Fudbaleri Gremija (©Reuters)
Fudbaleri Gremija (©Reuters)

Gremio je vladar Porto Alegrea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 02:15

Internasional na Gremio areni odigrao 1:1, ali zbog poraza na svom terenu od 2:1 u prvom meču titulu šampionata Gauča osvojila je četa Tijaga Nunesa

Završeni su najvažniji lokalni šampionati Brazila, a naredne nedelje kreće zajednička Serija A. Flamengo je bio najbolji u prvenstvu Karioka, Sao Paulo u Pailisti, Atleitko u šampionatu Mineiro, a krunu je osvojio i Gremio u prvenstvu Gauča i to u dvomeču sa ljutim gradskim rivalom iz Porto Alegrea, Internasionalom.

U prvom meču četa trenera Tijaga Nunesa je slavila protiv Crvenih sa 2:1, a u revanšu nije bilo pobednika – 1:1. Bilo je burno u duelu dva velikana. Rafinja iz Gremija i napadač Internasionala Juri Alberto su se pokoškali u finišu prvog poluvremena. Obojica su dobili crvene kartone, pa su ovba tima nastavila sa desetoricom na terenu. I pre tog incidenta, oba tima su mogla do gola. Kapiten domaćeg tima Dijego Souza je sa pet, šest metara promašio gol posle kornera.

Izabrane vesti

Utorak, 19.00: (2,45) Crvena zvezda (3,10) Partizan (3,10)

U jeku incijative gostiju, u sedmom mintu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, veteran Dijego Souza je uposlio Fereriru, koji je s leve strane zalomio rivala, a onda preciznim šutem uspeo da dovede Gremio u vođstvo.

U nastavku, Durado je posle gužve izjednačio u 67. mintu. Glavom je bio najpribraniji i uneo dramu u dvomeč finala plej-ofa šampionata Gauča. Gosti su tražili gol za penale, ali su bolje šansu u finišu imali domaćini. Strelac jedinog gola za Gremio Fererira imao je tri velike šanse, ali u dva navrata odlično reagovao golman Intera Marselo Lomba.

Ovaj trofej dobro će doći polujuljanom gignatu iz Porto Alegrea koji na startu sezone nije uspeo da se plasira u Kopa Libertadores. Poražen je u plej-ofu od ekvadorskog Independijente del Valjea, pa je morao da se zadovolji učešćem u Kopa Sudamerikana. Na kraju prošle sezone poražen je u finalu Kupa Brazila od Palmeirasa.

Internasional je prošle sezone bio vicešampion Brazila. Titula mu je izmakla za bod (Flamengo odbranio tron), a u Kopa Libertadoresu ove nedelje na svom terenu protiv bolivijskog šampiona Olvejz Redija rešava pitanje prolaska među 16 najboljih timova Južne Amerike.

Treba istaći da će Gremio u Seriji A da bude jači za nekadašnjeg fudbalera Juventusa i Bajerna Daglasa Kostu.

 BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO – FINALE (REVANŠ)

Gremio – Internasional 1:1 (1:0) /prvi meč: 2:1/

/Fereira 45+7 – Durado 67/


tagovi

Južna AmerikaGremioInternasionalBrazilDijego Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara