Ajntraht ide u Dortmund po Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 12:37

Duel na Vestfalenu jedan od ključnih za ambicije Milionera i Orlova u ovogodišnjem izdanju Bundeslige

Uvertira derbija runde između RB Lajpciga i Bajerna, koji se bore za prvo mesto Bundeslige, biće okršaj Borusije Dortmund i Ajntrahta iz Frankfurta, timova koji se "biju" za direktan plasman u Ligu šampiona (15.30). Gosti su trenutno u boljoj poziciji, s četiri boda više na osam kola pre kraja, i pobedom bi napravili veliki korak ka konačnom cilju i, može se reći velikom iznenađenju, premijernom ulasku u kontinentalnu elitu.

Da su Milioneri pobedili Keln u poslednjoj utakmici pre međunarodne pauze, Edin Terzić bi imao priliku da preskoči Ajntraht na tabeli u slučaju da ih danas pobedi. Međutim, izvukli su samo remi protiv Jarčeva 2:2, i sebi otežali put do Lige šampiona.

Izabrane vesti

15.30: (1,80) Dortmund (3,70) Ajntraht (4,40)

Erling Haland sigurno ne oseća krivicu za propuste svoje ekipe, jer je dao dva gola, što mu je bilo 12. put ove sezone da se najmanje dva puta na meču upiše u strelce. Doveo je Borusiju u prednost, ali je domaćin preokrenuo, pa je Norvežanin u 90. minutu "vadio kestenje iz vatre" i doneo bod.

Na drugoj strani, srpski tandem u redovima Ajntrahta, Filip Kostić - Luka Jović, vratio se sa reprezentativnih obaveza u sjajnom raspoloženju zbog dobrih rezultata Orlova, pa bi njihova motivacija mogla da bude od velike koristi Adiju Hiteru, iako se očekuje da prednost u špicu dobije Andre Silva.

Ajntraht je u 2021. poražen samo jednom u prvenstvu Nemačke, dok je Borusija već četiri puta gubila ove godine. Prethodni međusobni duel završen je remijem 1:1, a bez pobednika odigrane su tri od poslednje četiri utakmice ovih rivala. Prošli duel u Dortmundu, pre nešto više od godinu dana, pripao je domaćinu i to ubedljivo - 4:0.

Rukovodstvo Borusije imaće veliki problem da u letnjem prelaznom roku zadrži najbolje igrače ukoliko se ekipa ne plasira u Ligu šampiona, pre svih Erlinga Halanda i Džejdona Sanča, pa je moguće da uoči utakmice sa Ajntrahtom budu obećane i premije za pobedu, kojima bi se dodatno motivisao tim.

Dobra vest za Milionere je povratak Marka Rojsa i Rafaela Gereira u trenažni proces posle kraćih pauza zbog povreda. Posebno jer Borusija već u utorak igra protiv Mančester Sitija prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Upravo zbog tog duela, protiv Ajntrahta neće igrati roviti Sančo.

Duel Borusije i Ajntrahta je i susret dva najefikasnija tima u ligi posle Bajerna. Predstojeći domaćin postigao je 54, a primio 37 golova, dok su gosti dali i primili po jedan manje.


tagovi

BundesligaBorusija DortmundAjntrahtAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara