Aleksandar Filipović i Pjer Emerik Obamejan (©AFP)
Aleksandar Filipović i Pjer Emerik Obamejan (©AFP)

Povratak u srpski fudbal posle četiri godine: Partizan dovodi defanzivca iz BATE Borisova

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 08:36

Ozvaničenje transfera je pitanje dana...

Zlatan Šehović je prvo, sledeće pojačanje Partizana biće - Aleksandar Filipović.

Ilija Stolica je u renoviranje tima počeo sa odbranom, a posle levog beka srpski vicešampion došao je na korak do potpisa defanzivca BATE Borisova, javlja Sportski žurnal. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev potvrdio je za ovaj sportski dnevnik da je transfer pri kraju i da je samo pitanje dana kada će biti realizovan.

Izabrane vesti

Žurnal navodi i da će Partizan beloruskom klubu isplatiti "prihvatljivo" obeštećenje pošto mu ugovor ističe krajem kalendarske godine. Stolica je insistirao na dovođenju Filipovića sa kojim se odlično poznaje još iz zajedničkih dana u Voždovcu, a sa omladinskom reprezentacijom Srbije je 2013. godine bio šampion Evrope.

18.00: (2,75) Radža Kazablanka (2,75) Vidad (2,80)

Dete Jagodine u Humsku stiže da pokrije pokrije poziciju desnog beka, iako je u BATE-u igrao kao štoper i levi bek.

"Da, znam da je Filipović u BATE Borisovu igrao štopera i po levoj strani, ali u Partizan dolazi kao desni bek. Dob ro je kad neko može uspešno da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija", rekao je Iliev za Žurnal.

Partizan se za ovakav potez odlučio zbog deficita na desnom boku. Aleksandru Miljkoviću je istekao ugovor sa Partizanom, pa tako desno ostaje samo Marko Živković. Podsetimo, Nemanja Miletić je odlučio da se još jednom oproba u inostranstvu.

Novi ugovor sa Partizanom odbio je Lazar Marković, Miloš Jojić odlazi zbog trzavica sa navijačima, dok će nove angažmane tražiti Ivan Obradović, Rajko Brežančić - koga traže tri superligaša -, Bojan Ostojić, Lazar Pavlović, Aleksandar Miljković i Milan Smiljanić. Talentovanog levokrilnog ofanzivca Nemanju Jovića prati Fjorentina, a Ivica Ilev je nedavno izjavio da će ofanzivni vezni i krilo za narednu sezonu sigurno biti stranci. Direktor Miloš Vazura takođe je poručio da će Partizan ovog leta dovesti "četiri domaća i tri strana igrača".

Partizan je nedavno poslao ponudu Žulijenu Ngoju kojeg gleda još nekoliko klubova širom Evrope.


tagovi

BATE BorisovAleksandar FilipovićFK PartizanLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara