Žoze Murinjo i Jirgen Klop (©Reuters, ©Shutterstock)
Žoze Murinjo i Jirgen Klop (©Reuters, ©Shutterstock)

Može li Murinjo da zada novi udarac poljuljanom Liverpulu?

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.01.21. | 09:29

Derbi Premijer lige u Londonu, dolazi šampion koji je u nokdaunu, bez gola na poslednje četiri prvenstvene utakmice, a ispao je iz FA kupa od ljutog rivala Mančester Junajteda na Old Trafordu

Šta se to dešava s Liverpulom ove sezone? Kako je moguće da takvi napadači kao što su Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane i Divok Origi ne znaju šta je gol na poslednje četiri prvenstvene utakmice? Titula je sve dalje od Enfilda. Alarm je odavno upaljen, a pitanje je da li Jirgen Klop ima rešenje za izlazak iz agonije.

Redsi izgledaju bezvoljno u poslednje vreme, ni nalik onoj mašineriji koja je lako davala golove, gazila u prethodnim sezonama. Titula nije izgubljena, i dalje branilac krune može da je odbrani, ali buđenje je preko potrebno. Možda je spas za Liverpul današnji duel (21.00) u Londonu protiv Totenhema u poslednjem meču 20. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Osim serije od četiri meča bez gola u Premijer ligi, pet bez pobede, u nedelju je velikan sa Enfilda ispao iz FA kupa i to posle poraza od ljutog rivala Mančester Junajteda (2:3) na Old Trafordu. Ako je za utehu nemačkom treneru, Egipćanin Mohamed Salah je proradio, postigao je dva gola, ali je odbrana bila šuplja kao švajcarski sir na Teatru snova u komšiluku.

Pre nešto manje od mesec i po, ova dva tima su odigrala fantastičan meč na Enfildu, a slavio je Liverpul sa 2:1 golom Roberta Firmina glavom posle kornera u poslednjem minutu. Ispromašivali su se tada Pevci. Holanđanin Stiven Bergvajn je pogodio stativu, imao još jedan zicer kod rezultata 1:1, a kazna je stigla u poslednjim trenucima susreta. I četa Žozea Murinja igra promenljivo. Taman kada veže nekoliko pobeda i taman kad pomislimo da Totenehm može do titule, po pravilu dođe neki kiks, neplanirani poraz ili remi, i to često na njihovom stadionu.

Liverpul ima bod više od tima iz prestonice, ali Pevci imaju meč manje. Lider Mančester Siti beži sedam, odnosno osam bodova, pa bi pobednik ovog duela opet mogao da se uključi u bitku za titiulu u nikad izjednačenijoj Premijer ligi.

Totenhem je pobedio u ponedeljak Vikomb u gostima sa 4:1 u FA kupu, ali je Žoze Murinjo bio zabrinut zbog povreda bekova Bena Dejvisa i Meta Doertija. Obojica su neizvesna za današnji derbi Premijer lige. U timu neće biti sigurno Argentinca Đovanija Lo Selsa. On je prethodnih nedelja imao problema sa tetivom, počeo je da trenira, ali će preskočiti duel protiv šampiona Engleske. Protiv Mančester Junajteda u timu Liverpula nisu bili Džordan Henderson i Džoel Matip, ali su obojica spremna da zauzmu mesto u startnih 11. Vratili su se na treninge u utorak posle lakših povreda. Klop i dalje neće moći da računa na Dioga Žotu, Nabija Keitu, Džoa Gomeza i Virdžila van Dajka.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIVERPUL ODBRANITI TITULU U PREMIJER LIGI JE 9,00.

Tradicija poslednjih godina u međusobnim susretima je na strani Liverpula koji je pobedio na pet prethodnih mečeva u Premijer ligi. Nikada u istoriji Totenhem nije poražen šest puta u nizu od tima sa Enfilda u prvenstvenim mečevima. Redsi su vezali dve pobede u Londonu proitv Pevaca.

Kada postignu prvi gol, izabranici trenera Žozea Murinja nisu izgubili na 12 prethodnih utakmica, ali su prosuli čak 10 bodova kada povedu. Liverpul očajno igra na gostovanjima ove sezone. Pobedio je samo jednom u prethodnih osam mečeva kada je bio gost, i to Kristal Palas sa čak 7:0 na Selherst parku.

Murinjo loše prolazi protiv Liverpula u poslednje vreme. Poražen je kao menadžer Totenhema i Mančester Junajteda na poslednje tri utakmice u šampionatu. Protiv Totenhema je raspoložen Roberto Firmino. Reprezentativac Brazila je postigao golove u četiri od prethodnih pet mečeva protiv Pevaca, a u tri od četiri meča je davao pobedonosne pogotke. Hari Kejn od januara 2019. godine nije postigao gol na četiri vezana meča u Premijer ligi, a to će imati priliku da uradi večeras protiv šampiona. Svih poslednjih pet pogodaka napadač Totenhema je postigao u prvom poluvremenu.

PREMIJER LIGA - 20. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Vest Hem 2:3 (1:2)

/Zaha 3, Batčuai 90+7 - Souček 9, 25, Doson 65/

Njukasl - Lids 1:2 (0:1)

/Almiron 57 - Rafinja 17, Harison 61/

Sautempton - Arsenal 1:3 (1:2)

/Armstrong 3 - Pepe 8, Saka 39, Lakazet 72/

VBA - Mančester Siti 0:5 (0:4)

/Gundogan 6, 30, Kanselo 20, Marez 45+2, Sterling 57/

Sreda

Barnli - Aston Vila 3:2 (0:1)

/Mi 52, Meknil 76, Vud 79 - Votkins 14, Griliš 68/

Čelsi - Vulverhempton 0:0

Brajton - Fulam 0:0

Everton - Lester 1:1 (1:0)

/Rodrigez 3 - Tilemans 67/

Mančester Junajted - Šefild Junajted 1:2 (0:1)

/Megvajer 64 - Brajan 23, Burk 74/

Četvrtak

21.00: (3,10) Totenhem (3,35) Liverpul (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Evropska premijer ligaLiverpulTotenhemJirgen KlopŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara