Mitar Mrkela i Petar Stanić(©FK Crvena zvezda)
Mitar Mrkela i Petar Stanić(©FK Crvena zvezda)

Stanković ga nazvao supertalentom, bombom oduševio navijače, a u Zvezdi igra za 4.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 15:48

Detalji ugovora Petra Stanića, koji bi mgao da bude tajno oružje srpskog šampiona naredne sezone

Petar Stanić je za širu javnost sve do dolaska u Crvenu zvezdu, sa kojom je potpisao četvorogodišnji ugovor, bio anonimus. I već na premijeri protiv Šturma zablistao je i pokazao zbog čega je velika želja crveno-belih. Dovoljno je bilo Petru Staniću samo šest minuta da raspali maštu navijačima i pokrene lavinu pozitivnih komentara.

Bomba sa 16 metara nije ušla, skinuo je golman Šturma. Prava šteta, ali to nije bilo jedino vredno pomena. Odigravao je Stanić unapred, dobila je Zvezda dubinu sa njim u igri i lako se moglo ispostaviti da na debiju postane meč-viner.

Izabrane vesti

Navijači zadovoljni, prve naznake o mogućnostima veziste su izvrsne, ali je još važnije što je Stanić na prvu kupio Dejana Stankovića. Sijao je trener Crvene zvezde posle meča sa Šturmom i obasuo Petra Stanića pohvalama.

Dobili smo jednog supertalenta, taj mali Stanić može da bude paklen igrač. Videćete, da ga ne hvalim previše“, poručio je Dejan Stanković.

Petar Stanić se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veziste, ali je upotrebljiv i nešto povučenije, kao i na krilu, bio je pod prismotrom ljudi sa “Marakane” na nekoliko mečeva pre no što je Crvena zvezda odlučila da ga angažuje iz pančevačkog Železničara. Petru Staniću je plus što naredne dve sezone može da pokriva mesto “bonus igrača”, ali mu tek predstoji da se dokaže u elitnom rangu srpskog fudbala i spram toga je dobio “skroman” ugovor. Prvi utisci su takvi da bi mogao da bude pravi ubod ispod radara i nova „zlatna koka“.

Kako saznaje Mozzart Sport, primanja Petra Stanića tokom boravka u Crvenoj zvezdi rašće iz sezone u sezonu. Tokom prve godine ugovora će zarađivati 4.000 evra na mesečnom nivou, dok bi ukoliko ostane do isteka ugovora na stadionu “Rajko Mitić” u poslednjoj godini bio teži za 120.000 evra na godišnjem nivou.

Praksa je kod prošlogodišnjeg osvajača duple krune da se igrači nagrade za nastupe i golove, a to neće zaobići ni Petra Stanića. Za svaki pogodak ili asistenciju biće premiran, a takođe će mu na svakih 10 odigranih mečeva na račun leći 10.000 evra. Razloga je više nego dovoljno da zapne i izbori se za što veću minutažu na "Marakani", jer po svemu sudeći posle prvog meča u crveno-belom dresu neći biti ni govora o eventualnoj pozajmici.

Kao što ste već mogli da pročitate na stranicama Mozzart Sporta, crveno-beli su za slobodu momka rođenog 2001. godine, platili 100.000 evra. Železničar će dobiti i 20 posto od narednog transfera Petra Stanića. Uz jedan bitan uslov kada je reč o dogovoru između Crvene zvezde i Železničara. Crveno-beli će u svakom trenutku moći da otkupe pomenutih 20 posto za još 100.000 evra.

Takođe, čelnici Crvene zvezde i pančevačkog Železničara, u sklopu transfera Petra Stanića, završili su još jedan posao. Crveno-beli su članu Prve lige prepustili prava na mladog levog beka Marka Konatara.


Kada se sve sabere i oduzme, jedan od onih transfera od kojih Crvena zvezda i te kako može biti na dobitku.



tagovi

Petar StanićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara