Veljko Tankosić (©MN Press)
Veljko Tankosić (©MN Press)

Večiti i Radnički prebacili lopticu u dvorište Novog Beograda: Favorit je za osvajanje Kupa Srbije

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.12.21. | 11:37

Partizan, Crvena zvezda i Kragujevčani pokušaće da ostave bez trofeja Vujasinovićev tim i krenu stopama hrvatskih, crnogorskih i mađarskih autsajdera

Vaterpolo godina završava se u ponedeljak završnim turnirom Kupa Srbije. Titulu brani Crvene zvezda, kojoj na putu do finala stoji kragujevački Radnički. Crveno beli su minule godine u finalu tukli Kragujevčane na peterce, a gol odluke postigao je Veljko Tankosić. Drugi polufinalni par čine Partizan i Novi Beograd.

Polufinalne utakmice Kupa Srbije na program su u ponedeljak – Novi Beograd i Partizan igraju od 17.00, a Crvena zvezda i Radnički od 19.00 – dok je veliko finale zakazano za utorak, sa početkom u 19.00.

Izabrane vesti

Oprezan je Vladimir Vujasinović pred polufinalni duel sa Partizanom. Video je kako su prošli favorite u Mađarskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori – nijedan nije osvojio trofej kupa.

“Ništa nam neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca ako u utorak ne podignemo pehar. Svaki tim će tražiti svoju šansu i moramo da pružimo najbolje partije ove sezone kako bi ispunili cilj. Partizan je odmoran, s druge strane uigranost je na našoj strani. Videćemo šta će biti važnije. Možda nedostatk ritma može da bude problem, ali to ostaje da se vidi u bazenu. Na primerima Kupa u Mađarskoj i Hrvatskoj vidimo da su dobri timovi podbacili”, rekao je Vladimir Vujasinović.

Dva puta je Novi Beograd ove sezone nadigrao crno-bele, naneo im je i najubedljiviji poraz u istoriji… Ipak, sve se briše prd završni turnir Kupa Srbije, jer kada se igra na jednu utakmicu za trofej, često pritisak pojede favorite. A i Partizan se u drugom susretu sa Vujasinovićevim timom znatno bolje nosio.

“Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit. Mi nismo imali takav ritam utakmica uoči prvog meča u ligi, a sad je situacija drugačija. To sad predstavlja probleme učesnicima Lige šampiona, a mi smo odigrali taman dovoljan broj mečeva. Regionalna liga nam je dobro došla”, konstatovao je Nikola Kuljača.

Miloš Ćuk (©MN Press)Miloš Ćuk (©MN Press)

Nikola Tomašević, sportski direktor Radničkog, respektuje Crvenu zvezdu sa kojom se Kragujevčani sastaju u polufinalu. Crveno-beli brane tron, ali takođe prolaze kroz težak period.

“Zvezda je osvajač Kupa Srbije i tim za poštovanje. Fokusirani smo samo na Zvezdu i nadamo se dobrom rezultatu. Na svaki meč idemo da pobedimo. Raspored je zgusnut, tako da nema previše vremena za pripremu i trening”, poručio je Nikola Tomašević.

Prisetio se Aleksandar Filipović, strateg Crvene zvezde, prošlogodišnjeg finala sa Kragujevčanima o pobede na peterce.

“Imamo četiri izuzetne ekipe koje su to pokazale u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao i rivali, fokusirani smo na polufinale. Radnički je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. Prošle godine takođe nismo bili favoriti, a pobedili smo, nadam se da će se taj scenario ponoviti. U poslednja tri meseca odigrali smo 32 meča računajući i pripremne turnire. To nam ne dozvoljava pripremu za protivnika koji sledi jer nemamo vremena. Nemamo dovoljno igrača, a to se naročito osetilo kad je prvi centar Vukićević doživeo povredu rebara”, zaključio je Aleksandar Filipvić.

Ulaznice za Fajnal-for Kupa Srbije koji se igra na bazenu “Milan Gale Muškatirović” prodavaće se po ceni od 400 dinara putem www.tickets.rs.



tagovi

VK PartizanVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK RadničkiKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara