Marko Janković, Igor Vujačić, Uroš Đuranović i Uroš Đurđević (©Starsport, ©Reuters)
Marko Janković, Igor Vujačić, Uroš Đuranović i Uroš Đurđević (©Starsport, ©Reuters)

Crnogorci sa partizanovcima, sadašnjim i bivšim, Jermeni ih napadaju sa tri igrača iz najslabijeg tima u ligi

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.03.22. | 13:51

Sokolovi u Jerevanu igraju prijateljski meč u četvrtak od 17 časova

Neslavno su završili kvalifikacije za Mundijal u Kataru i Crna Gora i Jermenija, pa im je martovski prozor vreme kada će igrati samo prijateljske utakmice. Kroz njih će se spremati za početak Lige nacija, u junu, a te dve selekcije će se sastati u četvrtak od 17 časova u Jerevanu.

Crna Gora se baš nije pokazala dobro u minulim kvalifikacijama, iz 10 mečeva je sakupila samo 12 bodova i nije ni bila u konkurenciji za mesto u baražu. Završila je takmičenje sa tri pobede, na četvrtoj poziciji, iza sebe ostavivši samo Letoniju i Gibraltar. Norveška je imala šest bodova više, Turska čak devet, Holandija 11. Evidentno je da Sokolovi još nisu dorasli ni evropskom proseku.

Izabrane vesti

Sve je ipak stvar percepcije. Utiska koji ste ostavili. Jermeni su takođe završili četvrti u svojoj grupi, imali su isto 12 bodova posle 10 utakmica, ali su ocenili da su im to bile najuspešnije kvalifikacije koje su do sada odigrali. Jednostavno, dugo su bili u borbi za drugo mesto i baraž, tek su na kraju posustali i vezali tri poraza. Na kraju su imali šest poena manje od Makedonije, koja je bila druga.

Jermeni su otvorili kvalifikacije sa tri uzastopne pobede, odigrali su potom i 0:0 u Skoplju, ali ih je kasnije Nemačka vratila na zemlju i deklasirala sa 6:0. Posle tog poraza Jermeni su kiksnuli kod kuće sa Lihtenštajnom (1:1) i već tada je bilo jasno da nema ništa od senzacionalnog baraža.

17.00: (2,85) Jermenija (3,00) Crna Gora (2,70)

Po završetku kvalifikacija od reprezentacije se oprostio najbolji jermenski fudbaler Henrik Mhitarjan. Vezista Rome je poručio da mu je dosta, da želi da se posveti samo klupskim obavezama, a Jermeni nisu imali drugog izbora sem da se pomire sa tom odlukom.

Sada Jermenija ima značajno promenjen tim. Ovu utakmicu sa Crnom Gorom iskoristiće da isproba nekoliko mladih fudbalera, među kojima su čak trojica igrača iz BKMA, najslabijeg tima u šampionatu Jermenije.

Jedan od njih je 19-godišnji štoper Stjopa Mkrtčjan, koji će danas da debituje za A selekciju.

Veoma sam srećan što sam dobio poziv u nacionalni tim. Sanjao sam o tome otkako sam počeo da treniram fudbal. To je bio moj najveći životni cilj. Nadam se da ću da pojačam tim i da postanem važan njegov deo. Zahvalan sam na poverenju. Gledao sam neke utakmice Crne Gore, znam koje su im prednosti i mane. Verujem da ćemo da pobedimo“, kazao je Mkrtčjan.

Za Jermene će igrati i klupski saigrači mladog defanzivca, golman Arman Nersesjan (20) i levo krilo Artur Serobjan (18). Tu su samo trojica internacionalaca, defanzivac Astane Kamo Hovhanisjan, vezista Pogona Vahan Bičakčjan i igrač Slovana iz Bratislave Tigran Berenjan.

Sa podmlađenim snagama igraće i Crnogorci. Selektor Sokolova Miodrag Radulović pripremio je kombinovan tim, izostavio je šestoricu standardnih igrača i pozvao je četvoricu debitanata. Prvu priliku u nacionalnom dresu dobili su Nikola Šipčić, Lazar Carević, Novica Eraković i Uroš Đuranović, napadač lazarevačke Kolubare.

Dobiće minutažu mladi fudbaleri i igrači koji su manje igrali do sada, kako bismo isprobali snage i proverili mogućnosti pred utakmice koje nas čekaju od juna u Ligi nacija. To je naš osnovni cilj, ali nećemo zanemariti ni takmičarski aspekt, znamo da su nam Jermeni veliki dužnici“, rekao je Radulović, podsećajući da je pre pet i po godina Jermenija nadoknadila dva gola zaostatka protiv Crne Gore i slavila sa 3:2.

Očekuje se da se u startnoj postavi nađe štoper Partizana Igor Vujačić, ali i još nekoliko bivših igrača crno-belih. Od početka bi u Jerevanu trebalo da zaigraju i Uroš Đurđević, Marko Janković i Žarko Tomašević.

Neki igrači će svesno igrati 45 minuta da bi bili odmorniji za utakmicu sa Grčkom. Nisu ni svi fudbaleri koji su doputovali u Jerevan potpuno fit, ali će svi dobiti šansu“, pojasnio je Radulović.

Đurđević je do sada odigrao šest utakmica za reprezentaciju Crne Gore, ali još se nije upisao u strelce. Zbog toga centarfor Sportinga iz Hihona oseća pritisak.

Gol bi značio puno, iako mi je ekipa uvek na prvom mestu. Kada timu ide dobro, onda dođu i golovi. Tako je to u fudbalu“, kazao je Đurđević.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Četvrtak

17.00: (2,85) Jermenija (3,00) Crna Gora (2,70)

17.00: (1,93) Togo (3,40) Sijera Leone (4,20)

19.30: (3,50) Mađarska (3,10) Srbija (2,25)

20.45: (2,75) Škotska (2,90) Poljska (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija JermenijePrijateljske utakmiceIgor VujačićUroš Đuranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara