Navijači ispred Ajbroksa (©Reuters)
Navijači ispred Ajbroksa (©Reuters)

Osvetoljubivi PSV stiže na Ajbroks

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 14:11

Rendžers u reprizi prošlogodišnjeg plej-ofa za Ligu šampiona dočekuje tim iz Ajndhovena

U reprizi prošlogodišnjeg plej-ofa Lige šampiona, Rendžers i PSV Ajndhoven se ponovo bore za ulazak u grupnu fazu evropske elite. Kao i lani, prvi susret igra se na Ajbroksu. Igrači Majkla Bila izbacili su Servet u prethodnoj rundi, dok Šturm iz Graca nije bio dorastao Filipsovcima.

Nade PSV-a u plasman u grupnu fazu Lige šampiona bile su razbijene od strane Rendžersa u preliminarnim rundama prošle godine, a navijači Policajaca će se nadati da grom može dvaput da udari na isto mesto. Mada, način na koji je tim iz Glazgova eliminisao švajcarskog vicešampiona u trećem kolu nije bio ubedljiv.

Izabrane vesti

Bilova ekipa je na revanš u Ženevu otišla sa vođstvom od 2:1 iz prvog susreta, a Servet je bio na putu da odvede u produžetke. Ipak, Džerse je spasao pogodak kapitena Džejmsa Tavernijea u drugom poluvremenu. Slična stvar se desila za vikend, kada je Rendžers u Liga kupu pobedio Grinok Morton posle preokreta pogocima Sirila Desersa i Danila, dvojice bivših napadača Fajenorda.

21.00: (2,85) Rendžers (3,35) PSV (2,50)

Kod kuće, Rendžers je obično na veoma dobrom nivou. Činjenica da su bukmejkeri Mozzarta dodelili ulogu favorita gostujućem timu - i stavili najveću kvotu na svetu na trijumf PSV-a - je zbog visokog nivoa forme koji tim iz Ajndhovena pokazuje prethodnih sedmica. Ali definitivno postoje načini i sredstva da Rendžers postigne dobar rezultat.

Naime, Policajci nisu izgubili nijednom na 16 utakmica pred domaćom publikom u ligaškom delu prethodne sezone, a u 14 od tih sukoba su se radovali. To pokazuje koliko Ajbroks znači Džersima.

Sada na ivici uzastopnih nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put od 2011. godine, giganti iz Glazgova su pretrpeli samo jednu eliminaciju u kvalifikacijama na poslednjoj prepreci - izgubili su sa 3:0 u dva meča od AEK-a 1994. - ali Bilovi igrači moraju da budu oprezni pred osvetoljubivim PSV-om.

Čak i sa naizgled nedostižnom prednošću od 4:1 iz prve utakmice trećeg kola sa Šturmom iz Graca, igrači Petera Boša nisu mirovali tokom gostovanja u Austriji. Radovali su se sa 3:1. Četiri dana posle tog trijumfa, PSV je zabeležio identičan trijumf nad Viteseom u Erediviziji kako bi zadržao nepogrešiv početak kampanje.

Takođe, pobedivši Fajenord u holandskom Superkupu ranije ovog meseca, PSV ide na Ajbroks sa savršenim učinkom od pet pobeda na isto toliko mečeva u aktuelnoj kampanji. Takođe, Filiposvci su neporaženi na prethodne 22 utakmice u svim takmičenjima, od neuspeha u Ligi Evrope protiv Sevilje u februaru.

PSV je prošle sezone eliminisan od Rendžersa i bio je primoran da igra na drugom nivou kontinentalnog fudbala zahvaljujući ukupnom porazu od Policajaca 3:2. Prvi sudar u Glazgovu okončan je nerešeno 2:2, da bi Škoti ućutkali Ajndhoven pogotkom Antonija Čolaka u revanšu.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - PRVI MEČEVI

Utorak

21.00: (2,20) Antverpen (3,30) AEK (3,40)

21.00: (2,75) Rakov (3,00) Kopenhagen (2,85)

21.00: (2,85) Rendžers (3,35) PSV (2,50)

Sreda

21.00: (1,70) Braga (3,50) Panatinaikos (5,50)

21.00: (2,45) Makabi Haifa (3,40) Jang Bojs (2,85)

21.00: (2,75) Molde (3,35) Galatasaraj (2,55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaplej-of za Ligu šampionaPSV AjndhovenGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara