Džek Sok (©Reuters)
Džek Sok (©Reuters)

Zaboravljeni Sok u pet setova do megdana sa Zverevim, Šapovalov izašao na kraj s Karbaljes Baenom

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 05:55

Dženson Bruksbi izrežirao iznenađenje na US Openu

Sećate li se Džeka Soka? Svojevremeno je važio za jednog od talentovanijih američkih tenisera, uspeo je čak da se domogne mesta među Top 10 igrača sveta pre četiri godine, ali ubrzo zatim njegova karijera počela je da vene.

Ne pre nego što je u dubl konkurenciji osvojio Vimbldon i Ju Es Open 2018. godine sa zemljakom Majkom Brajanom, ali posle toga su njegova kola krenula nizbrdo. Početkom ove godine, tačnije u februaru pao je na 767. mesto na ATP listi što je zapravo bila posledica velikog broja povreda i toga što u pandemijskoj 2020. nije igrao mnogo. Sada je počeo svoj drugi karijerni uspon i trenutno se nalazi na 184. mestu.

Izabrane vesti

Kao takav svoj meč drugog kola morao je da igra na jednom od sporednih terena, a oko 1.400 gledalaca imalo je priliku da prisustvuje zanimljivom okršaju protiv Aleksandra Bublika, inače 37. igrača sveta. Posle pet setova i više od tri i po sata tenisa, Džek Sok uspeo je da dobije meč i plasira se u treće kolo (7:6(3), 6(2):7, 6:4, 4:6, 6:3), čime je došao nadomak svog najboljeg uspeha na poslednjem grend slemu sezone, odnosno četvrtoj rundi.

Doduše, izvesno je da će svoj put u domovini završiti posle dve pobede, jer će mu sledeći rival biti Aleksandar Zverev. Potpuno neizvestan okršaj protiv Bublika završio je volej udarcem koji verovatno nije ni želeo tako da izvede, ali pogodak ga je naterao da padne na zemlju od sreće. Ležao je tako dobrih 15 sekundi pre nego što se pridigao kako bi čestitao rivalu.

Dok je Sok slavio, jedan od trenutnog najboljih američkih tenisera Tejlor Fric doživeo je neprijatan poraz od vlasnika specijalne pozivnice Džensona Bruksbija. Meč je trajao nešto više od četiri sata, a Bruksbi je slavio u četiri seta – 6(7):7, 7:6(10), 7:5, 6:2.

Mladi teniser dostigao je najveći uspeh karijere pošto je savladao 42. igrača na ATP listi, a na tome može slobodno da zahvali i svom kolegi. Jer, Bruksbi je imao 33 vinera, što je čak 26 manje od njegovog protivnika, koji je opet prikupio neverovatne 74 neiznuđene greške. Bruksbi ih je imao 48.

Presudan je bio treći set, tačnije detalj u devetom gemu na servis 20-godišnjeg igrača. Naime, tada je Bruksbi uhvatio Frica u mašinu i terao ga konstantno na bekhend iz kojeg su se ređale greške. Iz tih grešaka Bruksbi je vezao pet uzastopnih gemova, uključujući i ključni brejk u četvrtom setu. Živci su tada popustili kod Frica, počeo je još više da greši, što je mlađeg kolegu samo brže odvelo do narednog rivala – Aslana Karaceva.

S obzirom na to kako je Rus odigrao dosadašnja dva meča u Njujorku, nije Bruksbi unapred otpisan...

Sedmi nosilac na US Openu Denis Šapovalov izašao je na kraj s tvrdoglavim Robertom Karbaljes Baenom i slavio u tri seta za nešto više od dva sata tenisa – 7:6 (7), 6:3, 6:0. U narednom kolu igraće protiv Lojda Herisa iz Južnoafričke Republike.


tagovi

US openDžek SokDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara