Boško Stanisavljević (©srl.rs)
Boško Stanisavljević (©srl.rs)

Treći poraz u nizu: Zvezdina sumorna realnost – borba za opstanak

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 20:26

Rukometna Superliga Srbije: Crveno-beli drugi put za četiri dana poraženi u Šumicama. Radnički iz Kragujevca slavio u Beogradu sa 31:29, a najbolji akter meča bio je Nikola Perić, golman gostiju, prošle sezone član tima iz Ljutice Bogdana

Bilo je jasno i pre početka Superlige Srbije da Zvezda ni ove sezone ne može da se bori za vrh, za plej-of i izlazak u Evropu. Posle tri vezana poraza, dva na svom terenu u Šumicama za samo četiri dana, za tim Antona Bukilića predstoji još jedna u turbulentna sezona i verovatno borba za opstanak. Posle Dinama iz Pančeva dva boda iz Beograda uzeo je i Radnički. Kragujevčani su slavili sa 31:29 u četvtom kolu.

Ko će koga ako ne svoj svoga, poslovica koja se još jednom pokazala kao istinita. Briljirao je na golu mladi čuvar mreže Nikola Perić, sin legendarnog Dejana Perića. Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije je sakupio 14 odbrana protiv kluba za koji je igrao u prethodnom šampionatu.

Izabrane vesti

Gosti iz Šumadije su se odlepili sredinom prvog poluvremena, imali konstantnu prednost od dva do pet golova. U 56. minutu je bilo 29:24 za goste, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali je onda Zvezda sa dva gola Nemanja Đuraškovića unela neizvesnost. Viktor Matičić je pogodio iz sedmerca za 29:30, 12 sekundi pre kraja. Igrali su domaći presing, nisu uspeli da osvoje loptu, a onda je Miloš Mutavdžić prvi golom na meču overio trijumf Kragujevčana, treći u sezoni i najavio da tim Zlatka Petronijevića u ovom prvenstvu može do plej-ofa i Evrope.

Blistao je povratnik u srpski rukomet, pivotmen Veljko Davidović za koga odbrana domaćina nije imala rešenje. On je postigo osam golova iz devet pokušaja, dok je isto toliko puta mrežu Zvezde zatreslo levo krilo Miloš Barudžić. Četiri pogotka delo je juniorskog reprezentativca, desnog beka Boška Stanisavljevića.

Kod Zvezde su se istakli golman Miloš Kovačević sa 11 odbrana i srednji bek Aleksandar Pavlović sa pet golova. Krila su opet bila na nivou. Viktor Matičić je pogodio sedam puta, od toga pet sa linije sedam metara, Uroš Kolundžić četiri, a Dušan Šmigić tri. Po tri puta su pogodili i Dušan Andrejević i Mihailo Šljukić. Nedostajao je crveno-belima povređeni desni bek Miloš Bujišić, pa je šansu dobio mladi Matija Trivunović.

Metaloplastika je razbila Vranje u gostima sa 36:23 i ostala sa maksimalnim učinkom. Devet golova delo je desnog krila Mateje Dodića. Vojislav Brajović je postigao šest, a po pet Uroš Pavlović i Milan Dakić. Standardno dobar bio je golman Darko Arsić sa 10 intervencija. Kod domaćina po sedam golova su postigli Đorđe Čolović i Aleksa Maksić.

Dinamo je u Pančevu lakše nego što se očekivalo pobedio Dubočicu sa 29:21. U timu Dragana Markovića nije bilo poslednjeg pojačanja, levog krila Miloša Grozdanića. Odličan je bio Tunišanin Vael Trabelsi sa šest golova iz osam pokušaja. Pogodak više delo je Marka Perovića, od toga tri sedmerca. Dobar na crti je bio i Ilija Bogdanović sa četiri pogotka. Golmani domaćeg tima su zaustavili 13 udaraca gostiju iz Leskovca. Nikola Ćirović je sakupio devet odbrana.

Lazar Anđeloković je bio najefikasniji sa pet golova u timu Đorđa Teodorovića, dok je Aleksa Milošević dao četii gola bivšem klubu. Čuvari mreže nisu imali svoj dan, samo sedam odbrana, od toga šest Stefan Arđalan.

Prve bodove u sezoni je osvojio i Obilić koji je na Banjici pobedio Ub sa 38:35.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

RUKOMETNA SUPERLIGA – 4. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 29:31 (16:18)

Vojvodina – Partizan 32:24 (14:12)

Vranje – Metaloplastika 23:36 (15:20)

Obilić – Ub 38:35 (22:17)

Jugović – Proleter Zrenjanin 26:20 (11:7)

Dinamo Pančevo – Dubočica 29:21 (14:11)



tagovi

RK Crvena zvezdaRK Radnički KragujevacRukometna superligaMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara