Luka Jović (©reuters)
Luka Jović (©reuters)

Jasna poruka iz Frankfurta: Želimo da zadržimo Jovića, na leto intenzivni pregovori s Realom

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 22:22

"Sve zavisi od odluke iz Madrida, ali i toga gde ćemo mi da igramo", kaže sportski direktor Bruno Hibner

Promene u sportskom sektoru mogle bi i te kako da pogoduju opciji ostanka Luke Jovića u frankfurtskom Ajntrahtu i posle leta.

Fredi Bobić se seli u Hertu, njegov zamenik Bruno Hibner ide na kraju sezone, a umesto njih na poziciju sporstkog direktora stiže Markus Kreše koji je 2019. zamenio Ralfa Rangnika u Lajpcigu i, kako smo ranije pisali, on će biti čovek od koga će delimično zavisiti Jovićeva budućnost u Ajntrahtu.

Izabrane vesti

Nedelja, 15.30: (1,90) Ajntraht (3,60) Majnc (4,00)

Iako dosadašnja pozajmica iz madridskog Reala nije imala previše kvalitetnih plodova, u Ajntrahtu imaju jasan stav po pitanju Jovićevog ostanka i ako bi se samo oni pitali srpski reprezentativac bi sigurno bio u timu i za takmičarsku 2021/22. Ali, to ne zavisi samo od Ajntrahta ili novog sportskog direktora, već i od nekoliko drugih faktora.

“Nije tajna da želimo da zadržimo igrača takvog kalibra (Jovića prim. aut). Ali, zavisi dosta od odluke iz Madrida, kao i toga koje ćemo evropsko takmičenje mi da igramo naredne sezone“, izjavio je jasno i glasno prelazni sportski direktor Ajntrahta Bruno Hibner.

Bez obzira na to što će Markus Kreše da zauzme njegovu poziciju na leto, u klubu postoji koncenzus oko toga da Jović mora da bude jedna od meta ovog leta i da je potrebno intenzivno da se radi na njegovom ostanku. Da li kroz novu pozajmicu ili možda senzacionalni transfer nazad u Frankfurt, to će vreme i uslovi tržišta pokazati...

“Budite sigurni, biće intenzivnih razgovora s Real Madridom tokom leta kako bismo pokušali da zadržimo Luku Jovića“, poručio je Hibner i dodaje:

“Jovićev ostanak biće prvi veliki zadatak novog sportskog direktora. Ali, znamo svi da to neće biti nimalo lak posao“.

Jović je od povratka u Frankfurt ovog januara odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima i postigao samo četiri gola. Poslednji put mrežu je tresao pre tri sedmice u pobedi nad Volfzburgom rezultatom 4:3. Od tada je bez gola preko 180 minuta. Ipak, kako je odlazak Andrea Silve koji ove sezone blista u dresu Ajntrahta izvestan i to ponovo za veliku sumu novca, sličnu onim za koje su prodati Sebastijan Ale Vest Hemu (50.000.000 evra) i Luka Jović Realu (60.000.000 evra), ekipi će biti potreban novi centarfor. A to bi mogao da bude baš Jović, na koga u Realu ne računaju previše i čak se najavljuje da će biti među onima koji će biti prodati kako bi se smanjilo opterećenje na budžet i skupio novac za dovođenje pojačanja.



tagovi

Luka JovićReal MadridAjntraht Frankfurtletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara