Miodrag Božović (©MN Press)
Miodrag Božović (©MN Press)

Može li Grof Božović da "saplete" moćni Zenit? Lokomotivin život bez Nikolića

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.10.21. | 09:51

Ruska Premijer liga: Zanimljiva današnja četiri meča 11. kola. Šampion bez Serdara Azmuna u Tuli. Moskovski derbi na Atkritije areni

Činilo se da će Zenit i ove sezone da se prošeta do nove krune u Rusiji. Velikan iz Sankt Peterburga je i dalje veliki favorit za krunu, ali Soči je pre dve nedelje pokazao da je četa Sergeja Semaka ranjiva, da nije nepobediva kako se to činilo na startu šampionata. Partizanov rival u kvalifikacijama za Ligu konferencije slavio je protiv šampiona na Gazprom areni sa 2:1.

Priliku za novi skalp tima iz Sankt Peterburga ima Arsenal iz Tule koji je prošlog meseca preuzeo nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović. Crnogorski stručnjak ima zadatak da klub ostavi u najjačem rangu ruskog fudbala. Prvi meč 11. kola igra se u Tuli (13.00). Gosti su favoriti, žele da poprave utisak posle poraza od Sočija pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

13.00: (9,00) Arsenal Tula (5,00) Zenit (1,35)

Arsenal je živnuo pod vođstvom crnogorskog stručnjaka. Osvojio je četiri boda u prethodna tri kola, ali je i dalje na mestu koje vodi u plej-aut.

"Utakmica protiv Zenita trebalo bi da bude fudbalski praznik. Ovo je utakmica u kojoj svaki trener i igrač žele da se dokažu. Uprkos poziciji ekipe na tabeli, u dobrom raspoloženju se spremamo za meč. Zenit ima do sada samo jedan poraz u šampionatu, u prošlom kolu je izgubio na svom terenu od Sočija i sada će se ozbiljno prilagoditi nama. S druge strane, u sredu igra protiv Juventusa u Ligi šampiona, što će svakako biti važnije od naše utakmice. Mislim da je za klub kao Zenit svaki poraz predstavlja neprijatan događaj“, rekao je Božović za klupski sajt pred ovaj meč.

Osim Božovića, za tim iz Tule igra još jedan bivši zvezdaš, Goran Čaušić. U timu je iskusni defanzivac Uroš Radaković koji je letos stigao iz poljske Visle. Zenit u Tulu doalzi bez najboljeg strelca, Iranca Serdara Azmuna. On je protiv Sočija dobio crveni karton i suspendovan je za duel sa Arsenalom. On je ove sezone postigao pet golova, koliko i Aleksandr Jerokin. Najviše se očekuje od gorostasnog napadač Artjoma Dzjube koji je dobar deo karijere proveo u Arsenalu, gde se vratio u formu.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Za šampiona je pod znakom pitanja i igranje Brazilca Klaudinja, letošnje akvizicije iz Bragantina. Povređeni su Vjačeslav Karavajev i Magomod Ozdoev. Za domaći tim zbog kartona ne može da igra Ivan Novoselcev, dok je Bugarin Kostadinov povređen.

Zenitu je tim iz Tule uvek neugodan rival. Prošle sezone je šampion osvojio četiri boda protiv Arsenala. Kod kuće je pobedio sa 3:1, a u gostima je odigrao bez golova. Tim iz Sankt Peterburgu je prošle sezone u osmini finala Kupa Rusije poražen sa 2:1 od današnjeg rivala.

Posle serje slabih rezultata i svađe sa sportskim direktorom kluba, Nemcem Ralfom Rangikom, Marko Nikolić je napustio kormilo Lokomtive. Na klupi osvajača Kupa Rusije seo je bivši asistent Rangnika u Šalkeu, Markus Gizdol. On će debitovati danas (15.30) u Kazanju protiv Rubina.

15.30: (2,70) Rubin (3,05) Lokomotiva M. (2,80)

Danas (18.00) se igra i moskovski derbi na Atkritije areni, Spartak – Dinamo. Vicešampion Rusije je loše počeo sezonu pod komandom Portugalca Ruija Vitorije, ali se budu najpopularniji klub u zemlji. Vezao je dve pobede, ima tri tri trijumfa u prethodna četiri kola. Policajci imaju tri boda više od gradskog rivala i trenutno su prvi pratilac šampiona i lidera Zenita. Problem za Spartak je povreda najboljeg igrača, Holanđanina Kvinsija Promesa. Taman što se opravio od povrede, zaigrao dobro, davao golove, nekadašnji igrač Sevilje i Ajaksa moraće opet da odustvuje desetak dana.

18.00: (2,55) Spartak M. (3,15) Dinamo M. (2,85)

Za domaćina ne mogu da igraju ni Argentinac Ezekijel Ponse, Gruzin Georgi Melkadze, kao i Nail Umarjov i Pavel Maslov. Gosti dolaze bez napadača Danila Lisovoja i Urugvaca Dijega Laksalta, nekadašnjeg fudbalera Milana.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 11. KOLO

Subota

13.00: (9,00) Arsenal Tula (5,00) Zenit (1,35)

15.30: (2,70) Rubin (3,05) Lokomotiva M. (2,80)

18.00: (1,85) Soči (3,45) Rostov (4,50)

18.00: (2,55) Spartak M. (3,15) Dinamo M. (2,85)

Nedelja

13.00: (5,90) Ural (3,80) CSKA M. (1,62)

15.30: (2,65) Himki (3,10) Ahmat Grozni (2,80)

15.30: (1,88) Krila Sovjetov (3,45) Nižnji Novgorod (4,30)

18.00: (1,45) Krasnodar (4,40) Ufa (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ZenitZenit Sankt PeterburgArsenal TulaRusija 1Premijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara