhauzen nisu pošli kapiten, defanzivni specijalista Miljan Vukovljak, levi bek Mohamed Aziz Aidi, srednji bek Stefan Dodić, desno kirlo Vukašin Vorkapić, supertalentovani Simo Šijan, dok je već tri meseca zbog teške povrede kolena van stroja levoruki bek Milan Milić. Doduše, i Kadetenu su falila trojica bekova, Poljak Pjetrašik, Mađar Barton i Nemac Matken.

Najefikasniji igrač meča bio je Islanđanin Odin Tor Rikardson sa osam golova, od toga tri sa linije sedam metara. Prvu udarac mu je Trnavac odbranio, a onda je bio bez promašaja do kraja meča. Igrač utakmice na severu Švajcarske bio je španski reprezentativac Đoan Kaneljas koji je pet puta matirao goste, sve u prvih 30 minuta. U nastavku je dobro čuvan, a malo se i umorio. Luka Maroš je dao četiri pogotka, sve u nastavku (u jednom trenutku je imao šut iz igre 0/6). Mehdi Ben Romdane i Marvin Lir su dali po tri gola. Blistao je na golu Kristian Pilipović sa 13 odbrana, od toga tri sedmerca.

Petar Đorđić i Milan Golubović su dali po četiri gola za Vojvodinu, a Nemanja Ratković, Branko Tomić, Luka Rogan i Boris Puhovski po tri. Andrej Trnavac je imao šest odbrana, a Fran Lučin četiri.


LIGA EVROPE, DRUGA FAZA – 1. KOLO

Utorak

GRUPA 1

Hanover - Nant 32:38 (17:18)

20.45: (5,20) Gornjik Zabrže (11,0) Rajn Nekar Leven (1,22)

GRUPA 2

Skjern - Gorenje 45:31 (22:16)

18.45: (1,30) Nekse (9,00) Savehof (4,40)

GRUPA 3

Kadeten Šafhauzen - Vojvodina 27:24 (15:13)

20.45: (1,17) Flensburg (12,0) Silkeborg (6,25)

GRUPA 4

Konstanca - Fukse Berlin 29:32 (15:14)

20.45: (2,35) Sporting Lisabon (8,00) Dinamo Bukurešt (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara