Andrej Kramarić i Andre Silva (©Shutterstock, ©Reuters)
Andrej Kramarić i Andre Silva (©Shutterstock, ©Reuters)

Ajntraht - dašak osveženja

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 11:17

Tim iz Frankfurta gostuje Hofenhajmu u nadi da će i deveti uzastopni put u Bundesligi da ostane neporažen

Ajntraht iz Frankfurta je tako jednostavan i prijatan dašak osveženja u Bundesligi. Orlovi plove apsolutnim talasom euforije i pobeda. Čak iako im se desi remi kao protiv Herte, to ih ne uznemirava - oni i dalje pobeđuju. Sastav Adija Hitera je neporažen već osam ligaških utakmica, a danas u gostima Hofenhajmu, u sklopu 20. runde prvenstva Nemačke, stiže po deveti vezani pozitivan ishod (15.30).

Tim iz Sinzhajma se oporavio posle izuzetno teške faze tokom kasne jeseni i zime. Čak je uspeo i da izgubi od Šalkea. I to, da bude deklasiran sa 4:0, od strane tima koji nikoga nije mogao da porazi. Pre nego što je prošlog vikenda izgubio od Bajerna, Hofenhajm je ostvario dve pobede zaredom. Tako da Ajntrahtu ne bi trebalo da bude lako.

Izabrane vesti

Ekipa iz Frankfurta porazila je u protekloj rundi Hertu, koja je trenutno u lošoj formi, ali sudar sa rivalom iz Berlina bio je težak s obzirom na to da je uoči utakmice Bruna Labadiju na klupi ekipe zamenio Pal Dardai. I čini se da su gosti odgovorili svom novom treneru, a Kšištof Pjontek ih je doveo u vođstvo posle tihog prvog poluvremena. Međutim, napadačke sposobnosti Ajntrahta bile su prikazane u potpunosti, pošto je Andre Silva odmah odgovorio, potom je Hintereger doneo preokret, a potom ponovo Silva zapečatio slavlje.

Budući da srpski internacionalac Luka Jović ponovo neće biti u početnih 11, Hiter će se osećati uvereno da njegova ekipa može da "oduva" propusnu Hofenhajmovu odbranu, imajući u vidu napadačke mogućnosti koje sastav Sebastijana Henesa nesumnjivo poseduje.

Kad smo kod ofanzive, nije fer ne pomenuti da nas očekuje i duel vrsnih strelaca. S jedne strane je Andre Silva, koji je ove sezone u prvenstvu 16 puta pogađao metu. Portugalac je trenutno nezaustavljiv. Čak i pošto se Jović vratio u klub, 25-godišnjak nastavlja da pogađa. Čini se da povratak napadača Reala iz Madrida motiviše Silvu. Otkako je Jović stigao - čak i zamenjen u svakoj utakmici - Portugalac je u četiri utakmice postigao pet golova.

Na drugoj strani je Andrej Kramarić, koji ima impresivan rekord od 13 golova u samo 15 odigranih utakmica. Hrvat, koji je usred sezone zbog virusa korona propustio pet uzastopnih utakmica u Bundesligi u jednako je dobroj formi kao i Silva, a u poslednje tri utakmice postigao je i pet pogodaka.

Takođe, Filip Kostić baš voli da igra protiv Hofa. To je tim kojem je srpski reprezentativac dao četiri gola, više nego bilo kom drugom, a pride je i ostvario četiri asistencije. Ostaje da se vidi kakav će danas imati učinak protiv sastava za koju igra njegov kolega iz srpske selekcije i doskorašnji saigrač iz Ajntrahta Mijat Gaćinović.

BUNDESLIGA - 20. KOLO

Petak

Herta - Bajern 0:1 (0:1)

/Koman 21/

Subota

Augzburg - Volfzburg 0:2 (0:1)

/Veghorst 38, Baku 59/

Frajburg - Dortmund 2:1 (0:0)

/Jeong Vu 49, Šmid 52 - Mukoko 76/

Leverkuzen - Štutgart 5:2 (2:0)

/Demirbaj 18, 31, Bejli 56, Virc 68, Grej 84 - Kalajdžić 51, 77/

Majnc - Union Berlin 1:0 (1:0)

/Niakate 22pen/

Šalke - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Mukiele 45+2, Zabicer 73, Orban 87/

Menhengladbah - Keln 1:2 (1:1)

/Nojhaus 16 - Redžbečaj 3, 54/

Nedelja

15.30: (3,05) Hofenhajm (3,45) Ajntraht (2,30)

18.00: (3,10) Bilefeld (3,00) Verder (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaAjntrahtAjntraht FrankfurtHofenhajmLuka JovićFilip KostićMijat GaćinovićAndrej KramarićAndre Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara