Olivije Žiru (levo), napadač Milana (©Reuters)
Olivije Žiru (levo), napadač Milana (©Reuters)

Subota u Seriji A: Rosonerima prija tim iz Veneta, Vlahović juri rekord

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.09.23. | 09:11

Verona nikada nije pobedila Milan na San Siru. Srpski reprezentativac želi da nastavi golgetersku seriju. Lacio traži izlazak iz krize

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

MILAN - VERONA (15.00)

Izabrane vesti

Milan je pobedio Veronu na poslednjih pet prvenstvenih okršaja postižući svaki put dva ili više golova. Reč je o najdužoj pobedničkoj seriji Rosonera protiv tima iz Veneta. Takođe, Milan nije nikada izgubio od Verone na svom stadionu: 18 pobeda i 13 nerešenih.

Verona je krenula odlično u novoj sezoni. Od kada se za pobedu daju tri boda, Verona je samo dva puta osvojila sedam ili više bodova u prva četiri kola. Dobar start Veroneza se duguje odličnoj odbrani. Samo Inter i Juventus, dve prvoplasirane ekipe su primili manje golova.

Stefano Pioli ozbiljno razmišlja da promeni formacijsku postavku Rosonera i da pređe na odbranu sa tri defanzivca budući da želi da odmori Tea Ernandeza. Rosoneri bi trebalo da igraju u formaciji 3-4-3. Musa i Florenci bi trebalo da dobiju šansu kao vezni spoljni.

Domaćin ne može da računa na prvog golmana Menjana koji bi trebalo da se vrati između stativa protiv Lacija za sedam dana. Neće biti ni Kalulua (vratiće se posle oktobarske pauze).

U timu Verone ćemo videti najverovatnije od prvog minuta Darka Lazovića pošto Doig ima zdravstvenih problema. Pod znakom pitanja su Anri i Braf.

SASUOLO - JUVENTUS (18.00)

Sasuolo je do pre dve godine imao samo jednu pobedu nad Juventusom, da bi u poslednje dve sezone zabeležio dve pobede na četiri okršaja, uključujući i trijumf na Mapeiju u prethodnom šampionatu. Tim iz Emilije je samo jednom od ulaska u Seriju A doživeo četiri poraza na prvih pet mečeva, a već ih ima tri.

Za razliku od poslednje dve sezone u kojim je Juventus imao velike probleme sa efikasnošću, ovaj šampionat je počeo u velikom stilu postigavši devet golova, više od dva po meču. Takođe, Juve je ostvario dve pobede na prva dva gostovanje bez primljenog gola. Bjankoneri već devet godina ne uspevaju da vežu tri pobede na gostujućim terenima bez primljenog gola.

Dušan Vlahović juri novi rekord u karijeri. Srpski centarfor je dao četiri gola na prva četiri meča. Nikada u svojoj karijeri nije dao pet golova na prvih pet mečeva. Ako bi mu to pošlo za nogom postao bi peti fudbaler u poslednjih 40 godina koji je to uspeo da uradi u dresu Stare dame. Pre njega su to učinili Del Pjero, Trezege, Dibala i Ronaldo.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

I Federiko Kjeza ima dosada neviđen start u karijeri. Nije nikada zatresao mrežu tri puta u prva četiri kola.

Trener domaćina Alesio Donizi ima nameru da potvrdi svih 11 koji su počeli meč protiv Frozinonea, uprkos porazu. Na golu će biti potvrđen Kranjo jer je Konsilji još uvek nije fit.

Velika prednost za Alegrija će biti Manjaneli, njegova nova desna ruka, budući da je došao u Juve upravo iz Sasuola i poznaje do u tančine Sasuolo. Podsetimo, mnogi od Federika Kjeze pa do generalnog direktora Sasuola Đovanija Karnevalija, pripisuju Manjaneliju mnogo bolju i efikasniju igru Stare dame na početku ove sezone u odnosu na prethodne dve.

Oba naša reprezentativca, Dušan Vlahović i Filip Kostić, bi trebalo da budu u startnoj postavi Juve i pored toga što je Vlahović imao mišćne probleme. Na drugoj strani Uroš Račić će čekati šansu na klupi.

LACIO - MONCA (20.45)

Lacio nije ovako loše počeo šampionat u poslednjih devet godina, od sezone kada je na klupi sedeo Stefano Pioli. Lacio je izgubio prvi meč na Olimpiku od Đenove i od kada je Sari na kormilu Nebeskoplaviih nisu nikada vezali dva poraza kao domaćini.

Lacio je jedini tim u Seriji A protiv kojeg Monca nije postigla gol, a u novom šampionatu tim iz Briance je ostao na “suvom” na gostovanjima Interu i Atalanti.

Čiro Imobile je postigao samo gol u prva četiri kola. Samo dva puta mu se dogodio tako skroman golgeterski učinak od dolaska u Formelo pre sedam godina. Kuriozitet je da se u oba ta slučaja odblokirao u petom kolu.

Novina u redovima Nebeskoplavih bi trebalo da bude Genduzi koji bi trebalo da zameni Kamadu. Neće biti promena u špicu napada i pored toga što je trio Felipe Anderson - Imobile - Zakanji, postigao samo jedan gol u ovom prvenstvu.

Gosti su došli oslabljeni jer ne mogu da računaju na suspenodvanog Kaldirolu (kartoni) i povrđenog Betelu i Kaprarija.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Salernitana - Frozinone 1:1 (0:1)

/Kabral 52 - Romanjoli 12/

Leče - Đenova 1:0 (0:0)

/Uden 83/

Subota

15.00: (1,40) Milan (4,60) Verona (8,00)

18.00: (4,40) Sasuolo (3,50) Juventus (1,85)

20.45: (1,80) Lacio (3,60) Monca (4,60)

Nedelja

12.30: (8,00) Empoli (5,30) Inter (1,35)

15.00: (1,42) Atalanta (4,80) Kaljari (9,00)

15.00: (3,20) Udineze (3,45) Fjorentina (2,35)

18.00: (3,60) Bolonja (3,45) Napoli (2,05)

20.45: (3,10) Torino (3,15) Roma (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LacioJuventusMilanVeronaSerija AItalijasasuoloMonca

Obaveštavaj me

Lacio
Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara