Ni Eto nije mogao da reši problem, Onana napustio Katar

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 11:32

Kamerunci ostali sa dvojicom golmana na turniru

Mirovni pregovori predsednika Fudbalskog saveza Kameruna Samuela Etoa i zaraćenih strana unutar svlačionice ove selekcije, selektora Rigoberta Songa i golmana Andrea Onane, bili su neuspešni, pa je odlični golman Intera morao da ode sa Svetskog prvenstva.

Onana je probitno bio suspendovan zbog nediscipline, kasnije se moglo čuti da se radilo o neslaganju sa selektorom zbog načina igre, a pre svega tog izvođenja lopte i golmanove želje da bude neka vrsta trećeg štopera u ekipi.

Izabrane vesti

Posle te utakmice i poraza Song je od Onane tražio da odustane od svojih metoda i bude konvencionalniji, na šta se čuvar mreže usprotivio i počeo da kritikuje selektora. Ubrzo nakon toga on je odstranjen iz ekipe.

Posredovanje predsednika i legender kameunskog fudbala, Samuela Etoa, nije urodilo plodom, pa je doneta konačna odluka da golman Intera napusti turnir.

"Kažnjen sam od strane predsednika Etoa i selektora Songa koji su moji fudbalski očevi, poštojem njihovu odluku. Sankcionisan sam zbog nediscipline", kratko je posle prvobitne suspenzije za Afrik Inform TV prokomentarisao Onana.

Sada se čeka odluka Sveza, ali je izvesno da će Kamerun na turniru ostati sa dvojicom golmama. Protiv Srbije je branio golman saudijske Abhe Devis Epasi, a tu je još i mladi čuvar mreže Marselja Simon Ngapandeuetnbu. Sve to bi moglo da predstavlja mnogo veći problem ukoliko bi Kamerunci na nekakav čudesan način uspeli da izbore plasman u osminu finala.

Odlučujući mečevi u Grupi G igraju se u petak od 20 časova. Kamerunci igraju sa Brazilom, a Srbija protiv Švajcarske.


tagovi

Samuel Eto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara