Slavlje Sao Paula, novih šampiona prvenstva Paulista (©Reuters)
Slavlje Sao Paula, novih šampiona prvenstva Paulista (©Reuters)

Krespov prvenac na klupi Trikolora: Sao Paulo preoteo tron Palmeirasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 23:10

Golovima Luana i Lusijana tim s Morumbija pobedio šampiona Južne Amerike sa 2:0 u revanšu finala plej-ofa brazilskog prvenstva Pauliste

Šampionski pelcer Ernan Krespo je preneo sa Defense i Hustisije na Sao Paulo. Legendarni Argentinac prošle sezone maleni tim iz Buenos Ajresa je odveo do pehara u Kopa Sudamerikana, a sada je u prvom takmičenju na klupi Trilkolora doneo trofej na stadion Morumbi.

Posle remija bez golova u prvom meču finala plej-ofa šampionata Paulista, u revanšu na svom stadionu Sao Paulo je pobedio Palmeiras sa 2:0 i preoteo gradskom rivalu krunu u ovom lokalnom šampionatu Brazila. Podsetimo, prošla sezone je bila jedna od najboljih za Velike zelene. Osvojili su čak tri trofeja, Paulistu, Kup Brazila i najvažnji pehar na tlu Južne Amerike – Kopa Libertadores, ali sada su već ostali bez jedne krune.

Izabrane vesti

U tvrdom meču sa malo šansi, Sao Paulo je poveo u 37. minutu, a strelac je bio Luan. Vezista domaćeg tima je šutirao sa oko 25 metara, činili se da neće biti opasnosti po gol Vevertona, ali se lopta odbila od kapitena Palmerirasa Felipea Mela i iznenadila trećeg golmana reprezentacije Brazila.

Pre vodećeg gola Sao Paula, opasniji su bili fudbaleri šampiona Južne Amerike. Nekoliko solidnih pokušaja, ipak, nije završilo golom u mreži Trikolora, a kazna je stigla u finišu prvog poluvremena.

Sreda, 02.30: (1,35) Sao Paulo (4,90) Sporting Kristal (9,50)

Posle primljenog gola, gosti su napadali, imali veći posed lopte, ali nisu uspevali da urgroze bedem Krespovog tima na čelu sa čuvarem mreže Volpijem. Sve dileme oko pobede i titule rešio je Lusijano, prošle sezone sa 18 golova najbolji strelac brazilske Serije A. Gosti su tražili ofsajd, ali njega nije bilo. Napadač Trikolora je odlično završio akciju svog tima i iz neposredne blizine matirao Vevertona za veliko slavlje na terenu, ali i na klupi domaćeg tima.

Krespo je za kartko vreme preporido Sao Paulo koji je bio najvćei tragičar prošle sezone kada je očajnih finišem izgubio veliku prednost i već viđenu titulu u najboljoj ligi Brazila. Na kraju je titula ostala na Marakani u vitrinama Flamenga. Trikolori su napavii odličnu uvertiru pred naredni vikend kada startuje novi elitni šampionat Brazila, Serija A. I Sao Paulo i Palmeriras su kolo pre kraja izbrorili plasman u osminu finala Kopa Libertadores.

Krespo je protekle nedelje izveo "šareni" sastav protiv Rasinga iz Aveljanede u petom kolu Kopa Libertadores. Čuvao je najbolje za ovaj duel i to mu se isplatilo. Sao Paulo je stigao do 25. titule u šampionatu Pauliste. I pre dve godine tim s Morumbije je bio najbolji u ovom prvenstvu. Tada je prekinuo 13-godišnji post.

Podsetimo, u nedelju ujutru šampion Karika, odnosno prvenstva Karioka postao je Flamengo koji je u finalu bio bolji od ljutog rivala Fluminensea. U prvom meču nije bilo pobednika - 1:1, a u revanšu je prvak Brazila slavio sa 3:1 i osvojio teči uzasstopni pehar u šampionata Taka Guanabara.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Sao Paulo – Palmeiras 2:0 (1:0)

/Luan 37, Lusijano 77/ /prvi meč: 0:0/


tagovi

Sao PauloPaulistaBrazilPalmeirasErnan Krespo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara