Lionel Mesi je uvek raspoložen protiv Sosijedada (©Reuters)
Lionel Mesi je uvek raspoložen protiv Sosijedada (©Reuters)

Barselona u naletu, Sosijedad u rikvercu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 12:00

U Kordobi prvi polufinalni par Superkupa Španije. Mesi i drugovi sve bolji kako sezona odmiče

Kreće bitka za prvi trofej na Iberijskom poluostrvu. Doduše, najmanje važan – Superkup Španije, ali prilika za velikane Real i Barselone i baskijske klubove, Sosijedad i Bilbao (finaliste Kupa kralja prošle sezone) da počnu godinu trofejom.

Barselona grabi napred, a Real Sosijedad je u strmoglavom padu. Katalonci su posle slabog starta u Primeri nanizali osam utakmica bez poraza (šest pobeda, dva remija), ali ono što najviše raduje navijače jeste ponovo raspoloženi Lionel Mesi.

Izabrane vesti

Argentinac je već stigao do 11 prvenstvenih golova ove sezone. U poslednjih pet utakmica šest puta je bio strelac i čini se da je ostavio po strani priče o nezadovoljstvu i želji za odlaskom iz kluba. Uz to, inače mu prija kada igra protiv kluba iz San Sebastijana. U 26 međusobnih utakmica, Mesi je Sosijedadu "spakovao" 25 golova (16 ih je dao i devet namestio).

Barselona se s tri vezane pobede u 2021. probila na treće mesto Primere, iza madridskih rivala, s tim da od vodećeg Atletika ima četiri boda manje, ali čak tri utakmice više. Svesni su verovano i na Kamp Nou da je titula ove sezone teško dostižna, pa će tako gledati da osvajanjem što više drugih trofeja nadoknade eventualni nedostatak. Superkup im je odlična prilika za početak.

Real Sosijedad je sredinom decembra savladan 2:1, iako su gosti u toj utakmici prvi poveli. Već do odlaska na odmor rezultat je preokrenut, a u nastavku se nije menjao. Poslednjih 11 utakmica (devet u Primeri i dve Kupu Kralja) Barsa nije poražena od baskijskog tima.

Imajući u vidu da je ekipa Imanola Alguasila posle odlične jeseni upisala samo jednu pobedu u 12 utakmica, jasno je ko će biti favorit na neutralnom terenu u Kordobi večeras (21.00). Tim iz Baskije poslednjeg dana 2020. prekinuo je lošu seriju pobedom nad Atletik Bilbaom u gostima (1:0), ali je u 2021. ušao remijem sa Osasunom kod kuće (1:1) i porazom od Sevilje na Sančez Pishuanu (2:3).

Na neuspehe su se nadovezale i povrede dvojice iskusnih prvotimaca, Davida Silve i Naća Monreala. Nekadašnji fudbaler Valesnije i Mančester Sitija neće moći da pomogne timu protiv Barselone, dok se očekuje da Monreal opet zauzme mesto u startnih 11. Sosijedad će da predvodi Mikel Ojrzabal.

Oba trenera najavila su najjače postave. Neće biti kalkulacija. Ronald Kuman će u napad da pošalje Lionela Mesija, Antona Grizmana i Usmana Dembelea. Duže vreme su povređeni Felipe Kutinjo, Ansu Fati, Đerar Pike i Serhio Roberto.

SUPERKUP ŠPANIJE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

POLUFINALE

Sreda

21.00: (4,80) Sosijedad (3,90) Barselona (1,70)

Četvrtak

21.00: (1,72) Real Madrid (3,60) Bilbao (5,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup ŠpanijeSuper kup ŠpanijeŠpanijaAtletik BilbaoReal SosijedadReal MadridBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara