Nikola Krstović (©Reuters)
Nikola Krstović (©Reuters)

Petak u Seriji A: Euforija na Via del Mareu, čeka se novi Krstovićev gol, Sousi se već ljulja klupa u Salernu

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.09.23. | 15:15

Stadion u Lečeu biće ispunjen do poslednjeg mesta protiv Đenove (20.45). Salernitani preko potrebna pobeda protiv novajlije u ligi (18.30) za mirniji dane na klupi portugalskog stručnjaka

(Od stalnog dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Peto kolo se otvara mečevima Salernitana – Frozinone i Leče – Đenova. Trener Salernitane Paulo Sousa i pored uveravanja vlasnika kluba Jervolina da nema nameru da dovede u pitanje ostanak na klupi Portugalca, Salernom već kruže priče ko bi mogao da zameni Sousu. Stadion Via del Mare će biti popunjen do poslednjeg mesta protiv Đenove jer je Leće na krilima golova Nikole Krstovića na četvrtom mestu na tabeli. Visine koje u Salentu nisu dostizali nikada u istoriji.

Izabrane vesti

Leče je najprijatnije iznenađenje na početku ove sezone. Tim sa Salenta nije osetio gorčinu poraza u prva četiri meča ostvarivši dve pobede i dva remija, dajući barem jedan gol na svakoj utakmici a na stadionu Via del Mare su zabeležili dve uzastopne pobede, protiv Lacija i Salernitane.

Đenova je solidno počela ovu sezonu. Paradoksalno, izabranici Alberta Đilardina su igrali bolje i ubeležili bodove protiv velikih klubova (Lacija i Napolija), dok su ostali praznih šaka protiv timova iz druge linije (Fjorentine i Torina).

Večerašnji duel će biti i sudar odličnih driblera. Gudmudson i Almkvist su u igrači koji su imali najviše uspešnih driblinga u Seriji A u prva četiri kola, dok su Krstović i Retegi opravdali očekivanja, možda i nešto više od toga na prvim nastupima sa tri odnosno dva gola. Crnogorski centarfor je već postao ljubimac navijača i poređenja sa Mirkom Vučinićem su neizbežna. Bivši igrač Lečea, Rome, Juventusa je po završetku karijere odlučio da živi u gradu gde je stasao kao tinejdžer.

Leče neće moći da računa na Baskirota zbog kartona kao i na povređenog Bandu i Dermakua dok trener D‘Aversa ima ima samo jednu dilemu oko sastava, i to u odbrani Blin ili Tuba na poziciji centralnog beka.

I Đenova je doputovala sa nekompletnim sastavom pošto su u Liguriji ostali Mesijas i Voljako. Jedina dilema oko sastava se odnosi na bekovsku poziciju: Vaskez ili Martin.

U timu Lečea bi trebalo da vidimo u drugom poluvremenu ovoletošnje pojačanje Nikolu Sansonea.

LEČE 4-3-3: Falkone – Džendri, Pongarčić, Blin, Galo – Kaba, Ramadani, Rafia – Almkvist, Krstović, Strefeca

ĐENOVA 4-4-2: Martinez – De Vinter, Bani, Dragušin, Vaskez – Zabeli, Strotman, Badelj, Frendrup – Gudmudson, Retegi

SALERNITANA – FROZINONE (18.30)

Salernitana je odlično počela novu sezonu sa remijem protiv Rome na prepunom Olimpiku, ali se onda nešto dogodilo sa timom Paula Souse. I u sledeća tri kola su osvojili samo jedan bod, dali jedan gol i vezali dva poraza, od kojih je posebno bolan poslednji na Arekiju protiv Torina.

Paulo Sousa ne rizikuje da dobije otkaz u slučaju trećeg uzastopnog kiksa, ali bi njegova klupa bila vrlo ozbiljno zaljuljana sa izraženom mogućnošću da bude smenjen tokom oktobarske pauze.

Za razliku od Salenitane, Frozinone je na povaratku u Seriju A doživeo poraz od Napolija – ne bi ništa ukrao da se taj meč završio remijem – a onda je nanizao tri meča na kojima je osvajao bodove, dva pobede i jedan remi i to protiv timova koji su na papiru jači od Ćoćara: Atalante, Udineze i Sasuolo. Pobeda nad Sasuolom je posebno „naložila“ navijače Frozinonea tim Euzebija Di Frančeska jer je sazrela kroz veliki preokret od 0-2 do 4-2 što je najbolji dokaz mentalne i fizičke pripremljenosti povratnika u Serijiu A.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Kuriozitet je da je ovo tek drugo gostovanje Frozinonea u šampionatu i da je na prvom sačuvao mrežu protiv Udineza odnevši jedan bod kući. Frozinone je napravio neku vrstu saveza sa Juventusom koji je poslao par igrača u varoš između Rima i Napulja.

U Salernu su se nadali da bi Dia mogao da se oporavi pre roka, ali ništa od toga, najefikasniji igrač Granata u prošlom šampionatu će se vratiti na teren tek sledeće nedelje. Van stroja je još jedan starter Kulibali. Frozinone je došao u Salerno bez Lirole.

I Sousa i Di Frančesko su u dobroje meri sakrili karte i vrlo je moguće da ćemo videti izmene startne postave u poslednjem momentu pošto obe strane shvataju da se radi o nekoj vrsti rane majstorice budući da će se i jedni i drugi boriti grčevito za opstanak.

SALERNITANA 3-4-2-1: Očoa – Lovato, Đomber, Pirola – Macoki, Mađore, Legovski, Bradarić – Kastanos, Kandreva – Ikuemezi

FROZINONE 4-3-3: Turati – Ojono, Okoli, Romanjoli, Markica – Maciteli, Barenečea, Garitano – Sule, Kedira, Baez

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

18.30: (2,60) Salernitana (3,25) Frozinone (3,00)

20.45: (2,55) Leče (3,25) Đenova (3,10)

Subota

15.00: (1,40) Milan (4,60) Verona (8,00)

18.00: (4,40) Sasuolo (3,50) Juventus (1,85)

20.45: (1,80) Lacio (3,60) Monca (4,60)

Nedelja

12.30: (8,00) Empoli (5,30) Inter (1,35)

15.00: (1,42) Atalanta (4,80) Kaljari (9,00)

15.00: (3,20) Udineze (3,45) Fjorentina (2,35)

18.00: (3,60) Bolonja (3,45) Napoli (2,05)

20.45: (3,10) Torino (3,15) Roma (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ItalijaSerija ALečeSalernitanaFrozinoneĐenovaNikola Krstović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara