Kei Nišikori (©Reuters)
Kei Nišikori (©Reuters)

Nišikori se ne raduje Đokoviću zbog niza od 17 poraza: Bolje da mi je pao neko drugi...

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 06:53

"Ima tu mnogo toga, duga je naša istorija", kaže Japanac

Drama u pet setova, pobeda na mišiće uprkos vođstvu od 2:0 u setovima, ali Kei Nišikori izvukao je iz sebe sve što je mogao kako bi dobio domaćeg igrača Mekenzija Mekdonalda. Slavio je posle tačno četiri sata iscrpljujuće borbe, a onda ubrzo saznao da ga u trećem kolu čeka čovek protiv kojeg najmanje voli da igra – Novak Đoković.

Nikom nije drago kada je na drugoj strani mreže najbolji igrač planete u punoj snazi, pogotovo ne dok napada još jednu grend slem titulu, rekordnu, uz još jedan podvig na koji se čeka duže od pola veka, ali Kei Nišikori baš ne voli da igra protiv Novaka iz prostog razloga.

Izabrane vesti

Dovoljno je pogledati istoriju njihovih duela i shvatiti da je Japanac u nizu od 17 poraza. Poslednji je stigao na Olimpijskim igrama...

"Nedavno me je pobedio u Tokiju i bio sam spreman za to da će biti dug i težak duel. Počeo je da igra mnogo bolje u trećem i četvrtom setu, skoro i u petom isto tako. Ali ostao sam jak, imao sam i malo sreće da se sve završi u moju korist", rekao je Nišikori i na pomen duela protiv Novaka Đokovića pobeleo:

"Ima tu mnogo toga, duga je naša istorija. On je sada jedan od najboljih na turu. Ne mogu da kažem da stalno volim da igram protiv najboljih jer je on najteži rival. Radije bih protiv nekog ko je niže rangiran. Uvek volim velike izazove. Čak i ako imam loš učinak protiv teških protivnika. Siguran sam da će biti teško, ali daću svoj maksimum".

Njihov okršaj je na programu u noći između subote i nedelje, a termin će uskoro biti poznat.



tagovi

Kei NišikoriNovak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara