©Reuters
©Reuters

Vrata u Madridu zatvorena za Bejla

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 17:13

Velšanin je nedavno istakao da želi da se vrati u Real i odradi poslednju godinu u ugovoru, ali izgleda da su planovi Kraljevskog kluba drugačiji

Pao je Geret Bejl u drugi plan u madridskom Realu, pa se minulog leta u pokušaju da karijeru izvede na pravi put vratio u Totenhem. U poslednje vreme igra vrlo dobro, pa je nedavno izjavio i da mu je plan da se vrati u špansku prestonicu i odradi ugovor sa Kraljevskim klubom do kraja (jun 2022). Ipak, kako prenosi Marka, Velšanin nije u planovima aktuelnog prvaka Španije za narednu sezonu.

Povrede su obeležile poslednjih par godina 31-godišnjeg krila u Madridu. Kada je Kristijano Ronaldo napustio klub ukazana mu je šansa da preuzme ulogu lidera, ali je podbacio. Po povratku Zinedina Zidana postalo je jasno da se bliži kraj njegove epizode na stadionu Santijago Bernabeu, ali je Bejl bio odlučan u nameri da odradi ugovor do kraja, pa makar to značilo i da poslednjih par sezona provede čak i na tribinama. Totenhem je ponudio rešenje, preselio ga na pozajmicu u svoje redove, dugo mu je trebalo da upali motore na severu Londona, ali se osmeh vratio na lice velškog reprezentativca u prethodnim mesecima. Iako mu je dugo trebalo da stekne i adekvatnu fizičku spremu, uspeo je na 25 nastupa za Pevce da upiše 10 golova i tri asistencije.

Izabrane vesti

Nedavno je pred utakmicu između Belgije i Velsa u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izjavio da želi da se vrati u Real. Posle poraza od Crvenih Đavola imao je i prijateljski razgovor sa golmanom Kraljevskog kluba i belgijske reprezentacije Tibom Kurtoom. Stekao se utisak da bi zaista mogli da ga gledamo u dresu Blankosa naredne sezone.

Ipak, planovi Florentina Pereza i Zinedina Zidana ne poklapaju se sa Bejlovim ambicijama. Smatraju u Realu da je njegovo vreme isteklo. Ukoliko ne dođe do radikalnih promena, Madriđani će učiniti sve da se oslobode njegove plate (17.000.000 evra godišnje), kako bi napravili prostora u budžetu za nova pojačanja, koja su im neophodna. Ideja čelnih ljudi u klubu je da se rastankom sa nekolicinom igrača oslobodi tereta od oko 30.000.000 evra po sezoni, pa je jasno da zadržavanje Velšanina (koji pokriva više od polovine pomenute sume) nije opcija.

20.45: (5,10) Srbija (3,35) Portugal (1,90)

Geret Bejl je u dresu Reala odigrao 251 utakmicu, postigao je 105 pogodaka i sa sastavom iz Madrida u periodu od 2013. do 2020. godine osvojio dve titule u Primeri, jedan Kup Kralja, kao i četiri trofeja u Ligi šampiona. Tri puta je bio i prvak sveta, u dva navrata osvajao i UEFA Superkup, kao i jednom Superkup Španije.

Ostaje da se vidi da li je Totenhem spreman da ga zadrži, jasno je da Pevci nisu u poziciju da izađu na kraj sa njegovim primanjima, a poznato je i da je ranije bio spreman praktično na sve kako bi od Reala dobio i poslednji cent koji mu sleduje. Da li će nova pozajmica biti rešenje, da li je Real ponovo spreman da preuzme deo njegove plate na sebe ili da na svoju štetu prevremeno raskine ugovor, pitanja su koja će u narednim mesecima dobiti i konačan odgovor. Utisak je da je Velšaninu povratak na Vajt Hart Lejn prijao, ali je veliko pitanje kakvi su mu prioriteti, naročito nakon izjave da planira povratak u špansku prestonicu, gde očigledno više nije poželjan.



tagovi

Geret Bejl

Obaveštavaj me

Real Madrid
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara