Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Šta se dešava s Kutinjom: Prokleti meniskus i klauzula od 20.000.000 evra kao omča oko vrata

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 13:59

Zašto Brazilac još nije istrčao na travu kako bi počeo sledeću fazu oporavka i da li će uopšte igrati za Barselonu

Igrao do kraja sezone ili ne, Filipeu Kutinju je predodređeno da napusti Barselonu ovog leta posle čega će i zvanično ostati upamćen kao (dosad) najskuplja greška u istoriji fudbala.

Brazilac za koga Barselona sa svim bonusima treba da plati ukupno 160.000.000 evra i dalje je van stroja. Prema informacijama iz Katalonije on još nije ni izašao na teren kako bi započeo sledeću fazu oporavka od operacije meniskusa koju je imao u januaru i jasno se postavlja pitanje - kada će Kutinjo uopšte igrati sledeći meč za Barselonu?

Izabrane vesti

Odgovor na ovo pitanje verovatno ne zna ni Ronald Kuman, koji je posle nekoliko turbulentnih meseci posložio Barselonu i doveo je u poziciju da bude konkurent za titulu, zbog čega bi Kutinjo samo bio višak.

Četvrtak, 20.45: (1,18) Španija (7,25) Grčka (15,0)

Status Filipea Kutinja jedna je od gorućih tema u Kataloniji. Ne zato što u klubu nestrpljivo čekaju da se vrati na teren, već da bi mogli nešto da zarade od njegove neminovne prodaje na leto. Tračak nade da bi Kutinjo mogao da se vrati u trenažni proces vratile su najnovije fotografije Brazilca u Kataru. Prema nekim informacijama vezista rodom iz Rio de Žaneira bio je na konsultaciji kod specijalista kako bi dobio okviran datum povratka na teren.

On je povredu desnog kolena doživeo 29. decembra protiv Eibara. Operaciju meniskusa obavio je 2. januara, posle čega je prognoza bila da će van stroja biti tri meseca iliti do početka aprila, zbog čega su prognoze glasile da bi na teren ponovo mogao dve sedmice od tog momenta. Od toga zasad nema ništa baš zbog već pomenutog detalja da Kutinjo još nije ni počeo individualni oporavak na travi, što ga udaljava od takmičarskih obaveza minimum za još mesec dana. Ako ne i više.

Svakako se Kuman ne bi previše vezivao za Kutinja iz dva razloga. Prvi jer je holandski stručnjak već sastavio listu za odstrel na kojoj su pored Kutinja još Pjanić, Neto, Umtiti, Firpo i još neki igrači. Drugi je daleko važniji i stoji poput omče oko vrata. Radi se o klauzuli od 20.000.000 evra koju bi Barselona morala da plati Liverpulu u slučaju da Brazilac odigra bar 100 utakmica.

On se trenutno nalazi na broju od 90 mečeva. Kako Barseloni do kraja sezone ostaje još bar jedanaest utakmica, apsolutno je jasno da Kutinjo do te kote neće stići pre naredne sezone. Ako do tada uopšte bude u klubu, naravno. Upravo zbog pomenute klauzule u Barseloni nisu želeli ni da pomišljaju na to da ubrzaju Kutinjov oporavak, jer u nikad težem momentu kada klub grca u dugovima, aktiviranje toliko visoke isplate došlo bi kao smrtna presuda.

Bez obzira na sve, u Kataloniji se procenjuje da Kutinjo i njegov agent Kija Jorabčijan neće ostati duži Barseloni i maksimalno će pokušati da zakomplikuju rastanak. Na koji način, nije naglašeno, ali izvesno da će Brazilac i iranski menadžer pokušati da otegnu odlazak dokle god je to moguće.

Podsetimo, Ronald Kuman je na početku sezone govorio samo lepe reči o Kutinju, čak je bio i redovan starter, ali se onda desila ta povreda koja je učinila da igrač za koga je svojevremeno Barsa dogovorila transfer vredan 160.000.000 evra bude zaboravljen. I nepoželjan, pre svega.

Za njega se raspituje Arsenal, ali ni tu nije prva opcija jer Mikel Arteta bi radije da zadrži Martina Edegarda. Barselona je za njegov transfer postavila cenu od 40.000.000 evra.



tagovi

Ronald KumanBarselonaFilipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara