Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Kraj za Ćaćića i Lajovića u Majamiju, Cicipas najavljuje smenu generacija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 22:19

Srpski dubl poražen na Floridi

Nikola Ćaćić i Dušan Lajović nisu uspeli da se domognu osmine finala dubla na turniru u Majamiju. U prvom kolu turnira izgubili su od tandema Huan Sebastjan Kabal - Robert Farah, koji je slavio sa 2:0 (6:3, 6:4).

Kolumbijski tandem je do brejka stigao u osmom gemu prvog seta, a potom je je odbranio svoj servis i posle druge set lopte došao do prednosti. Dobar otpor srpskog dubla u nastavku, u četvrtom gemu dolaze do brejka i prednosti 3:1, ali odmah gube servis, da bi posle 3:3 Kabal i Farah došli do novog brejka, koji su umalo potvrdili na servis naših tenisera u devetom gemu, ali su Ćaćić i Lajović odbranili dve meč lopte. Ipak, usledio je gem bez izgubljenog poena za Kolumbije za overu trijumfa.

Izabrane vesti

Kabal i Farah će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela u kojem će snage odmeriti Henri Kotinen i Eduar Rože protiv Marsela Arevala i Orijea Tekuaua.

Lajović je u singu već obezbedio mesto u šesnaestini finala, kako je u drugom kolu Mastersa u Majamiju nadigrao Ernesta Eskobeda - 2:0 (6:2, 6:3).

Kada je konkurencija u singlu u pitanju, posle sinoćnjeg iznenađenja koje je Finac Emil Rusuvori priredio u duelu sa Aleksandrom Zverevim (2:1 - 1:6, 6:3, 6:1) i ispadanja Lasla Đerea u duelu sa 44. teniserom sveta Kazahstancem Aleksandrom Bublikom, Stefanos Cicpas je u drugom kolu opravdao ulogu favorita i nadigrao Damira Džumhura. Grčki teniser je gotovo rutinski slavio sa 2:0 (6:1, 6:4).

Dominirao je u prvom setu, u kojem je napravio dva brza brejka, da bi mu u drugom bio dovoljan jedan za prolazak u narednu fazu, gde će se sastati sa Keijem Nišikorijem.

Kako na turniru u Majamiju ne igraju vladari savremenog tenisa Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, Cicipas tvrdi da je pred njim i momcima iz njegove generacije veliki ispit.

"Nema sumnje da je ovo važan test, da se vidi koliko možemo bez velike trojke. Trenutak kada neće biti Novaka, Rodžera i Rafe se bliži. Ovaj turnir u Majamiju je dobra prilika za mlađe igrače. Imamo generaciju tenisera koja će pre ili kasnije biti u vrhu svetskog tenisa. Šapovalov, De Minor, Aljasim, svi su fantastični".

Plasman u 1/16 finala izborio je i Miloš Raonić, koji je ubedljivo savladao Džordana Tompsona - 2:0 (6:2, 6:1).



tagovi

ATP MajamiDušan LajovićNikola ĆaćićStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara