Kameron Nori (@AFP
Kameron Nori (@AFP

Trofej karijere – Nori je vladar Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 04:12

Britanac u finalu posle preokreta pobedio Gruzina Basilašvilija sa 3:6, 6:4, 6:1, za sat i 51 minuta igre i postao prvi igrač iz Ujedinjenog Kraljevstva sa krunom na mastersu u kalifornijskoj pustinji

Nije bilo Novaka Đokovića u Indijan Velsu, kao i Rafaela Nadala i Rodžera Federera, rano je ispao i Danil Medvedev, u četvrtinalu su eliminisani i Stefanos Cicipas i Aleksndar Zverev. U polufinalu nije bilo nijednog igrača iz Top 20. Na kraju je to iskoristio Kameron Nori i stigao do najveće pobede u karijere.

U finalu mastersa u Indijan Velsu, Britanac rođen u Johanesburgu, pobedio je posle preokreta Gruzina Nikoloza Basilišavilija sa 3:6, 6:4, 6:1, za sat i 51 minuta igre. Do ovog tunira iz serije 1.000 u Kaliforniji, Nori je bio 26. na ATP listi. Početkom meseca je igrao finale turnira u San Dijegu, gde je poražen od Norvežana Kasper Ruda, ali je sada stigao do drugog trofeja u karijeri. Pre toga je slavio ove godine u Las Kabosu.

Izabrane vesti

13.35: (1,65) Bonzi - Milman (2,11)

Ušao je Nori kao blagi favorit protiv Basilšvilija u finalni meč. Imao je Gruzin sve u svojim rukama. Vodio je 1:0 u setovima, u drugom je poveo sa 2:1 posle brejka. Činilo se da će da osvoji veliki turnir, ali se Britanac probudio, odmah u narednom gemu uspeo da vrati egal. Deseti gem je uspeo da osvoji bez izgubljenog poena, na servis Gruzina i izjednači na 1:1 u setovima. U trećem setu nije bilo dileme. Dobrim servisima i sigurnom igrom pregazio je Basilašvilija. Oduzeo je rivalu servis u drugom gemu, zatim i drugi u šestom, za lakih 6:1 u odlučujućem periodu igre.

Kameron Nori je ušao u istoriju kao prvi Britanac koji je osvojio Indijan Vels. Ni veliki Endi Mari, nekadašnji prvi reket sveta, a pre Škota i Tim Henman i Greg Rusedski nisu uspeli da izbore ni plasman u finale. Nori je osim prve masters titule, od ponedeljka je postao najbolji britanski teniser. Ove sezone ima skor od 47 pobeda i 20 poraza.

Novi poredak u tenisu u obe konkurencije u Indijan Velsu. Kod dama titulu je osvojila Špankinja Paula Badosa kojoj je ovo takođe najveći uspeh u karijeri. Do ove godine, nije osvojila nijedan turnir, kao ni Nori, ali sada je prigrlila drugi pehar u karijeri.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------



tagovi

Kameron NoriNikoloz BasilašviliATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara