Fudbaleri Partizana (©MN Press)
Fudbaleri Partizana (©MN Press)

Partizanovi igrači uglas: Pobeda karaktera, za našeg brata Lutovca

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 08:01

“Mi smo velika porodica, svi smo uz njega. Doživeli smo njegov gubitak kao porodica, saosećamo s njim. Želimo mu da ostane uz svoje u najtežem trenutku za njega. Gurala nas je energija, misao da treba da pobedimo zbog njega”, kaže Aleksandar Miljković

Vest da je Aleksandar Lutovac doživeo porodičnu tragediju u susret revanš susretu protiv Sočija emotivno je potresao ekipu Partizana. Nekadašnji kapiten Rada nije mogao da istrči na teren i pomogne saigračima, ali oni su i te kako znali da pošalju jasnu poruku podrške trijumfom u penal ruletu i prolazom u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nedelja, 20.30: (1,13) Partizan (9,50) Metalac (16,0)

Izabrane vesti

Prvi koji je ukazao na to da je ekipa igrala za Lutovca bio je heroj same završnice utakmice - golman Nemanja Stevanović.

“Pokazali smo karakter, dva puta gubili i uspeli da stignemo. Pokazali smo da smo svi kao jedan, nebitno da li smo na klupi ili tribinima. Ovu pobedu bih posvetio Saletu Lutovcu, kojem je nažalost preminuo otac. I on je deo nas. Da ne zaboravim i navijače, koji su bili naš dvanaesti igrač i nosili nas kad je najpotrebnije”, rekao je Stevanović.

Aleksandar Miljković je glasno izgovorio ono što svi misle - svi su igrali za svog brata Saleta.

“Ova pobeda je za Saleta Lutovca. Mi smo velika porodica, svi smo uz njega. Doživeli smo njegov gubitak kao porodica, saosećamo s njim. Želimo mu da ostane uz svoje u najtežem trenutku za njega. Gurala nas je energija, misao da treba da pobedimo zbog njega. Ima Boga, vratilo se sve na pravi način. Prošle godine puno toga nam se nije vraćalo, Bog je na kraju sve to ipak iznivelisao, doneo nam radost. Brate, uz tebe smo“, poručio je Miljković.

Preorao je Saša Zdjelar teren uzduž i popreko kako bi Partizan odneo pobedu, a posle utakmice se saglasio s rečima iskusnog beka...

“Dosta naporna utakmica, ali na kraju dobra za nas. Dvaput smo se vraćali iz minusa, dali su nam dva gola dok smo mi konstantno napadali. Imali veliki broj kornera, centaršuteva, postigli na kraju dva gola. Iskreno, teško mi je da pričam, jer smo svi igrali za našeg brata Saleta Lutovca. Ova utakmica i pobeda idu njemu. Njegovoj porodici i njemu je potrebna podrška u ovom trenutku i zato je ova pobeda za njega“.

Iako nije imao svoje veče, napadač Rikardo Gomeš bio je zahvalan zbog toga što je pobedila snaga timskog duha.

“Nije bilo lako, ali uz strpljenje i moć tima, ne pojedinaca, već tima, prošli smo dalje. Ovo je dobra grupa igrača, imamo dobru atmosferu, odnosi među igračima su odlični, što se vidi na terenu. Trčimo na terenu jedni za druge, radimo sve jedni za druge kako bismo stigli do rezultata“.

Ivan Obradović je dugo pauzirao zbog povrede, a povratak na teren verovatno nije mogao da bude u težim okolnostima. Na kraju ipak i - srećnim.

“Napeto je bilo. Dugo nisam bio uz ekipu, ali evo sada sam bio na klupi i bilo je stvarno jako teško. Dali smo sve od sebe i pobeda je došla kao rezultat timske energije. Baš sam komentarisao s Necom (Stevanovićem prim. aut) o tome kako igra Soči, kako su potpuno bezopasni, kontrolišu tu liniju u zoni, pređu centar dvaput i daju dva gola. Neverovatno. Ipak, pobedio je karakter“.


tagovi

Aleksandar MiljkovićNemanja StevanovićIvan ObradovićRikardo GomešFK Partizankvalifikacije za Ligu EvropeAleksandar Lutovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara