(©MN Press)
(©MN Press)

TSC tvrđi i od večitih: Topolčani primili četiri gola u 11 kola

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 08:58

Na čak sedam mečeva protivnik im nije zatresao mrežu

Zvezda je na vrhu tabele, Partizan u velikom naletu, ali po jednoj stavci i jedni i drugi gledaju u leđa TSC-u.

Ove sezone je Topolčanima vraški teško dati gol! Prvo, to se desilo samo četiri puta, drugo, u tome su uspele samo četiri ekipe, svi po jednom a redom Čukarički, Novi Pazar, Crvena zvezda i Kolubara. Nisu sve ekipe u Mozzart Bet Superligi odigrale isti broj utakmica, ali to samo ide u prilog timu iz Bačke Topole, što znači da su na više mečeva od ostalih sačuvali mrežu. Odmah iza ekipe Žarka Lazetića su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina.

Izabrane vesti

Golman Ilić (čak je i Filipović na jedinoj utakmici u kojoj je bio starter sačuvao mrežu) a ispred njega Ćalušić, Antonić, Stojković, Petrović, Cvetković, Tomanović i Stojić. Upravo je bivši igrač Metalca iz Gornjeg Milanovca jedan od zaslužnih za ovakav rezultat, i smatra da oreol nosi ceo tim:

„Sigurno kad pričamo o defanzivi to nisu samo igrači zadnje linije to je ceo tim, to je zasluga svih igrača. U odbrani učestvuju i krila pa i centarfor“, naglašava Nemanja Stojić.

Odigrali su fudbaleri u tamno-plavim dresovima dosta teških utakmica, a prebrodili su bez poraza i gostovanja Partizanu i Zvezdi, gde su primili svega jedan gol, od ukupno dva na svim gostovanjima ove sezone:

„Bilo je različitih utakmica, najteže je braniti se protiv Zvezde i Partizana, jer od njih najviše preti opasnost po gol“.

Jedini poraz TSC je doživeo od Novog Pazara, u utakmici u kojoj su bili bolji i stvorili više šansi:

„Sa druge strane, dosta je zahtevno kada naša ekipa napada celu utakmicu i protivnik se koncentriše na kontranapade“.

Kako kaže Stojić, ključ uspeha je i dobra priprema utakmice te dobra analiza protivnika, za šta je zaslužan stručni štab:

„Sve je od utakmice od utakmice, zavisi od protivnika, trudimo se da ispoštujemo sve što se od nas traži, priprema nam može biti samo pomoć, pogotovo što nas upozna protiv kakvih igrača igramo. Analiza nam predoči slabosti i kvalitet protivnika, neke mane i prednosti“.

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba TSC-a preferira formaciju sa tri igrača u zadnjoj liniji odbrane, gde je posebno zanimljiva uloga Nemanje Stojića. Kod kuće se ipak više orijentište na napad pa se prebacuje na formaciju 4-3-3:

„Nije mi strano da igram i zadnjeg veznog, ja sam ta spona između veznog reda i odbrane, moj zadatak je da napravim višak sa loptom, da dobrim pasom izbacim prvu protivničku liniju odbrane. U drugim situacijama sam centralni štoper“, navodi bivši kapiten Metalca.



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaNemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara