Foto: AFP
Foto: AFP

Brutalno finale Barselone: Nadal spasio meč-loptu pa prelomio Cicipasa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 19:56

Meč je trajao skoro četiri sata – 2:1

Kakvo finale Barselone! Prštalo je sve u sudaru Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa, bilo je svega, i vinera i propuštenih meč-lopti, jednu takvu je imao i sam Grk u trećem setu, ali je na kraju poklekao ispred kralja šljake koji je slavio sa 2:1 u setovima i po 12. put osvojio turnir u Kataloniji.

Po setovima je bilo 6:4, 6:7, 7:5.

Izabrane vesti

Kada je talentovani Cicipas propustio šansu u 10. gemu na meč-lopti i to na drugi servis Nadala, bilo je za očekivati da će ga Španac dobiti, a to se i dogodilo posle tačno tri sata i 40 minuta igre i to brejkom Rafe u 11. gemu trećeg seta. Međutim, zajedno sa odličnim turnirom u Beogradu, jasno je da će mnogo tenisera ciljati titulu na Rolan Garosu što će biti vrhunac sezone.

Zaista vrhunski tenis i u Beogradu i u Barseloni.

Stefanos Cicipas je do finala Barselone stigao bez izgubljenog seta na šljaci ove sezone, posle osvajanja Mastersa u Monte Karlu. I pokazao je brutalan otpor Nadalu, bio u pojedinim momentima i bliži pobedi. Ali… To je Nadal na šljaci. Sve je poznato.

Cicipas je i prvi i drugi set krenuo bolje, samo su njihovi ishodi bili drugačiji. Naime, u prvom setu je vodio sa 3:1 i imao brejk priliku, ali je dopustio Nadalu da se vrati i da potpuno preokrene set. U drugom setu je na vreme povukao ručnu kočnicu i tako došao do taj-brejka posle kog je poravnao na 1:1.

Treba reći da je Rafa imao dve meč lopte pri rezultatu 5:4, ali se izvukao Grk i izjednačio na 5:5, a kasnije došao do 1:1 u setovima.

Drama je bila zagarantovana, a ona se i dogodila u trećem setu. I jedan i drugi teniser su čuvali svoj servis, a Cicipas je propustio meč-loptu u desetom gemu pri servisu Nadala. I to ga je kasnije koštalo poraza. A bio je na korak od pobede nad Nadalom i to u Španiji.

Ujedno je ovo i prvi poraz Cicipasa na šljaci ove sezone. Kakvo zagrevanje za Pariz.



tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara