Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Đoković sumirao utiske: Bio sam spor, noge me nisu slušale, bio je to jedan od onih loših dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.09.21. | 03:10

Srpski as na konferenciji za medije analizirao finalni meč na US openu

Posle tri titule ove godine na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, Novak Đoković nije uspeo da osvoji kalendarski grend slem. Pre toga je i u Tokiju na OlimpijskIm igrama zaustavljen u polufinalu i ostao bez medalje na najvećem sportskom takmičenju na svetu. Tada je koban bio Nemac Aleksandar Zverev, sada je Danil Medvedev bio bolji i onemogućio Srbinu da stigne do 21. titule na najvećim turnirima.

Emocije su preplavile našeg asa na podijumu, a na konferenciji za novinare, Đoković je mirnije, staloženije analizirao finalni meč i dotakao se podrške koju su mu pružili navijači na stadionu Artur Eš.

Izabrane vesti

"Mnogo emocija. Ono što sam rekao na ceremoniji, stvarno tako mislim. Deo mene je tužan jer nisam uspeo da pobedim, osvojim pehar, ali nikada se nisam osećao ovako dobro u Njujorku. Publika je učinila da se osećam posebnim. Nisam to očekivao. Ovu količinu ljubavi koj sam dobio, pamtiću večno. Zato sam i zaplakao. Emocije su bile jake, kao da sam osvojio 21. grend slem titlu. Tako sam se osećao. Ovo su momenti koje pamtite, to su veze koji uspostavljatesa ljudima koji će dugo trajati. Predivno sam se osećao“, rekao je Novak na početku obraćanja "sedmoj sili".

Đoković je odao priznanje Medvedevu, priznao je da je bolji teniser pobedio.

"Danil je izašao odlučno na teren. U svakom udarcu je pokazivao snagu, bio na vrhuncu u svakom udarcu. Taktički je odigrao savršeno. Bio sam ispod nivoa. Noge me nisu slušale, mnogo sam imao neiznuđenih grešaka. Servis je takođe bio slab, kao da ga nisam ni imao. Bio je ovo jedan od onih loših dana“.

Imao je Novak težak meč u polufinalu na pet setova protiv Zvereva. To ga je iscrpelo, ali nije želeo da mu to bude alibi.

"Imao sam više sati od Danila na terenu. Nažalost, nisam napravio taj poslednji korak. Ovo je bio emotivni period za mene, grend slemovi, Olimpijske igre, igranje kod kuće u Beogradu. Tri titule i finale. Rekao sam i ranije da želim da igram najbolje na slemovima. Uspevam u tome. Nisam uzeo kalendarski slem, ali sam ponosan na ono što sam uradio. Uskoro će biti još izazova, mnogo toga tek dolazi. Pokušaću da izvučem pouke, da nastavim dalje, da budem još jači. Volim ovaj sport i dalje, sve dok imam motiva i plamena u meni, nastaviću da se borim“.

U finalu Rolan Garosa je uspeo da se vrati posle 0:2 protiv Stefanosa Cicipasa. Sada to nije bio slučaj.

"Nisam imao takav osećaj kao u Pariu. Nisam bio na energetskom nivou kao tada. Bio sam spor. Imao sam šansu, nekoliko brejk lopti koje nisam iskoristio. Ko zna kako bi sve odvijalo da sam na startu drugog seta stigao do brejka. Uz podršku publike možda bi mogao da preokrenem stvari. Danil je bio bolji, čestitam mu na svemu, mentalitetu, igru, pristupu. Zaslužio je da pobedi, to nema nikakve sumnje. Mogao sam bolje, ali ovo je sport. Nekada pobediš, nekada izgubiš. Težak poraz, baš težak, ali je Danil super momak i zaslužio je ovo što mu se događa“.

Za kraj se Đoković opet dotakao publike i ovacije koje je dobio u Velikoj jabuci.

"Osetio sam olakšanje kada se meč završio. Bilo je previše emocija. Mnogo toga sam morao da prebrodim. Srećan sam, ali i tužan, razočaran što nisam uspeo, ali hvala publici na posebnom momentu koji sam ovde doživeo“, zaključio je Đoković.



tagovi

US openNovak ĐokovićDanil MedvedevTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara