(©Reuters)
(©Reuters)

Farmaceuti testiraju ranjivi Bajern

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.04.21. | 14:22

Četa Hanesa Volfa želi da iskoristi izostanke Levandovskog i Gnabrija, i da prekine niz od tri poraza protiv Bavaraca na domaćem terenu

Januarska senzacija i eliminacija od Holštajn Kila u Kupu Nemačke otpisala je odbranu jednog trofeja za Bajern, a bolji učinak Pari Sen Žermena u dvomeču četvrtfinala Lige Šampiona uticao je na to da će Bavarci u narednih mesec dana imati priliku da brane samo bundesligaški tron.

Pobedom nad Volfsburgom (3:2) u prethodnom kolu tim Hansija Flika iskoristio je remi Lajpciga (0:0) sa Hofenhajmom i ponovo se odaljio na plus sedam u odnosu na prvog pratioca, pa poslednjih šest kola dočekuje u prilično komfornoj poziciji. Ipak, jedna greška mogla bi da bude dovoljna da ponovo vrati neizvesnost u borbu za tron Nemačke, te nema sumnje da će Bajern na megdan Leverkuzenu (20.30) izaći sa jasnim ciljem da upiše 22. prvenstvenu pobedu.

Izabrane vesti

20.30: (1.52) Bajern (4.40) Leverkuzen (6.00)

Sa druge strane, gosti iz Leverkuzena su posle dva vezana poraza popravili formu i osvojivši sedam bodova u tri susreta nastavili trku sa Borusijom Dortmund za peto mesto. Bodovi na najtežem gostovanju u sezoni doprineli bi da Farmaceuti održe korak sa Milionerima, koji trenutno imaju dva boda prednosti, ali bi i sprečili Menhengladbah da smanji četiri koraka zaostatka i ugrozi izlazak Leverkuzena na međunarodnu scenu.

Kada je tradicija u pitanju, poslednja četiri međusobna duela Bajerna i Bajer Leverkuzena pripala su gostima, ali znatno bolji učinak ima minhenski klub koji je je slavio u sedam od prethodnih devet susreta. Takođe, utakmice predstojećih rivala sinonim su za goleade i borbu spuštenog garda što na najbolji način oslikava podatak da su oba tima postizala makar po gol na svakoj od prethodnih devet utakmica, a da ni na jednoj nije bilo manje od tri gola.

Lajpcig bi pobedom na gostovanju Kelnu (18.30) izvršio pritisak na Bavarce. Novo guljenje kože Jarčevima bi primaklo Lajpcig ekipi iz Minhena na četiri boda zaostatka, a loptica bi bila prebačena u Bajerno dvorište. No, neće biti lako Lajpcigu da odnese bodove iz Kelna. Jarčevi su davljenici, nisu trijumfovali na devet utakmica u nizu i očajnički su im potrebna tri boda da bi imali čemu da se nadaju.

Ajntraht je u prošlom kolu protiv Borusije Menhengladbah napravio korak unazad i sada će morati da vadi fleke kod kuće. Luki Joviću, Filipu Kostiću i ostatku družine u goste dolazi Augzburg (20.30), koji ne pamti po dobrom poslednje gostovanje u gradu na Majni. Ajngtraht je ispratio Augzburg iz Frankfurta sa petardom (5:0), Filip Kostić je postigao dva i namestio jedan gol.


tagovi

Bajern MinhenBajer LeverkuzenRB LajpcigAjntraht FrankfurtKelnaugzburgNemačkaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara